DECEMBER 2011
 
Gått nytt år!
Ja, det har gått ett år. Knappt hann man lära sig att skriva tvåtusenälva så var den borta. Älvan. Kvar blev en tunn dimma, lite kylig luft och en känsla av vemod. Nu ska man spotta i nävarna och säga tolv så käckt. Tolv är i och för sig en ganska trevligt siffra. Ett äggräkningstal, tolv toner, månader, timmar, tolv edsvurna män osv. Tja, det kanske inte blir så dumt ändå med tolv. Rimmar på golv, solv och kolv dessutom.
 
Tvåtusenelva innehöll en hel del för Big Wind: Vi spelade för drygt 33 000 åskådare. 256 föreställningar blev det. Ett föreställnings- och publikresultat strax över Backateaterns här i Göteborg. Bara som en jämförelse...
 
God Jul och ha det bra i ruskvädret. Vi kommer snart till en scen i din närhet.
 
Ola Karlberg - Teaterdirektör
 
 
God Jul och ett Gott Nytt År önskar hela Big Wind!!!

Nu har CDn med musiken kommit. Njut av stråkarna, sångerna, dikterna.

Pigge och teknikerna på Hässleholms Kulturhus. God Jul!

Hjärter Dam kör med sin kortlek på Tjolöholm. Gott nytt!
Hösten har, i vanlig ordning, varit hektisk men fantastiskt kul. Vi har varit i Lidköping, Kungsbacka, Lund, Göteborg, Hässleholm, Vara, Sundsvall, Helsingborg, Mölndal, Simrishamn, Trollhättan, Mariestad, Timrå, Höör, Stockholm, Mölnlycke, Kristianstad, Halmstad, Malmö… och det här är bara de städer vi kommer på så här på rak arm! 
 
Just nu förbereder vi oss för vårens turnérande som kommer att bli ännu roligare och om möjligt, lite bättre!
 
Mer information om Big Wind hittar du här:
 
Big Wind är en av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 250 och 300 föreställningar per år för 20-30 000 barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater. Big Wind och dess systerföretag Little Wind ägs av dess tolv medlemmar. Big Wind är en fri varelse i den bemärkelsen att varken stat, region eller kommun dikterar vad som komma skall. Vad som ska visas för publiken bestäms av artisterna, konstnärerna själva.