Ако не се чете, кликнете тук                   
************************************************************************************
 
ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ и ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ
изложение и конференция за Югоизточна Европа
7 - 9 март 2017, София, организатор: Виа Експо
**********************************************************************************************
Здравейте,
С началото на новата година продължава и подготовката за изложението ЕЕ и ВЕИ (7-9.03.2017 г., София).
 
В първия ни бюлетин за 2017 г. бихме искали да Ви запознаем с двама от изложителите ни, предоставящи битово и индустриално отопление и генератори - NIBE и Елтрак България, както и някои от партньорите на ЕЕ и ВЕИ.
 
Екипът на Виа Експо Ви пожелава щастлива и успешна година!
       
Полезни линкове:
 
Паралелни изложения: Smart Cities Save the Planet
 
Контакт за събитията:
Таня Булдеева - T 032 512 905,  E tanya@viaexpo.com
 
Интервю с Ралица Маринова - Търговски директор на NIBE
 

 
Г-жо Маринова, продуктите на NIBE дават възможност за всеки един клиент да се предложи индивидуално решение, в зависимост от условията и нуждите му. Дайте ни малко повече информация за продуктовата гама на NIBE.
Енергийни системи NIBE е водещ производител на отоплителни уреди на пазара в Европа с производствени предприятия в държави като Германия, Чехия, Полша, Русия, както и скандинавските страни. Нашата продуктова гама е изключително разнообразна, но на българския пазар сме съсредоточили предлагането върху различните видове термопомпи (геотермални, въздушни и за отработен въздух) и естествено всички необходими аксесоари за изграждането на една качествена отоплителна система по шведски стандарт.
Какво отличава термопомпите NIBE от останалите, които се предлагат на пазара?
 
Качеството, надеждността и високата ефективност. Когато се изгражда отоплителна система с термопомпа е задължително да подберем качествен и надежден продукт, за да можем да разчитаме на безпроблемна работа в студените дни, дори и при температури под -25 градуса. Същевременно самата инвестиция в термопомпа е с цел експлоатационните ни разходите да бъдат ниски, а това зависи от ефективността й. Термопомпите NIBE са се доказали с тези показатели на всички Европейски пазари.
 
 
Интервю с г-н Тодор Спасов, мениджър Индустриална техника в Елтрак България
 
 
 
Г-н Спасов, компанията Ви извършва доставка, монтаж и сервиз на дизелови и газови генератори с приложение в инсталации за производство на био-, сметищен, коксов и технологичен газ. Допълнително излезe информация, че Caterpillar в сътрудничество с First Solar и Fluidic Energy ще могат да предлагат хибридни системи за автономно захранване. Кажете ни малко повече за Вашата дейност в тази насока.
Отделът, за който отговарям, предлага дизелови генератори Caterpillar от 7-5200 еkW, газобутални генератори от 64-4500 еkW, индустриални дизелови двигатели Caterpillar и Perkins с изходни мощности от 7-1000 kW и съответно корабни двигатели и генератори.
От 2017 година ще включим в гамата си соларни панели и батерии за съхранение на енергия, които да позволят създаването на хибридни системи за автономно захранване. Това ще изисква допълнителен инженеринг за създаване на стандартно конфигурирани модели, затова предстои да публикуваме на сайта си цялата нова информация.
Представете ни наскоро завършен проект на фирмата.
За периода 2014-2016 година фирма „Елтрак България“ има няколко успешно инсталирани и пуснати в експлоатация когенерационни централи с обща инсталирана електрическа мощност от 6 еMW работещи както на природен така и на био-газ. Ефективността варира в зависимост от сезона и необходимостта от оползотворяване на топлина, но се движи средно между 82-87%, което гарантира добра възвращаемост на инвестициите за нашите клиенти.
 
Партньори на ЕЕ и ВЕ 2017
 
 
ThinkGeoEnergy е водещ новинарски сайт за геотермалната индустрия, както и мрежа, която обхваща цялата секторна верига до директна промишлена употреба на геотермалната енергия  в световен мащаб. ThinkGeoEnergy е ключов източник на новини за всички основни компании, финансови институции, правителствени организации, а и свързаните с бранша отрасли. Правим актуални проучвания, поддържаме глобална карта и седмичен бюлетин. ThinkGeoEnergy публикува новини на испански и турски език.
Повече за партньора на събитието на: www.thinkgeoenergy.com
 
 
Списанието FuturENERGY акцентира върху новостите в енергийния сектор и има силно международно покритие.
Предоставя изчерпателна информация на разработчиците на проектите, както и на доставчиците, обръща специално внимание на перспективните пазари.
FuturENERGY издава 10 броя годишно. Редакционните статии засягат теми в областта на възобновяемите източници, енергийната ефективност, когенерация, тригенерация, устойчиво строителство. Интелигентните градове също са сред темите  - централизирано отопление и охлаждане, мобилност и др.
Уебсайт на партньора: www.futurenergyweb.es
 
Споделете с приятел:
Намерете ни в социалните мрежи:
 
Съгласно Закона за електронната търговия този е-мейл може да е непоискано търговско съобщение. Ако не желаете да получавате писма от нас, отговорете "UNSUBSCRIBE" или натиснете линка "Unsubscribe" (Отписване) по-долу.