Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Vi är nu tillbaka efter två veckors semester och har laddat butiken med nyheter! Vi har öppet som vanligt igen,
vardagar kl 11-18, lördagar kl 11-15.
 
Jag hoppas ni alla haft en skön sommar så här långt! Själv har jag hunnit sticka en hel del, några projekt har blivit klara och flera nya har påbörjats :)
 
Mitt senast påbörjade semesterprojekt är sjalen Leftie, en jätterolig stickning som är perfekt om man vill göra något fint av sina stackars små nystan restgarner i olika färger. Leftie designades redan 2012 av Martina Behm, och beskrivningen kan köpas via Ravelry. Jag stickar i handfärgat sockgarn och rester av Soft Donegal Tweed.
 
Nyligen uppmärksammades i sociala medier, bland annat på bloggarInstagram och i podden Nördic Knitting att Garnstudio, företaget bakom Drops Design, i sin nya höstkollektion har med en sjal som är oerhört lik Leftie. Många besökare på Drops hemsida har kommenterat just detta och påtalat likeheten med Leftie. Garnstudio har genomgående valt att radera alla kritiska kommentarer och spärra de som ifrågasatt deras rätt att publicera beskrivningen.
Ni är säkert många som märkt att vi steg för steg har slutat sälja garner från Drops Design. Skälet är dels försämrad kvalitet på flera av deras garner, men också deras bristande respekt för upphovsrätten. De har upprepade gånger publicerat gratismönster av modeller som är påfallande lika andra, ofta små oberoende designers verk. Jag tycker det är tråkigt och skamligt när ett stort företag beter sig så, och ännu mer oproffsigt när man väljer att radera kommentarer och försöker tysta sina kritiker. Därför har jag valt andra leverantörer till vårt sortiment. Vi har fortfarande ett litet lager av Drops Cotton Merino, men det plockar jag nu bort från hyllorna. Vad som ska hända med det garnet återkommer jag till senare...
 
Gnäll är ju aldrig kul eller konstruktivt, så istället satte jag igång
med att sticka en "äkta" Leftie. Det pågår just nu en Knit Along, kallad OriginalleftieKAL, sök på den hashtaggen på Instagram och inspireras av alla fina sjalar! Och vill du ha en rolig stickning och samtidigt stötta schyssta spelregler i garnbranschen och värna om stickvärldens alla kreativa designers så uppmanar jag dig att köpa beskrivningen till Leftie och sätta igång med din egen sjal :)
 
 
Nyhet: Kompe Lompe merinoull
Senaste tillskottet i våra hyllor är mjuk och skön merinoull från Sandnes och Klompe Lompe. Garnet finns i två olika grovlekar, en grövre variant som passar till stickor 3-4 mm och en tunnare variant som passar stickor 2-3 mm. Båda grovlekarna finns i tio väl valda nyanser som är lätta att matcha.
 
Klompe Lompe har blivit en jättesuccé i Norge de senaste åren, mycket på grund av deras fina design av stickade barnplagg. Torunn Steinsland och Hanne Andreassen Hjelmås saknade snygga och praktiska stickade barnkläder, framför allt mössor, så de bestämde sig för att designa dem själva och så föddes Klompe Lompe år 2014. 
 
Garnet tillverkas av Sandnes garn och kostar 57 kr per nystan, vi har tre fina mönserhäften från Klompe Lompe; Jentestrikk, Guttestrikk och Luefavoritter. Häftena är på norska och kostar 150 kr/st och säljs endast tillsammans med garn.
 
 
HiyaHiya  - nya tunna utbytbara spetsar till rundstickor!
 
Äntligen finns riktigt tunna utbytbara spetsar till rundstickor. Hiya Hiya har utvecklat tunna utbytbara spetsar ända ner till stl 2 mm! Tänk dig Hiya Hiyas lätta, spetsiga metallstickor och rörliga flexibla kablar i riktigt tunna storlekar, perekt för alla som gillar att sticka sockor med Magic Loop! 
 
Vi har tagit in det så kallade Interchangeable Sock Set från Hiya Hiya, det innehåller hela 5 spetsar; 2-2.25-2.5 -2.75 och 3 mm i Sharp Steel samt 4 kablar i en vacker brokadmönstrad väska kostar 799 kr.
 
Vi har även lösa spetsar och kablar om du hellre vill plocka ut din favoritstorlek och testa de här nya tunna stickorna! Spetsarna kostar 89 kr och kablarna 59 kr.
 
 
Pridestickning!
Stockholm Pride pågår hela denna vecka och på fredag 29 juli kan du delta i Pridestickning på Sergels torg. Det är väl numera att betrakta som en tradition :) Pridestickningen börjar redan kl 12 och håller på till kl 18. Ta med dig garn och sticka, virka eller gör annat handarbete och fira kärleken!
 
 
REA på Jaipur Silk Fino - 100% mullbärssilke!
Hela juli månad ger vi 15% rabatt på det vackra garnet Jaipur Silk Fino från BC Garn, det är 100% mullbärssilke och finns i många fina färger. Garnet passar utmärkt till sjalar, finstickade linnen eller koftor samt till babyplagg.
En härva är 50 gr och 300 m och kostar normalt 165 kr, men under juli kostar de endast 140 kr styck! En härva räcker gott och väl till babyplagg eller en liten sjal, till en större sjal behövs 2-3 härvor.
 
 
 
Sista veckan för vår sommarkampanj på ekologisk bomull!
Vi har flera fina ekologiska bomullsgarner i vår sortiment som vi vill puffa lite extra för nu i sommar.
Därför ger vi 10% rabatt under juli på våra tre bomullsgarner For Nature, Ecotton och Re-Use från Rosarios.
 
 
For Nature är en kabeltvinnad bomull som är jättetrevlig att virka med, men passar även till stickning förstås. Ordinarie pris är 39 kr/nystan om 50 gr, men nu kostar den endast 35 kr.
E-cotton är vårt senaste tillskott av ekologisk bomull som även är skonsamt färgad, även den kostar normalt 39 kr/50 gr men nu endast 35 kr.
Re-Use är inte ekologiskt odlad bomull, men bomullsfibrerna kommer från återvunna jeans, så det är ändå ett miljövänligare alternativ. Ett nysan är 100 gr och kostar normalt 69 kr, men nu bara 62 kr.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Alla erbjudanden gäller under angiven tidsperiod så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter. Det är ingen bytesrätt på garn köpt till REA- eller kampanjpris.
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!