Is dit bericht niet goed leesbaar? Klik hier


FIETSPROGRAMMA
 
Ook voor fietsers biedt de omgeving rond Mannheim heel wat mogelijkheden, met steden als Heidelberg, Speyer en Ladenburg op minder dan 20 kilometer afstand. De uitgelezen kans om de regio met de fiets te ontdekken!
Naar goede gewoonte voorzien we een recreatief en een steviger fietsprogramma, afhankelijk van hoeveel kilometers u kan en wil fietsen.
Het steviger fietsprogramma is gericht op de geoefende fietser, met langere tochten en enkele stevige beklimmingen. De recreatieve fietstochten worden berekend op maximaal 50 kilometer per dag, en worden afgewisseld met stadsbezoeken en terrasjes.
In deze nieuwsbrief maakt u kennis met het aanbod voor de fietsers, dat speciaal wordt voorbereid door Els en Rony (recreatieve fietsers) en Eddy (sportief programma).

Smeer de fietsketting alvast in!

Els, Rony en Eddy
 
 
RECREATIEF FIETSPROGRAMMA
Op vrijdag 24 augustus kan u kiezen tussen een kleinere fietstocht in de wijde omgeving van de jeugdherberg of een stadswandeling in Mannheim.
 
Zaterdag (25 augustus) fietsen we langs de mooie rivier de Neckar richting stad Heidelberg. Onderweg bezoeken we Ladenburg, een mooi klein gezellig stadje met veel gerenoveerde vakwerkhuizen.

Zondag (26 augustus) fietsen we een zeer vlak parcours langs de Rijn en kunnen we natuurlijk de leuke terrasjes niet links laten liggen!

Maandag (27 augustus) denken we er aan om eventueel een “liefhebbers”-rit in te lassen naar Speyer (onder voorbehoud).

We maken er een echt recreatief fietsen van met dagritten van maximaal 50 km, zodat we tussentijds “den toerist” kunnen uithangen en stoppen bij leuke bezienswaardigheden. We zullen telkens fietslussen maken met vertrek en aankomst aan de jeugdherberg van Mannheim, zodat we de bus niet nodig hebben voor verplaatsingen. 
 
SPORTIEF FIETSPROGRAMMA
 
De sportieve fietsers krijgen een uitdaging onder de wielen geschoven in het mooie Odenwald, een streek vergelijkbaar met onze Ardennen, met beklimmingen tot 550 m hoogte met hellingspercentages tot 10%.
 
Het programma ziet er uit als volgt:
Op vrijdag 24 augustus voorzien we de keuze uit twee ritten: een korter verkenningsritje van 60 kilometer met een klim van 352 meter hoogte over 7 kilometer (met een gemiddeld stijgingspercentage van 5%), of een rit van 70 kilometer met een hoogte van 580 meter over 21 kilometer (2,9%). Deze ritten zijn vrij.
Op zaterdag 25 augustus staat de koninginnenrit op de kalender. Het wordt een lange rit van 125 kilometer met 1470 hoogtemeters. Na 20 kilometer vatten we een eerste, kleine klim van 1 kilometer aan tot 40 meter hoog (4%). Daarna volgt een korte afdaling, gevolgd door een klim tot 370 meter hoog over 14 kilometer (2,6%). Even op adem komen kan met een lange afdaling. Dan volgt een steile klim naar 350 meter over 5 kilometer (7%). Na de afdaling volgt dan de beklimming van de Königstuhl: 400 meter over 6 kilometer (6,6%). De afdaling vatten we voorzichtig aan, want die is steil en het wegdek is slecht. Een volgwagen wordt voorzien.
Op zondag 26 augustus plannen we een rit van 100 kilometer met 3 beklimmingen. In totaal werken we 900 hoogtemeters af. We starten met een vlakke aanloop van 41 kilometer, gevolgd door een klim van 250 meter hoogte over een afstand van 4 kilometer (6,2%). Na een korte afdaling vatten we een klim van 340 meter hoogte over een afstand van 13 kilometer (2,6%) aan. Na een afdaling over 7 kilometer volgt opnieuw een korte klim van 2 kilometer en 100 meter hoog (5%). Er wordt weerom een volgwagen voorzien.
 

 
 
EEN NIEUWE UITDAGING!
Als uitdaging zouden we graag met enkele sportievelingen een persoon met een handicap het plezier van een beklimming laten ervaren. Hiervoor beschikken we over een tandem waarop deze persoon vooraan kan plaats- nemen. Daarom zoeken we 10 straffe fietsers die mee die uitdaging willen aangaan! De bedoeling is een beklimming te doen van 8 kilometer (5%), 21 kilometer (2,9%) of 13 kilometer (2,6%). Elke fietser legt afwisselend een afstand naar keuze af tot aan de top. De anderen begeleiden de tandem op eigen fiets. Er is ook een volgwagen voorzien om de fiets van de tandemrijder mee te nemen.
Omdat dit oefening vergt, organiseren we vanaf het voorjaar oefensessies om de fiets te leren kennen en te oefenen op hellingen (de planning volgt). Wie zich uitgedaagd voelt mag contact opnemen met Eddie (edouard.gijbels@telenet.be) of zich aanmelden bij Oostrem.


Praktische informatie
 
In de jeugdherberg van Mannheim kan je verblijven in een één-, twee- of meerpersoonskamer. Bovenop de prijs van verblijf betaalt elke deelnemer een sponsorbedrag van € 180. Kinderen tot 12 jaar kunnen deelnemen zonder bijkomend sponsorbedrag te betalen.
 
 
Meerpersoonskamer | € 170 per persoon
(bij volle bezetting)

Tweepersoonskamer | € 210 per persoon

Eénpersoonskamer | € 230 per persoon
 
Wie met de bus wenst mee te reizen, betaalt een bijkomende vervoerskost van € 30 bovenop het inschrijvingsgeld.

 
De inschrijving is pas volledig na betaling van het sponsorbedrag (€ 180) op onderstaande gegevens:


Oostrem vzw
BE18 7430 2825 1565
BIC KREDBEBB

met vermelding
Mannheim 2018 + NAAM'.
 

Een fiscaal attest volgt.
Inschrijven kan eenvoudig en snel via deze link.
 
Je hoeft nog geen keuzeprogramma door te geven, dit zal binnenkort gebeuren.
 
 

Contact
 
 
Vragen of opmerkingen?
Aarzel zeker niet om met ons contact op te nemen.
 
 Oostrem vzw
 Oostremstraat 26
 3020 Herent
 
 Telefoon | 016 23 15 45