Nieuws en Inspiratie - Maart 2018
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over op café gaan.
  • Inspiratie: over trainen als een topatleet.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws en Inspiratie
 
HR Café ‘on tour’ 
 
Het HR Café van 8 maart was een succes. Al zeg ik het zelf. Het lijkt erop dat het HR Café steeds meer wordt opgemerkt door HR professionals allerhande. Ik krijg ook steeds vaker de vraag om het HR Café te organiseren buiten Antwerpen. Daar ga ik werk van maken. Blijf zeker op de hoogte via mijn website.
 
Netwerken via social media 
 
Je kan ook aansluiten bij het de besloten Facebook groep HR Café. Die groeit traag, maar gestaag. Ook hier is de insteek: samen leren, kennis en informatie delen, vragen stellen en op zoek gaan naar antwoorden.
 
 
 

 
 
Inspiratie - Trainen als een topatleet
 
ABE 18
 
Vorige week nam ik deel aan het Antwerps Business Event ABE18, een netwerkbeurs in Kinepolis. Samen met twee collega’s was ik de ‘host’ van het HR Plaza, een ontmoetings-plein voor al wie meer wilde weten over personeelszaken. In de loop van die dag kon je ook gaan luisteren naar korte, inspirerende presentaties van maximum 20 minuten.
 
 
 
 
20 minuten
 
Ik koos voor de presentatie van Herman Kenens. Herman zou het hebben over medewerkersbetrokkenheid en de rol van de manager hierin. Krachtige 20 minuten!
 
Er is mij uit die 20 minuten één beeld in het bijzonder bijgebleven Dat van de hoogspringster. Herman vroeg het publiek op te lijsten hoe een topatlete te werk gaat om haar prestaties te verbeteren (om zo stapsgewijs een medaille te behalen). 
 
Het lijstje zag er zo uit:
  • Werken aan techniek
  • Zichzelf observeren via video en hieruit leren
  • Duidelijke feedback  krijgen van de coach en hiermee aan de slag gaan
  • Oefenen, oefenen, oefenen, en doorzetten
  • Meten en nog eens meten 
 
Manager
 
En wat doet de manager die beter wil worden in ‘motiveren’? ’t Ja…. Hij/zij leert enkele technieken door een 2-daagse opleiding te volgen …. En daar blijft het al te vaak bij.

Je zou het lijstje van de hoogspringster ook kunnen vertalen en zo een begeleidingstraject kunnen uitwerken dat veel verder gaat dan de 2-daagse. Een coach aanduiden bijvoorbeeld die observeert, feedback geeft, tips aanreikt.
 
 
Meten
 
En vooral het meten niet vergeten: de hoogspringster weet pas of ze goed bezig is, dankzij de meetlat die haar prestaties aangeeft. Voor dat meten, reikt Herman ook een handige tool aan: de Gallup Q12 vragen.
 
‘De beste en meest eenvoudige tool die ik ken’, aldus nog Herman. En ik geloof hem.
 
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be
Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, webinar of Ebook, hebt deelgenomen aan het HR Café of omdat we geconnecteerd zijn via LinkedIn. Wil je uitschrijven? Dat kan hieronder.