AGENDA 
Zondag 13 november
13:00 uur: Duckes Legends - Elephants (Boxtel)
14:30 uur: Dukes 3 - Maraboes
14:30 uur: DSR-C - Dukes 2
  
Zaterdag 19 november
11:00 uur: 't Gooi - Cubs 1
11:00 uur: Oemoemenoe - Cubs 2
12:00 uur: Colts - Eemland
12:00 uur: URC - Junioren 2
13:00 uur: HRC - Junioren 1
19:30 uur: Dukes Apres Ski Party
  
Zondag 20 november
13:00 uur: NSRV Obelix - Dukes Dames
14:30 uur: Dukes 2 - Cas 2
14:30 uur: RC Wageningen - Dukes 3
 
Vrijdag 25 november
19:30 uur: Dukes Ladies Night
 
Zaterdag 26 november
10:00 uur: Cubs 1 - Hilversum
11:00 uur: Junioren 1 - 't Gooi
12:00 uur: HRC - Cubs 2
12:00 uur: Junioren 2 - Bekaro
15:00 uur: RC Amstelveen - Dukes 1
 
Maandag 28 november
19:30 uur: Algemene Leden Vergadering
  
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes Dames: Dukes Dames - LRC Diok/LSRG 22 - 17
Dukes 2: Dukes - URC 52 - 31
Dukes 3: RC Eindhoven - Dukes 15 - 26
Duckes Legends: RCE/Elephamts - Duckes Legends 0 - 32
Colts: Dukes - URC 60 - 21
Junioren 1: RCC - Dukes 5 - 44
Junioren 2: Dukes - BRC 24 - 12
Cubs 1: HRC - Dukes 121 - 7
Cubs 2: BSN - Ducks/Dukes 0 -109
 
EEN OVERVOLLE AGENDA
Omdat het ons ook een beetje duizelde met alle activiteiten die nu op ons afkomen, hiernaast een abnormaal uitgebreide agenda. Dit natuurlijk om jullie de kans te geven op tijd je agenda leeg te maken voor alle wedstrijden maar vooral voor:
- Aanstaande zondag de topwedstrijd tussen - nu al - DE twee kanshebbers op de titel in de derde klasse Dukes 3 en de Maraboes uit Maastricht. Beide ongeslagen aan top en alhoewel de Maraboes één (bonus)puntje onder the Dukes staan hebben ze maar 15 score's tegen. Mooie wedstrijd zondag om 14:30 uur aan de Limietlaan. In deze DigiDukes lees je meer over Dukes 3.
- Zaterdag 19 november de Apres Ski Party in ons clubhuis. Lees er meer over en meld jezelf aan verderop in deze DigiDukes.
- Daags daarna op zondag 20 november een belangrijke wedstrijd aan de Limietlaan. Om 14:30 uur strijden Dukes 2 - Cas 2 om aansluiting bij de middenmoot in de eerste klasse.
- Vrijdag 25 november Dukes Ladies Night voor alle ladies. Ook hiervoor geldt: meld jezelf aan verderop in deze DigiDukes (dames).
- Na drie weken pauze door interlands mag op 26 november Dukes 1 weer de wei in. Uit naar Amstelveen. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om in aanmerking te blijven komen voor de top zes in de Ereklasse.
- Alle Dukes leden zijn welkom op onze Algemene Leden Vergadering maandag 28 november in ons clubhuis aan de Limietlaan. Praat en help mee met het bestuur, de veldverdeling en onze club. Daarvoor hoef je jezelf niet aan te melden. Gewoon komen en helpen.
 
DUKES DAMES - LRC DIOK/LSRG
Hoewel het buiten kouder is geworden, stonden the Dukes Dames afgelopen zondag weer in de korte broek op het grasveld, ditmaal een thuis-wedstrijd bij ons clusterteam in Venlo.
Een ontzettend belangrijke wedstrijd, want als we ons gestelde doel van dit jaar wilden behalen moesten we deze wedstrijd van DIOK/LSRG winnen.
Gaatje
De eerste helft van de wedstrijd was flink knokken, de eerste 25 minuten wisten beide teams de tryline niet te bereiken. Tot onze scrum-half een gaatje in de verdediging zag en hier gebruik van maakte. De kop was eraf, maar dit maakte het niet lichter. De eerste helft werd afgesloten met 12-5. We stonden voor, maar alles kon nog gebeuren.
In de tweede helft een kleine dip, die de Leidsche ploeg 2 tries opleverde. Maar met de motiverende woorden van Captain Wopke wisten the Dukes zich te herpakken. Tot aan het eind van de wedstrijd bleef het spannend. Toch wisten onze dames in het rood nog 2 tries te drukken, waardoor de eindstand uiteindelijk uitkwam op 22-17.
Versieringen
Naast de vaste opstelling hadden we deze wedstrijd wederom een nieuwe dame in ons midden; Moniek is doorgestroomd van de jeugd van Venlo naar ons damesteam! Omdat iedereen heeft staan shinen op het veld, hadden we deze keer geen Dick of the Match. Daarentegen wel twee Chicks, die na afloop van de wedstrijd versieringen verdienden! Rian, onze try-scorende scrum-half en Loudi, die op meerdere posities liet zien wat ze in huis had. Met het uitroepen van deze top-speelsters, mocht de kurk van de fles!
Tweede fase competitie
De eerste fase van de competitie hebben we met succes afgesloten, ons eerste doel van dit seizoen hebben we behaald. Wij spelen straks in de promotie-poule! Maar voor we dat avontuur aangaan, gaan we ons opmaken voor de 2e fase; het Winterkampioenschap, daarin mogen wij het op 20 november (uit) en 4 december opnemen tegen NSRV Obelix uit Nijmegen.
 
DUKES 3 OVERWINT EERSTE HORDE IN DE LICHTSTAD
Deze weken speelt het derde team serieuze wedstrijden om de  ongeslagen status te behouden. Sterke tegenstand wordt verwacht van - achtereenvolgens - Eindhoven (uit), Maraboes (thuis) en Wageningen (uit). Respectievelijk de nummers vier, twee en drie van de competitie in de derde klasse zuidoost.
   
Spannende wedstrijd
Zondag 6 november was de eerste serieuze test tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde RC Eindhoven. Twee jaar geleden werd er nog met grote cijfers van deze tegenstander verloren maar in de tussentijd is er enorm veel veranderd bij Dukes 3. Dukes 3 beschikt over een grote selectie, met voor bijna elke positie meerdere inzetbare en gelijkwaardige spelers. Een luxe probleem voor coach Gary Scanlan. We waren heel vroeg in de lichtstad om eerst de eerder gespeelde wedstrijd van de Legends en de Dukes 3 spelers die met hen meespeelden aan te moedigen.
Daarna onze wedstrijd en dat was geen makkelijke pot. Zeer zeker niet. Eindhoven stond sterk in de verdediging en had met vlagen een aantal harde tackles. "Toevallig" werden vooral onze voormalig RC Eindhoven spelers Martijn en Piers geraakt. Dit was voor ons het teken om er een aantal stappen bij te doen. Ook onze talentvolle nummer acht, Lex, heeft deze wedstrijd meerdere malen gevoeld hoe het is om tegenstand te krijgen.
Na een rommelige beginfase weet nestor Ronald wat bezieling te brengen in het spel van het derde met een aantal harde hits. Een fout in de verdediging van Eindhoven en een mooie break van Gideon leverde de eerste try van de wedstrijd op. Met bonuspunt 7-0. Eindhoven was de fase hierna veel aan de bal door slordig spel van het derde maar kwam er niet doorheen. Wel wisten zij een penalty te verzilveren, 7-3. Nog net voor rust wist Giel met zijn altijd sterke spel een try te drukken en Martijn zorgde voor de bonus. 14-3 Ruststand.
  
Tweede helft
In de rust en kort na rust werd de gehele eerste rij vervangen (Kevin, Tom en Kevin Kuurstra naar de derde rij, Swan eruit). Voor de insiders: Floor, Michael en Joost vormden de nieuwe eerste rij. Best frustrerend voor de tegenstander zo’n reserve eerste rij.
In de tweede helft was er met vlagen goed fase spel van het derde met als resultaat een mooie voorwaartse try van Floor (19-3). Door fouten van het derde en de vechtlust van Eindhoven wisten ze in de tweede helft twee keer onze try line te passeren. Hierdoor werd het 19-10. Snel hierna nam het derde weer wat meer afstand door de vierde try van de wedstrijd te drukken (Jeroen) met conversie (26-10). Door gretig, hard en vertragend spel van onze voorwaartsen in de rucks van Eindhoven konden de Eindhovenaren niet dichterbij komen dan 26-15.

De zevende overwinning met bonuspunt op rij voor het derde. Het was een goede test voor ons. We hebben zeker niet op ons best gespeeld. We weten dat het beter kan en dat het komende week tegen de Maraboes beter zal moeten. Maar een lastige uitwedstrijd winnen is de eerst zware horde die genomen moest worden en dat is bij deze gedaan. Job done boys!
 
Stand op dit moment:
Volgende week zondag 13 november om 14.30 aan de Limietlaan de topper Dukes 3 tegen de ook ongeslagen Maraboes.
De Maraboes staan slechts 1 punt onder ons derde.

Ik neem aan dat jullie ons komen aanmoedigen?
Mooi, tot zondag!
 
NEDERLANDS TEAM
Het Nederlands heren rugby team - met Dukes speler Johnny Nas - heeft de eerste overwinning op de Oekraïne geboekt. En hoe! Met maar liefst 12 - 54 werd de uitwedstrijd in Lviv gewonnen.
 
GAVE ERVARING VOOR BEAU SCHELLEKENS 
Afgelopen week heeft Beau Schellekens, speelster van het Ladies 7s programma dat gefaciliteerd wordt door CTO Amsterdam, het Colombo Canadian 7s Toernooi in Colombia gespeeld. Beau was hiervoor uitgenodigd door het Canadese invitatieteam The Dog River Howlers. Met een mix van Canadese, Colombiaanse en één Nederlandse speelster wist het invitatieteam het toernooi te winnen.
 
Sinds twee jaar heeft het Nederlandse Dames Rugby 7s programma goede contacten met “The Howlers”.  Het Canadese team heeft als motto: it’s more than a game, it’s a way of living. Binnen dit motto maken zij jonge rugbyspelers via rugby tours bewust van wat er in de wereld gebeurt. In Medellin, Colombia, hebben ze naast het spelen van 't toernooi ook de achterbuurten bezocht en rugbyspullen uitgedeeld aan de kinderen.

Beau is helemaal lyrisch over de trip. “Het had zoveel te bieden. Een enorm gave ervaring om met allemaal speelsters uit andere landen te spelen. Het rugby daar wordt heel anders gespeeld dan wij in Nederland doen. Naast rugby was de sfeer in de groep ontzettend gezellig en gemoedelijk, we hebben verschillende projecten bezocht waarin we zagen hoe de mensen hier in Colombia leven. Dat was erg indrukwekkend! Het was een trip om nooit te vergeten.”
 
APRES SKI PARTY
Op zaterdag 19 november organiseert Rugbyclub The Dukes een besloten feest voor haar leden. Vanaf 19:30 uur is de 'Dukes Apres Ski Party' toegankelijk voor The Dukes 1, The Dukes 2, The Dukes 3, The Duckes Legends en de Dukes Dames.
Vanaf 21:30 uur is de 'Dukes Apres Ski Party' toegankelijk voor alle overige leden.
Aanmelden: via de Facebookpagina van Rugbyclub The Dukes bij evenementen. Dresscode: Wintersport.
 
SAVE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. Een avond speciaal voor ALLE Ladies. Meer info volgt binnenkort. Houd hem vrij en ben d'r bij. Aanmelden kan hier.
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Op maandag 28 november 2016 vindt weer een algemene ledenvergadering plaats. Aanvang 19:00 uur in het clubhuis aan de Limietlaan. De uitnodiging met agendapunten en verslag van de vorige vergadering volgt zo spoedig mogelijk.
 
CLUB VAN 100
Zaterdag 3 december speelt Dukes 1 de thuiswedstrijd tegen
't Gooi. Een geduchte tegenstander. Op dit moment met een straatlengte voorsprong op de nummer twee in de ereklasse achter RC Hilversum. De leden van de club van 100 zullen - onder het genot van een hapje en een drankje - The Dukes aanmoedigen. Daarvoor is de bar in de club van 100 tent geopend vanaf 14.00 uur tot 17:00 uur. Aansluitend is iedereen welkom in het clubhuis om daar de gezelligheid voort te zetten. Meer informatie over de club van 100 en hoe jij jezelf daarvoor kunt aanmelden vind je
op onze website.
 
Week 45/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl