Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Snart lägger vi 2016 bakom oss och ser fram emot 2017! Återigen vill jag tacka för ett kreativt och inspirerande garnår tillsammans med er glada och trevliga kunder. I år har Sandnes garn verkligen gjort entré hos oss som vår nya basleverantör av garn och mönster. Vi gillar deras härliga garnkvaliteter, pålitliga leveranser och all fin design i snygga mönsterhäften! Jag har valt ut mina favoriter ur deras rika mönsterproduktion under 2016, se nedan.
 
Vi lovar att fortsätta erbjuda spännande kurser och garnnyheter och hoppas att ni fortsätter att dela garnglädjen med oss även under kommande år!
 
Gott slut, och Gott Nytt 2017! 
Under Nyårs- och trettonhelgen har vi lite annorlunda öppettider:
 
30/12 öppet kl 11-15 
 
Nyårsafton och nyårsdagen är butiken stängd
 
2-5 januari öppet kl 11-18
 
Trettondag jul, fredag 6/1 är butiken stängd
 
7 januari öppet kl 11-16
  
   
Vårens första kurser!
Knappt har vi lagt höstterminen bakom oss innan det är dags att bjuda in till vårens första kurser. Vi drar igång med två välkända favoriter, har du ännu inte hunnit gå någon av dem så passa på nu :)
 
Patentstickning
Tisdag 10 januari kl 18.30-21
 
Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till bland annat halskragar och tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare.
Kursledare är Ivar Asplund.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
  
Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor  
Måndag 16 januari kl 18.30-21.00               
  
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
 
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som tillsammans har skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Mina favoriter från Sandes år 2016!
Här är mina favoriter ur årets fullspäckade mönsterhäften från Sandnes.
Häften och garn säljs tillsammans i butiken!
 
 
 
Snabbstickad mössa i härliga Bulky Light
Jag har en nystickad favoritmössa! Den är stickad i bruten mosstickning i två nyanser av Bulky Light. Mycket enkel, snygg och snabbstickad, du stickar den på en kväll. Design av Astrid Tedman Viklund och gratis beskrivning finns i Hemmets veckotidning. Garnet är 100% ull och kostar 65 kr per 100 g. Vi har många snygga färgkombinationer att välja bland, jag är redan inne på min andra mössa...
 
 
REA! Lang Silkmerino
Vi har fått in ett tillfälligt parti av det finfina garnet Lang Silkmerino till förmånligt REA-pris! Garnet passar till stickor 4-6 mm och är en blandning av merinoull och silke, med några procent polyester (för att motverka att silket noppar sig). Ett nystan är 50 g och 150 m. Ordinarie pris är 115 kr/50g men nu kostar det endast 69 kr per nystan. Gäller så långt lagret räcker!
 
 
 
Sjalgarn i kamel och silke!
Babycamel silk är ett nytt vackert sjalgarn! 50% babykamelull och 50% mullbärssilke med hela 800 m per 100g räcker till en stor, fin gyllenskimrande spetssjal. Kamelull är väldigt mjukt och värmer gott, kamelerna lever ju i ökenområden där temperaturen går långt under nollan nattetid. En härva kostar 249 kr och garnet passar till spetsstickning på stickor 3-4 mm.
Via Ravelry har jag hittat fyra vackra spetssjalar som skulle passa fint att sticka av en härva babycamel silk.
Klicka på bilderna så kommer du till respektive mönstersida.
 
t.v. Frosty apples shawlette  t.h. Dew Drops Shawl
 
t.v. Sofia Shawl  t.h. Vigneto Wrap
 
Koll på kabellängden!
Nu har vi färgkodade kablar från KnitPro! Enklare att hålla ordning på vilken längd det är på kabeln när varje längd har en egen färg, vi har olikfärgadekablar för att få 40-50-60-80-100 cm lång rundsticka tillsammans med KnitPros olika utbytbara spetsar. Priset är som vanligt endast 29 kr per kabel. De vanliga svarta och lila kablarna finns även i 120 och 150 cm.
  
 
Jullovsmysteriestickning 
Johanne och Heléne på Nördic Knitting arrangerar även i år en mysteriestickning, och det är en ny mössa! Ett perfekt projekt för dig som vill sticka flerfärgsmönster och använda tunna restgarner. Läs mer om mysteriemössan på Nördig Knittings blog. Första ledtrådarna har redan släppts men det är inte för sent att hoppa på :)
 
 
Apropå myseriestickning så säljer vi nu beskrivning till förra årets mysteriemössa, mössan Heléne. Vi har även beskrivningen till de vackra matchande vantarna med samma namn. Originalgarnet Unicorn Tails från Madeleine Tosh finns också det i vårt sortiment i mänga vackra nyanser. Beskrivningarna kostar 50 kr/st och garnet 55 kr per härva. 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16