NIEUWSBRIEF
juli 2018 - nr. 53
 
Levensboeken voor oudere migranten
Met Het verhaal van je leven hebben we opnieuw een project opgezet waarbij vrijwilligers levensboeken schrijven voor ouderen. Dit keer gericht op oudere migranten.
Voor dit project zoeken we schrijvers. Vind je het belangrijk dat de verhalen van oudere migranten worden opgeschreven en wil je daaraan meewerken? Je kunt je aanmelden bij Willy Hilverda. Ook als je oudere migranten kent die een levensboek willen laten schrijven, kun je dat doorgeven aan Willy.
Aanmelden en informatie: Willy Hilverda
 
 
Gezocht: vrijwilligers voor Seniorenatelier in IJsselmonde
Een Seniorenatelier is een plek waar allerlei activiteiten plaatsvinden, van themabijeenkomsten tot koffie drinken, een activiteit of een spelletje doen. Voor de uitvoering van het Seniorenatelier in IJsselmonde zijn we op zoek naar 5 tot 7 ondernemende en actieve 60-plus vrijwilligers. Voor de vrijwilligers organiseren we een training met onderwerpen als: samenwerken, begeleidingsvaardigheden, financiering en programmering.
Aanmelden en informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
Vlaggenproject Dromen aan het water
‘Geef mij een kwast en ik leef,’ zegt meneer Evert, een van de deelnemers aan ons vlaggenproject. Er zijn nu al 290 vlaggen gemaakt door ouderen, veel meer dan de 250 die we ons ten doel hadden gesteld! Het thema van het project is Dromen aan het water. Tijdens 38 workshops hebben 210 ouderen vol enthousiasme vlaggen gemaakt, begeleid door beeldend kunstenaars Haadjar Fris en Mirjam Peeters. 
De mega-vlaggenlijn hangt vanaf 8 oktober over de Boezem, tijdens de Kunstroute Kralingen Crooswijk.
Op 8 oktober organiseren we ook een inspiratie event, gericht op ouderen en kunstbeoefening. Als u mee wilt doen, kunt u zich bij ons opgeven.
Informatie: Heili Bassa

 
Durf te Dansen start weer in september
Dansen is niet alleen iets voor jonge, acrobatische mensen. Ook voor ouderen is het de leukste manier om soepel en fit te blijven. Vanaf maandag 3 september biedt ons Open Dansatelier een serie lessen in moderne dansexpressie aan, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen, ook is het mogelijk een proefles te volgen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten: 15 lessen € 52,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
 
Jaarverslag 2017
Ons jaarverslag 2017 staat op onze website. Als u hier klikt kunt u het downloaden als pdf en kunt u nalezen welke projecten we vorig jaar hebben uitgevoerd samen met al onze vrijwilligers.

Aantallen deelnemers in 2017
Cursussen/workshops/trainingen/projecten: 1.903
Themabijeenkomsten: 11.295
Publieksbijeenkomsten: 1.398
Advies en begeleiding: 452
Sociale media volgers/leden/bezoekers: 7.128
Totaal: 22.176

 
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.