ART in NOVEMBER
20 november 2020
 
Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
2e expositie in oude C&A-gebouw open


Na 2 weken verplichte sluiting is de benedenverdieping van de oude C&A weer open. Nu met een nieuwe expositie met werk van 12 Hilversumse kunstenaars. De komende maand exposeren ondermeer (werk op de foto boven te zien) Brigitte van Mechelen, Dick Sierksma en Ton van Velsen. Zie hier alle 12 kunstenaars.

Openingstijden
: woensdag tot en met zondag van 12.00 - 17.00 uur. De expositie is te zien tot en met 6 december.
 
 
Muziek bij beeldende kunst - dubbel mooi
Rob Jacobs, een van de exposanten in oktober, nam zijn saxofoon mee als hij dienst had als 'suppoost'. Hij speelde letterlijk de klanten van de pop-up-shop naar de expositie.
Bekijk en beluister dit filmpje.
 
Rob Jacobs is er a.s. zaterdag (21 november) wéér en zal ons vermaken van ca. half 2 tot half 4.

Op zondagmiddag 22 november een muzikale (vocale) verrassing.
 
Het gaat hard met Pakje Kunst
De sigaretteautomaat vol met pakjes kunst trekt veel bekijks. Voor vier euro trek je een pakje kunst, zoals je vroeger een pakje sigaretten trok. Het lostrekken van de lade geeft een ietwat nostalgisch gevoel. Wat je eruit haalt is pure kunst. Er zijn de eerste weken al heel wat pakjes getrokken.
'Pakje Kunst' is een initiatief waarbij lokale kunstenaars hun werk op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen in de eigen regio. 
Een leuke verrassing om weg te geven: Pakje Kunst.
NB: neem 2 munten van 2 euro mee als je een Pakje Kunst wilt trekken. Pinnen, dat kent het apparaat niet. Wisselgeld ook verkrijgbaar bij de suppoosten.
 
Korte filmpjes kunstenaars
Professioneel cameraman Gijs Konings maakte (belangeloos) voor ART Hilversum drie korte filmpjes van Hilversumse kunstenaars.
 
Op de schermen in Hilversum zullen verkorte versies ervan te zien zijn.


 
Mondkapjes van kunstenaars te koop in expositie
Van de nood een deugd maken? In de expositie zijn mondkapjes te koop van Elganan Jelsma en Sacha Wendt. Ze zijn ook online te bestellen.
 
Elganan Jelsma, web-shop Sacha Wendt, web-shop
   
 
Museum Hilversum - ‘Circle of Life’
In de tentoonstelling ‘Circle of Life’ brengt de Belgische fotograaf en journaliste Lieve Blancquaert drie grote levensverhalen samen: de geboorte, het huwelijk en de dood.
 
 
 
Zij laat zien hoe wij kinderen verwelkomen, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en hoe we afscheid nemen van elkaar en van de wereld. Speciaal voor deze expositie is Museum Hilversum een samenwerking aangegaan met Historische Huizen Gent.
Je kunt ook thuis de expositie bekijken via de (gratis) online museumtour. Te zien tot 2 januari.


 
Contact over deze nieuwsbrief
Als je geen prijs meer stelt op deze informatie, kun je je hieronder uitschrijven.