Welkom bij Mijnwater Nieuws! De nieuwsbrief die in het leven is geroepen na een succesvol Energiecongres Parkstad Limburg op 27 mei 2016.

De nieuwsbrief geeft informatie over zaken die Mijnwater B.V. aangaan, de ontwikkelingen, innovaties, activiteiten en werkzaamheden (in het veld). Ook bevat deze nieuwsbrief onderwerpen op het gebied van verduurzaming in de regio en daarbuiten.

Wilt u iemand op de hoogte brengen van deze nieuwsbrief, stuur ‘m gerust door zodat zij zich kunnen aanmelden via de button op homepage van www.mijnwater.com.
 
Veel leesplezier!
 
 
In deze nieuwbrief
  1. Terugblik op Energiecongres Parkstad Limburg 27 mei 2016.
  2. Recente en nieuwe Mijnwater aansluitingen
  3. 43 appartementen in Maankwartier aangesloten op mijnwaterenergie
  4. Eloy Seijen: Tweede vaste medewerker van Mijnwater B.V.
  5. Mijnwater op vakbeurzen en symposia 
 
Terugblik op Energiecongres Parkstad Limburg 27 mei 2016


 
Meer dan 110 enthousiaste ondernemers, bestuurders, innovatiemanagers en deskundigen hebben op vrijdag 27 mei jl. het Energiecongres Parkstad Limburg 2016 in Heerlen bijgewoond. Reacties als: inspirerend, innovatief, nieuw, doordacht, verrassend, mooi en goed verzorgd, kwamen tot ons.
 
De initiatiefnemers kijken terug op een energiek congres, met in het achterhoofd de kansen voor een vervolg, zodat verduurzamen op de agenda blijft van iedereen. Na het congres deelden de deelnemers één overall gedachte: Parkstad Limburg doet het goed. En met Mijnwater als belangrijkste showcase van de regio, keert de trots van weleer terug. 
 
 
 
Recente en nieuwe Mijnwater aansluitingen
 


Mijnwater B.V. timmert aan de weg. Of liever gezegd, legt leidingen in de grond voor nog meer aansluitingen op mijnwaterenergie. In het afgelopen halfjaar zijn plannen gemaakt voor verdere aansluitingen in Heerlen. De werkzaamheden voor aansluiting van het GGD-gebouw in Heerlen zijn gestart. Naast de 43 appartementen in Maankwartier is ook supermarktketen Jumbo in dit nieuwe centrumdeel voorzien van warmte en koude mijnwaterenergie. De Jumbo winkel is met een slimme koppeling van systemen in staat om jaarlijks 114 ton minder CO2 uit te stoten. Een mooie bijkomstigheid is dat daardoor de Jumbo ook haar restenergie, die anders verloren gaat, terug levert aan Mijnwater. Lees meer >>
 
De gesprekken om het nieuwe project Smart Services Campus in het tweede pand van APG Heerlen aan te sluiten, zijn gaande. En niet ondenkbaar dat ze worden uitgevoerd, omdat de leidingen er al liggen. Het gebouw ligt pal naast het hoofdkantoor van APG waar mijnwater koude levert en warmte onttrekt uit het datacentrum.
 
In Heerlerheide Centrum wordt onderzocht of 32 nieuwe appartementen aan de Magistraat, 9 bestaande appartementen en 3 winkels aangesloten kunnen worden op de centrale mijnwaterenergiecentrale. 
 
 
43 appartementen in Maankwartier aangesloten op mijnwaterenergie


Medio mei 2016 zijn de eerste appartementen in Maankwartier Heerlen opgeleverd en hebben de nieuwe bewoners persoonlijk uitleg gekregen over het gebruik van hun innovatieve mijnwaterenergie-installatie in huis. Met een duidelijke handleiding en een hulplijn voor vragen bij storingen zijn de bewoners gegarandeerd van een comfortabel warme of koele woning.
 
 
 
Eloy Seijen: van stagiair tot medewerker Mijnwater B.V. 
          

Deze week mocht Eloy Seijen met een mooi cijfer voor zijn afstudeerstage bij Mijnwater B.V. zijn diploma halen. Met een gemiddelde van 8,5 kan hij nu met een gerust hart vakantie gaan vieren. Eloy is afgestudeerd aan Zuyd Hogeschool, Mechanical Engineering en al verzekerd van een baan, en wel bij Mijnwater B.V. Mijnwater haalt hiermee een tweede oud-student uit de regio binnen haar organisatie. Overigens bestaat de organisatie uit meer dan 10 professionals die vanuit de regio zijn aangetrokken om op uurbasis projecten te begeleiden, nieuwe plannen te creëren, communicatie en marketing voor hun rekening nemen en ook werk ‘in het veld’ uitvoeren.

We vragen Eloy wat zijn ambities zijn en hoe hij zijn nieuwe – eerste werkelijke baan – bij Mijnwater ziet:
 
“Hoi, ik ben Eloy, geboren in Heerlen en opgegroeid in Nuth. Mijn ambitie is om een steentje bij te dragen aan het verbeteren van deze wereld. Toen ik voor eerst zonnepanelen ontdekte en de elektrische auto voor het eerst op TV zag, was ik gefascineerd naar de mogelijkheden die de mens bedenkt om deze aarde een stukje beter achter te laten voor de volgende generaties. Deze gedachte is - al dan niet onbewust -  altijd in mijn achterhoofd gebleven gedurende mijn opleidingen.
 
Tijdens mijn laatste opleiding, werktuigbouwkunde op Zuyd hogeschool, heb ik de kans gekregen om ook daadwerkelijk mijn ambitie vorm te kunnen geven met de afstudeeropdracht bij Mijnwater B.V. Bij het uitvoeren van de opdracht kreeg ik het gevoel dat ik daadwerkelijk een bijdrage lever aan het grote geheel. Aan verduurzaming. Dat gevoel is voor een beginnend ingenieur onbetaalbaar en geeft je nieuwe energie voor volgende uitdagingen.
 
Ik maakte bekend dat ik na mijn opleiding interesse had in een baan bij Mijnwater B.V. Die wens kwam uit. Vanaf september ben ik fulltime medewerker binnen een team van 10 professionals, die allen – op mijn collega Martijn na – ingehuurd zijn. Binnen Mijnwater krijg ik de kans om een bijdrage te leveren aan een betere wereld, te starten in Heerlen. De eerste stap naar vele uitdagingen om mijn ambitie te verwezenlijken, is gezet. Hopelijk kan ik binnen Mijnwater B.V. doorgroeien… dat zou ik echt geweldig vinden."
 
 
Mijnwater op vakbeurzen en symposia
 

 
Het mijnwater concept krijgt niet alleen regionale, maar ook landelijke en internationale aandacht. Het team van Mijnwater is daarom regelmatig op vakbeurzen en symposia te vinden, zelf aan het woord of om nieuwe ideeën op te doen.
 
19 t/m 22 september a.s.: EGC2016 beurs in Straatsburg
 
4 t/m 6 oktober: energievakbeurs Den Bosch

 

Mijnwater, basis voor duurzame energie


Mijnwater B.V. is in 2013 opgericht en heeft de ambitie om het project van de gemeente Heerlen uit te rollen tot een volwaardig duurzaam energiebedrijf. Mijnwater B.V. hoopt in het vierde kwartaal van 2016 circa 175.000 m2 vloeroppervlakte (woningen en kantoren) van mijnwater energie te kunnen voorzien. Met dit streven draagt Mijnwater B.V. bij aan de ambitie van de regio om tot een reductie van 65% CO2 uitstoot te komen.
 
De basis van het mijnwatersysteem ligt ondergronds, in het enorme stelsel van verlaten mijngangen waar zowel warm water als koud water opgeslagen en gewonnen kan worden. Daarnaast voorziet Mijnwater B.V. ook in andere energie-uitwisselingen, die niet direct in verbinding staan met de ondergrondse mijnwaterbuffers. 
 
Het team van Mijnwater B.V. wenst u een fijne zomervakantie!

Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen
(+31) (0)495-590503
 info@mijnwater.com
www.mijnwater.com