Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Som stickare är man van att ha mycket på gång samtidigt, det behövs ju olika stickprojekt till olika tillfällen, eller hur? Ibland kan det dock bli lite väl många pågående projekt och då är det alltid skönt när man lyckas avsluta något.
 
Jag har stickat på min näverstickade sjal lite då och då i flera år, alltid i samband med att Heléne Wallin kommit till butiken och haft kurs i näverstickning, och så ett par rutor då och då däremellan. Och så rätt som det är har det blivit en färdig sjal, häromdagen blockade jag den och jag är mycket nöjd!
Två nystan Zauberball och en rundsticka 4 mm är vad som behövs, och så en kurs i näverstickning - eller en beskrivning på bara sjalen, den kostar 25 kr :)
 
Just näverstickning har vi inte på kursprogrammet precis nu, men tvåändsstickning och dubbelstickning har du chans att lära dig om du är snabb och bokar din plats, se mer i inbjudan här nedan.
  
    
 
AKTUELLA KURSER
     
Favorit i repris: Tvåändsstickning för nybörjare  
 
Söndag 23 november kl 10.00-15.00
samt Tisdag 2 december kl 18.30-21.00
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen få lära dig grunderna i tvåänds­stickning.
OBS! Kursen är upplagd så att man deltar vid bägge tillfällena. Kursledare är Ivar Asplund. 
 
  
  
 
 
 
 
Kurs i dubbelstickning Onsdag 3 december kl 18.30-21.00
 
 
Dubbelstickning är en rolig stickteknik där du stickar framsidan och baksidan av arbetet samtidigt, med två olika färger. Resultatet blir två rätsidor med spegelvända motiv. Tekniken lämpar sig särskilt väl för t.ex. mössor, väskor, halsdukar, sittdynor eller grytlappar. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Om du sedan vill kan du börja på ett lite större projekt. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
 
Dags för stickcafé på Kristinehovs Malmgård igen!
Söndag 9 november kl 12-16!
 
Stickcafét arrangeras i samband med Kristinehovs Malmgårds kultursöndagar i vacker 1700-talsmiljö med fantastiskt gott fika och trevligt sällskap. Ivar Asplund medverkar på stickcafét och det finns gott om plats för många deltagare. Ingen föranmälan behövs, men tag med kontanter till fikat eftersom det inte går att betala med kort. Adressen är Kristinehovsgatan 2 och närmaste t-bana är Hornstull.
 
Mellan kl 14 och 16 kan du denna gång lyssna till Täpp Lars Arnesson, dalkarlen från Malung, som för traditioner av fäbodliv och skinnsömnad vidare, förevisar produkter och berättar om deras bakgrund och om hantverket.
 
Täpp Lars vackra arbeten kan du kika på här: http://www.larsofscandinavia.com/galleri
 
 
Nyhet: Cascade Heritage Silk
Ett nytt trevligt tillskott i våra garnhyllorna är Cascade Heritage Silk, 85% merinoull och 15% silke i många vackra färger och med hela 400 m per hekto. Enfärgade kostar 149 kr härvan och 189 kr för de multifärgade. Jag har lagt upp till ett par flätmönstrade fingervantar i mönster från Garnstudio.
 
 
Tack alla som köpte vantmönstret Knits for Tits till förmån för Rosa Bandet!
Under oktober sålde vi 57 st beskrivningar à 50 kr av Jenny Alderbrants fina vantat Knits for Tits, och som vi tidigare utlovat dubblar vi summan och skänker 100 kr per såld beskrivning till Cancerfondens Rosa bandet-kampanj. Så 5700 kr är nu på väg till fonden för att göra nytta i forskningen och kampen mot bröstcancer.


 
 
Alpaca Party ända till sista december!
 
Nu är Drops Alpacaparty i full gång med 25% rabatt på Drops Alpaca, Andes, Nepal & Lace.
Kampanjen pågår ända till sista december!
 
Alpaca NU 29 kr ord 38 kr
Andes  NU 39 kr ord 52 kr
Nepal  NU 20 kr ord 26 kr
Lace  NU 79 kr ord 105 kr
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på garner inköpta till Kampanj- eller REA-pris.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!