MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 61
 
Ik wens jullie allemaal een fantastisch 2015
 
Januari. Ook in 2014 waren er weer veel bezoekers op MeesterMichael.nl... De teller is al lang over de 4,5 miljoen heen. Geweldig! Ook voor deze nieuwsbrief kwamen er in 2014 weer honderden nieuwe leden bij. Dit aantal groeit elke dag. Het ledental voor deze nieuwsbrief staat al boven de 4000! Hopelijk wordt er ook in 2015 weer veel op MeesterMichael.nl geklikt.
Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar info@meestermichael.nl
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan hier.
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 Schoolreis of schoolkamp georganiseerd? Sluit dan ook een schoolreisverzekering af. Bij deze schoolreisverzekering zijn alle leerlingen, leraren, ouders en begeleiders meeverzekerd. Complete dekking inclusief ongevallen en bagage. In samenwerking met Europeesche Verzekeringen. Eenvoudig online afsluiten: www.schoolreisverzekering.com
 
Winter
Leuke links over de winter:
Digibord Winter
 
  
  Winter Kijktips van Teleblik
 Eén blik uit het raam en je weet het: het is winter. Brrrr! Het is heel koud, maar ook wel heel gezellig.
Vooral als je samen binnen zit, voor een warme kachel.
In Teleblik staan leuke, winterse kijktips!
 
 
Vijfentwintig leraren uit basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Vijfentwintig leraren die ieder zo'n veertig jaar – en samen dus duizend jaar - voor de klas gestaan hebben en nu op het punt staan het stokje door te geven aan opvolgers. Wat hebben zij in die lange tijd geleerd? Hoe hebben zij zich ontwikkeld? En wat kunnen aanstaande, nieuwe of misschien wel álle leraren van hen leren? Daar draait het om op deze website.
 
Als het buiten zo koud is, ga dan eens naar meestermichael's verzameling digitale prentenboeken.
Je kunt er uren lezen in de prachtigste boeken. 
 
 
Ook met het koude weer lekker met zand spelen? Dat kan!
Er zijn best veel zandsoorten op de markt die speciaal voor binnen bedoeld zijn. Ze worden daarom ook binnenspeelzand genoemd.
Ook het opruimen is een genot, want het is zo opgeruimd.
Je kan Moon Sand zelf maken met bloem en baby olie. Voor een paar eurootjes heb je al lekker zand voor je kind gemaakt om binnen mee te spelen.
Dit zand kun je ook kopen. Dat heet kinetic sand. Hier zie je er een filmpje van
 
Mooie kerstboom toch?
 
 
dehaastheaterproducties.nl 
Op de website van Stella de Haas staan voor leerkrachten van de basisschool op het gebied van dramatische expressie een aantal leuke opdrachten. Wat ze vooral uitdraagt is dat je voor dit vak niets nodig hebt behalve een idee en het enthousiasme om dit met de kinderen te doen. Je kunt ook lid worden van een gratis tweemaandelijks E-zine waarin leuke en direct te gebruiken oefeningen staan op dit gebied. 
 
 
Omdenken?
Een grote uitdaging, niet weg bij die plas maar: hoe komen we er met droge voeten door heen?!
 
 
 
De Nationale Voorleesdagen is gericht op kinderen van 0-6 jaar en duurt van 21 t/m 31 januari.
 
Heel veel digitale prentenboeken
 
 
 
Op het YouTube kanaal van de Sprookjescamping leeft de magie voort! Bekijk knuffeltheaters, voorlees verhalen, introductie videos en nog veel meer!
 Daarnaast kun je ook kennis maken met de Sprookjesfiguren.. Zij stellen zich graag voor in hun eigen filmpje!
 
 
Hier vind je heel veel vouwwerkjes.
 
 
 
Dé beurs voor en door onderwijsprofessionals
 
 
De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) is de grootste vakbeurs voor professionals in het PO, VO en MBO. Nieuw dit jaar is het segment 'Het jonge Kind', over opvang van kinderen van 0 t/m 4 jaar. Nergens anders is er zo'n compleet aanbod: ruim 350 exposanten brengen je het nieuwste uit de markt.

Multimediale ontwikkelingen, veiligheid, nieuwe relevante software en hoe om te gaan met multitaskende leerlingen en infobesitas… De NOT kent de trends en na één bezoek ben je weer helemaal bij. 
 
Klik HIER voor gratis toegang
 
 
 
10 inzichten voor leerkrachten over hoogbegaafdheid. 
 
 
In april wordt de eindtoets van Cito in groep 8 weer afgenomen.
TIP: Start op tijd met oefenen voor de CITO ENTREETOETS (groep 7) en CITOTOETS (groep 8). Dan maken ze de toets nog beter!!!
Dat kunnen de leerlingen op meestermichael.nl zowel bij rekenen  als taal
Er staan vele cito-oefeningen !!!
Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
Nog meer prentenboeken vind je HIER
 
Deze website neemt je in 13 afleveringen (filmpjes) mee terug naar WO II en vertelt wat er allemaal gebeurde en hoe het is om tijdens de oorlog op te groeien. Hierbij worden de belangrijkste gebeurtenissen uit WO II beschreven door de ogen van kinderen (in Nederland). Er zit ook een game in waarin je in de huid kruipt van een jongen die op zoek is naar zijn vader.  
 
 Het is een handig freeware programmaatje waarmee je zowel schermafdrukken als gesproken uitlegfilmpjes (screencasts) kunt maken. Op deze site vind je uitleg over dit programma.
 
In het e-college “Wat zou jij doen?” neemt Marcel van Herpen je mee in een casus. Vraag jezelf af hoe je denkt en wat je doet (en morgen zul je de kinderen anders zien!)
 
 
Op meesterMichael staan vele toetsen om in ParnasSys in te voeren. Heb je zelf ook een toets gemaakt? Stuur hem naar info@meestermichael.nl en ik zet hem erbij.  
 
Er staan weer nieuwe toetsen bij. Kijk maar op deze lijst
 
 Ook staat er een pagina met uitleg-filmpjes.
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
 
 
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
 
 
 L2S Spraaksoftware ondersteunt bij (voor-)lezen, en schrijven. Laagdrempelig, eenvoudig te bedienen en zeer betaalbaar.
Een perfecte oplossing voor (o.a.) de zorgleerlingen (dyslexie en meer) op school en thuis.
Kijk op www.L2S.nl voor uitvoerige informatie en een gratis 30 dagen versie.
Nieuw is de SkanRead. Met deze nieuwe functie kunnen nu heel makkelijk pagina’s tekst worden ingescand en als leesbare pdf (of als Word-document) worden bewaard. Ook bestaande foto’s of foto-pdf’s kunnen nu worden omgezet en door L2S worden voorgelezen.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
 
 
Gratis Nieuwsbrief 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
Sponsor
Sponsor 
Sponsor
Sponsor
Sponsor
De digitale juf
voor taal en rekenen
Sponsor
 
Muizen, Toetsenborden,
Oortelefoons, Routers, Hoofdtelefoons
UTP-kabels,
 ICT-accessoires
 
  
 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
   
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl