Nieuwsbrief juni 2014  
Facebook icon Vind ik leuk
Miss Coast Belgium

Beste lezer,

Zoals elk jaar is de maand juni rustig voor de finalistes Miss Coast Belgium. We houden immers rekening met de examens die velen van onze kandidates nu moesten afleggen. In juli vliegen we er dan wel in met onze zomertour! De dames zullen op tal van evenementen aanwezig zijn. In deze nieuwsbrief vindt u alvast een korte vooruitblik op de agenda van de komende weken.

Veel leesgenot,

Met vriendelijke groeten,
Charline Declercq,
Voorzitter VZW MCB


AGENDA

Zaterdag 5 juli: Wedstrijd Beachflags, Westende strand t.h.v. surfclub: 14u
Zondag 6 juli: Hoevefeesten Nieuwpoort: 10-17u
Dinsdag 29 juli: Zomertour Blankenberge - Floréal Club: 20u


ACTIVITEITEN LAUREATES

Deze maand werd het strand even onveilig gemaakt ... Shana, onze Miss Coast Belgium 2013 en haar eredame Vicky mochten er namelijk shooten voor de nieuwe collectie van Jane&Joe.
De foto's zullen binnenkort op hun webshop verschijnen, maar hier alvast enkele beelden.

autismismus


GOED DOEL

Naar goede gewoonte wordt ook dit jaar een goed doel gesteund. Deze editie organiseren we op zaterdagnamiddag 9 augustus onze Miss Coast Goed Doel Dag. Onze finalistes Miss Coast Belgium 2014 gaan de uitdaging aan om te voetballen tegen the Silverbells (Oudenhove). De wedstrijd zal starten om 15u. Kom massaal supporteren en steun ons goed doel voor dit jaar. We spelen deze wedstrijd op het voetbalterrein van SC Lombardsijde in de Bamburgstraat te Lombardsijde. Vanaf 14 is ook kinderanimatie voorzien met onder meer kindergrime, springkasteel en zoveel meer. We maken er ontegensprekelijk een leuk evenement van ten voordele van Autimismus VZW.

Waarvoor staat Autimismus VZW?

autismismus

Autimismus is een vzw opgericht met als doel het realiseren van diverse vormen van zelfstandig wonen met begeleiding op maat voor normaal begaafde volwassenen met autisme. Autimismus vzw bestaat vooral uit ouders van normaal begaafde volwassen mensen met autisme en uit familieleden, vrienden of kennissen. Uit de contacten met deze volwassenen weten we dat ze net als wij graag zo zelfstandig mogelijk willen wonen. Om dit te bereiken hebben ze evenwel onze steun en medewerking nodig gezien de woonmarkt onaangepast is aan hun handicap.

Er worden gelukkig al heel wat inspanningen geleverd voor kinderen met autisme. Zowel op het vlak van diagnose, zorgaanbod als op het vlak van onderwijs. Van zodra die kinderen volwassen zijn staan ze echter voor nieuwe uitdagingen. Een van de belangrijkste daarvan is het recht op zelfstandig wonen. Een uitdaging die meteen ook op de ouders weegt.
Uit pure noodzaak hebben wij daarom als ouders besloten om onze krachten te bundelen en te zoeken naar structurele oplossingen voor de huisvesting van onze volwassenen. We zoeken die oplossingen binnen de bestaande kanalen van de sociale huisvesting omdat we mensen met autisme, die niet kunnen terugvallen op hun familie, niet willen uitsluiten. Onze doelgroep staat omschreven in onze portfolio. Deze is uitgeschreven in samenspraak met de vzw baken die zal instaan voor de begeleiding.
Twee projecten krijgen stilaan vorm onder de naam ‘Convent 22’. Concreet wordt er in een nog te renoveren en te verbouwen convent in het Groot Gegijnhof te Sint-Amandsberg Gent een cluster van 8 studio’s met een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd. Ten tweede is er de pastorie te Nazareth-Eke waar we van de gemeente Nazareth 4 wooneenheden mogen toewijzen aan onze doelgroep. De vraag naar huisvesting is alleen bedoeld voor volwassenen met autisme met een normale begaafdheid die zelfstandig kunnen wonen met begeleiding op maat. De term autisme zelf of de term autismespectrumstoornis is te complex om in een kort bestek weer te geven. Wij verwijzen daarvoor naar Autisme Centraal en de Vlaamse Vereniging Autisme.
Het eigene aan de gevraagde of voorgestelde woonvorm is dat we ervan uitgaan dat de kandidaatbewoners
loyaal zijn tegenover lotgenoten en daar ook hun kracht uit kunnen putten. Vandaar onze keuze voor de formule ‘living apart together’.

Deze mensen met ASS (Autismespectrumstoornis) zijn te normaal voor een voorziening, te beperkt in hun weerstand en te geïsoleerd om alleen te wonen in een sociaal huurcomplex. Voor deze personen is een opname in een residentiële voorziening of beschut en beschermd wonen te ingrijpend en biedt hen niet de gepaste begeleiding. Hun sociale en zelfstandige vaardigheden zijn echter te beperkt om alleen te wonen (ook onder de vorm van begeleid wonen). Vandaag pendelen ze vaak tussen hun huurwoning – vaak een studio of kamer – het ouderlijk huis of de psychiatrie. Deze wisselende woonervaringen komen echter hun welzijn (en zelfbeeld) absoluut niet ten goede.
Mensen met ASS verschillen erg van elkaar maar hebben wel gemeenschappelijke trekken. De vaak kenmerkende vereenzaming en inactiviteit groeien met de leeftijd, vaak versterkt door de opeenvolgende mislukkingen in relaties, werk en contactmogelijkheden.
Tot de leeftijd van 18 jaar biedt de school structuur, enige contacten en een meer aangepaste aandacht. Nadien loopt het dikwijls fout met in sommige situaties zelfs een fatale afloop. Aangepaste huisvesting bestaat niet. Een werksituatie behouden blijkt bij de meeste onder hen niet haalbaar, wat de betaalbaarheid van het huren voor hen problematisch maakt. Sociale huisvesting is voor hen enkel mogelijk in appartementsgebouwen of studio’s (gezien hun vraag naar één-slaapkamer-appartementen) maar daar gedijen ze niet in de sociale omgeving met meerdere ‘normale’ bewoners op één gang. Hun gedrag geeft ook niet zelden aanleiding tot conflicten met medebewoners vooral omdat zij op het eerste gezicht zo ‘normaal’ zijn. Hun onvoorspelbare reacties en gebrek aan kennis van en inzicht insociale omgangsregels, zorgt maar al te vaak voor overlast. Veel personen met ASS zijn bovendien erg sensitief. In vele situaties kunnen ze m.a.w. niet tegen te veel prikkels (bv. drukte, lawaai en te intens licht), ook niet in hun directe omgeving.. Daarom kiezen wij voor het realiseren van aangepaste woningen en woonvormen. Deze kunnen in dit opzicht een verminderde belasting betekenen wat uiteindelijk hun functioneren ten goede komt. Vandaar ons opzet.
Meer info: www.autimismus.be


SPONSOR IN DE KIJKER: PG CARS, VEURNE

Cactus

PG Cars - U bent in goede handen

Kwaliteit en uitmuntende service zijn bij PG Cars in Veurne geen holle begrippen. Ze worden dag in dag uit nagestreefd door alle afdelingen van de garage. Dat moet wel om te ontpoppen tot grootste Citroënvestiging in West-Vlaanderen. De garage is groot geworden door klein te blijven.
De 1500 m² showroom geeft onderdak aan zowel nieuwe als occasiewagens. U bent van harte welkom om het ruime gamma van Citroën te komen ontdekken. Ook voor uw financiering kunt u gerust bij PG Cars aankloppen. We knippen voor u een betalingsplan op maat zodat u uw budget optimaal kunt beheren.
Kom en bewonder de nieuwe Citroën C4 Cactus en ontdek de andere aanpak. Gebruiksvriendelijk, zuinig en ecologisch, toegankelijk voor iedereen.  De technologieën van deze Citroën Cactus richten zich resoluut op de nieuwe behoeften van de autobestuurder.  Het 8 inch touchscreen is daar bijvoorbeeld het perfecte voorbeeld van, door alle functies in het midden van het dashboard te groeperen. De originele ‘Airbumps’ op flanken en schilden versterken niet alleen het grafisch element van het voertuig maar tevens de wagen zelf tegen krassen en schokken.
De C4 Picasso mikt op het leiderschap binnen het segment van de monovolume. De wagen heeft momenteel de laagste CO2 in zijn klasse. Ondermeer door een splinternieuw chassis weegt de nieuwe C4 Picasso 140 kilogram minder dan zijn voorganger. De wagen is standaard uitgerust met een centraal touchscreen om alle functies in de wagen te bedienen.
Met de DS-lijn heeft Citroën resoluut gekozen om kwaliteit te koppelen aan klasse. Deze exclusieve reeks is ontwikkeld voor mensen die het rijcomfort van Citroën willen combineren met een gedurfde look.
PG Cars is benoemd door Citroën als Businesscenter. De bestelwagens en de businesslijn van het merk krijgen een speciale plaats in de showroom. De fleetadviseur geeft specifiek advies aan ondernemers. Ook uw zoektocht naar een nieuwe leasingwagen start bij PG Cars. Een brede waaier aan leasingmogelijkheden en het voordeel van alle aard wordt besproken.
Aanpalend aan de garage ligt Carrosserie Bril, een gevestigde waarde in de streek voor reparatie en restauratie van wagens. Wenst u uw wagen terug in nieuwe staat. Dan bent u bij Carrosserie Bril aan het juiste adres.

PG Cars   PG Cars
Bedrijvenlaan 1
8630 Veurne
Tel: 058 31 14 44
www.facebook.com/pgcarsveurne


EEN SPONSOR VAN ONS, BRITA STEUNT THINK-PINK

brita  

Ook dit jaar krijgen alle finalistes van Miss Coast Belgium een waterfilterkan aangeboden door BRITA. BRITA heeft dit jaar ook een partnership met vzw Think-Pink.  Met dit partnership willen BRITA België en Think-Pink een belangrijk signaal geven om zo gezond mogelijk te leven. Gezond eten en drinken, voldoende bewegen en op gewicht blijven is voor iedereen belangrijk… Per dag verlies je gemiddeld wel 2 liter vocht. Dat zijn zo’n acht glazen per dag. Die moeten absoluut aangevuld worden om de vochtbalans in evenwicht te houden. BRITA helpt je hierbij. BRITA gefilterd water is lekker fris en zacht van smaak, dus je drinkt er makkelijk meer van. Een BRITA Waterfilterkan voorziet je in een mum van tijd van heerlijk zacht drinkwater. Gewoon je kan vullen en BRITA filtert chloor, kalk en andere onzuiverheden.

Een mooie prijs voor elk van onze finalistes! Dank je BRITA!

brita brita

EN TOT SLOT VAN DEZE NIEUWSBRIEF

Wij houden u uiteraard verder op de hoogte van al onze activiteiten via deze nieuwsbrieven.
U kan voor alle informatie en inlichtingen ook terecht op onze website www.misscoast.be.


Nicky Nobel starplus redpoint limak
nieuwpoort mediatopper movebrugge jerodesign
selfiks PG Cars Garage Billiau Garage Billiau