VERS VAN DE PERS
 

Mijn website werd in een nieuw kleedje gestopt : ik koos bewust voor de formule van een blog, waar ik op zeer regelmatige basis nieuwe items aan toevoeg.  Een echte must voor wie op de hoogte wil blijven : surf dus snel en klik maar op  www.frankydemon.be !Beste 
 
In de voorbije maanden zijn weer heel wat items de revue gepasseerd ! Met de voltallige bestuursploeg stelden we het nieuwe beleidsprogramma voor de komende legislatuur voor. Er is veel werk aan de winkel, en daar zijn we volop mee bezig. Na een lange en koude winter die de lente maar traag tot ontluiken bracht, hebben we nu eindelijk de zomer in zicht. Met een nieuwe blog/website en een gevulde rugzak met ideeën wil ik, net als de vele zwoegende studenten, een evaluatie van de voorbije maanden opmaken. Even stilstaan bij wat er was, om daarna samen met u vooruit te blikken op wat hopelijk een zonovergoten zomer zal zijn ! Brugge zal haar imago van bruisende stad weer alle eer aandoen, met een rijk gevuld ontspanningsprogramma voor jong en minder jong. De jeugd zal niet op haar honger moeten zitten met de vele leuke activiteiten van Kwibus, Grabbelpas of SWAP. De buurten slaan weer de handen in mekaar voor gezellige buurtfeesten, de wijkkermissen draaien op volle toeren. Misschien lopen we mekaar tijdens één of ander zomers evenement wel eens tegen het lijf ! Geniet ervan !
 
Franky Demon
 
 

KWIBUS : de nieuwe vakantiewerking

Ik zette mijn schouders onder de uitbouw van een nieuwe stedelijke vakantiewerking. Uit een Vlaamse studie bleek dat de speelpleinwerking nood had aan een hervorming, en vanaf deze zomer is die hervorming dan ook een feit. Kinderen en tieners (vanaf het jaar waarin ze 4 worden, tot en met 15 jaar) kunnen deze zomer terecht op 8 locaties in Brugge. Een overzicht van alle pleinen, adressen en openingsperiodes vind je hier. Bij KWIBUS hoef je niet vooraf in te schrijven, er is immers altijd plaats voor wie wil meespelen.
 
Focus TV kwam even langs bij de voorstelling van Kwibus, klik op het logo hieronder voor het verslag.
 


RUP Vaartdijkstraat : kansen voor Sint-Michiels
 
Onlangs heb ik Het Ruimtelijk UitvoeringsPlan voor de zone aan de Vaartdijkstraat op Sint-Michiels voorgesteld. Dit plan geeft aan wat op welke plaats mag komen in dat gebied. Ik trek volop de kaart van het groen : zo kan het bestaande Lappersfortbos behouden blijven, en voorzien we mogelijkheden voor onder andere een sportpark, een speelplein en andere groene recreatiemogelijkheden. Wil je meer lezen over de toekomstmogelijkheden van dit gebied op Sint-Michiels ? Klik dan hier.
 
Ook de regionale zender Focus-WTV bracht hiervan verslag uit. Het filmpje kan je bekijken door op het onderstaande logo te klikken.
 
           
 
 Upkot: een mooi studentenproject

Op de voormalige gronden Gryson gelegen aan de achterkant van het station, naast het Belgacomgebouw (het ‘bosje’) te Sint-Michiels, wordt een studentenhome opgericht. De werken zijn volop aan de gang. Het nieuwbouwproject voorziet de bouw van een studentenhome met 111 studentenkamers en met de nodige gemeenschappelijke ruimtes, verdeeld per niveau.
Ik had de eer de "eerste steen" te mogen leggen van dit mooie project. Een verslag ervan vind je in dit artikel van het Nieuwsblad.

 Toeren in het Brugse Ommeland

Er zijn zo van die plekken die net iets meer te bieden hebben. Het Brugse Ommeland is zo’n regio. De Zwinstreek, de Bossen van Vlaanderen, van Lissewege tot Damme, over Jabbeke naar Torhout..., er valt heel wat beleven in ons Brugse Ommeland. Westtoer, het Westvlaamse provinciebedrijf voor Toerisme en Recreatie, werkte een groot aanbod uit, terug te vinden in een leuk magazine, met bijhorende overzichtskaart. Wil jij ook deze gratis documentatie met leuke ideetjes voor een uitstap: stuur dan een mailtje naar schepen.demon@brugge.be met vermelding van je naam en adres en het komt jouw richting uit ! 

Ik wil Klein Appelmoes groen houden

De Raad van State heeft de plannen van het Vlaams Gewest om te verkavelen en te bouwen op Klein Appelmoes te Assebroek vernietigd. Ook ik ben ervan overtuigd dat dit mooie natuurgebied effectief volledig als groene zone moet ingekleurd worden worden. De beslissing ligt nu echter in handen van het Vlaams Gewest. Ik wil met hen het gesprek aangaan om hen ervan te overtuigen dat deze "groene long van Assebroek" er ook moet blijven. 
 
LEES MEER --> of klik hier voor de Focus-reportage
                            

Meiboom in de Hermitage
In de wijk Hermitage in de Molenaarsstraat te Sint-Andries, in de wijk Hermitage wordt in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo stevig gebouwd. Met de bouw van 35 woningen met 3 of 4 slaapkamers wordt de vijfde en laatste fase van de Hermitagewijk aangevat. De sociale woningen in gesloten of halfopen bebouwing of koppelbouw zijn bestemd voor verkoop en beschikken elk over een garage en een tuin die nog moet worden aangelegd. Ik wil wonen in onze stad zo betaalbaar mogelijk houden - en op die manier ook aantrekkelijk maken voor jonge gezinnen. Als afgevaardigde van het stadsbestuur woonde ik de meiboomzetting bij. Klik hier voor mijn speech.
 

 

Zeewege : een nieuw woonproject

 Op de onaangesneden stadsgronden in Lissewege zal een hedendaags landelijk woonproject gerealiseerd worden. Er is werk aan de winkel. De beloftes uit het bestuursakkoord wil ik zo snel mogelijk in daden omzetten. Hier gaan we realiseren wat ik altijd heb vooropgesteld. Gezinnen met kinderen zullen in Zeewege een ruim aanbod vinden van woningen met minstens 3 slaapkamers, een tuintje, en voldoende parkeerplaats. Uiteraard zal er ook plaats zijn voor kleinere gezinnen.  Focus TV maakte enkele mooie beelden, klik op het logo voor het verslag.
 
 
 
 
Buitenmaten : piratenpret op Daverlo
 
Recent werd het nieuwe speelplein aan het Daverlopark te Assebroek geopend. Het eerste echte heuse piratenplein van Brugge ! Zowat 3400 m² werd volledig heraangelegd en ingericht. Ook de ouders kunnen rustig op het terras van de sportcafetaria toekijken terwijl hun kinderen aan het spelen zijn. Een speelplek bij uitstek, bij mooi weer ! Kleuterleidster Hilde Mattheeuws uit OLVA Sint-Katarina en haar collega's vinden het samen met hun leerlingen alvast een zeer fijne speelplek !

Beleidsprogramma 2013-2018 voorgesteld

In de voorbije maanden hebben we met de voltallige bestuursploeg hard gewerkt aan het beleidsprogramma. Dit document zal dienen als leidraad voor de komende zes jaar. Het is een verfijning van het toekomstakkoord, dat ik in een vorige nieuwsbrief reeds voorstelde. De toekomst van Brugge is verzekerd ! Jonge Bruggeling Bart Hungenaert interviewde mij hierover voor zijn website PromoBrugge.com. Klik hier voor het volledige interview.

Wil je het volledig beleidsprogramm
a er op nalezen :

LEES MEER --> Premie in de kijker : Wonen boven winkels

Verbouwingswerken met als doel "het creëren van woongelegenheden boven handelspanden en het inrichten van studentenkamers" kunnen aanspraak maken op een premie. De premie is vastgesteld op 40% van de voorgelegde en aanvaarde facturen met een maximum van 7500 euro per woongelegenheid en 15 000 euro per pand. Momenteel geldt deze premie enkel nog maar voor de binnenstad van  Brugge. Het is mijn bedoeling om deze premie ook uit te breiden naar de rand van Brugge.
Meer info over deze premie : klik hier.

 

Zeebrugge bulkt  van mogelijkheden !

Nu nog kalm en rustig, maar straks weer bruisend : er staat heel wat op de culturele en sportieve kaart deze zomer in Zeebrugge ! Je kan er steeds terecht op het speel- en sportstrand, waar o.a. fitnesstoestellen en verschillende beachsportvelden werden aangelegd, maar ook leuke speelruimte voor de jongsten is voorzien. Vanthilt 'on tour' strijkt er neer met zijn karavaan, en de 'dancing kings and queens' onder ons kunnen er terecht voor 'We can dance', het eerste 'electronic beach festival'. Het volledige zomer- programma van Zeebrugge vind je hier.

 

 

 School's out, vakantie in zicht !

Binnen enkele dagen is het zover : een welverdiende vakantie voor de schoolgaande jeugd. Vervelen hoeven ze zich niet te doen met het uitgebreide aanbod van de Brugse jeugddienst. In de vakantiekrant vind 'het jong geweld'  tal van tips voor een zomer lang amusement. Wist je dat de activiteiten van de kinderboerderij nu ook via de jeugddienst kunnen geboekt worden ? Ook Grabbelpas en SWAP hebben nog heel wat mogelijkheden in petto.
 
Klik op het woord hieronder voor de respectievelijke info.
 
Vakantiekrant - Kinderboerderij - Grabbelpas -SWAP - Kwibus

Nieuws uit de provincie : Site de Sol

Het provinciebestuur heeft grootse plannen met Site de Sol te Blankenberge. Naast de bouw van 250 woningen staat ook de aanleg van een 9-holes golfterrein gepland. Volgens mij is dit te beperkt - en kan er meer. Een kinderboerderij bijvoorbeeld zou een belangrijke meerwaarde kunnen bieden aan zowel inwoners als bezoekers van de stad Blankenberge. Ik deed hiervoor een tussenkomst in de provincieraad. 

LEES MEER -->

De "Tot : Lucrese Warnez van Pasar Torhout

De "Tot" overschrijdt ditmaal de Brugse grenzen en trekt verder in onze provincie. Ditmaal belanden we bij Lucrese Warnez uit Torhout. Zij stond enkele jaren geleden mee aan de wieg van een nieuwe afdeling van Pasar. Lucrese is voorzitter en staat symbool voor alle vrijwilligers van Pasar die telkens opnieuw vol enthousiasme hun schouders zetten onder tal van leuke activiteiten. Pasar, waar ik regiovoorzitter van ben, bestaat 75 jaar en is een sociaal-culturele vereniging die zoveel mogelijk mensen wil motiveren en kansen geven om hun vakantie en recreatie zo waardevol mogelijk in te vullen, dicht bij huis. Een dikke pluim hiervoor !

 

  

Mensen ontmoeten.... daar word je blij van !
  
In de voorbije maanden mocht ik als vertegenwoordiger van de Stad Brugge verschillende echtparen omwille van hun jubileum gaan feliciteren. Ik probeer telkens mijn steentje bij te dragen om er voor deze mensen een onvergetelijke dag van te maken. Getuige hiervan deze mail die ik mocht ontvangen :

"Hartelijk dank voor het opsturen van uw woordje gesproken op onze 60e huwelijksverjaardag. Iedereen was vol lof. U hebt er u niet van af gemaakt met snel een toespraak te houden. U hebt ons bezield aangesproken. Uw woord heeft bijgedragen tot het welslagen van ons feest. Nogmaals dank."
 
 
Een spetterende zomer in het Interbad

Na de geslaagde uitbreiding, die vorig jaar gerealiseerd werd, maakt het Interbad, waar ik mee bestuurder van ben, zich op voor wat een spetterende zomer moet worden. Zomer 2013 wordt er, voor de waterratten onder jullie, één om nooit meer te vergeten. Elke vrijdag biedt het Interbad leuke en afwisselende activiteiten aan. Een spectaculair hindernissenparcours van maar liefst 16 meter lang is één van de grote blikvangers, maar ook een heus spel zonder grenzen en een zuiders zwembadfestijn met initiatie aqua gym en aqua dance staan gepland. De openingsuren van het zwembad vindt u hier terug. Allen daarheen !
  

De voorbije maanden was ik present op diverse events:

Eerste steenlegging WZC Engelendale - slotshow Scouts en Gidsen Gouw Noordzee - Roefelland - politiek debat Unizo Brugge-stad - St.Georges Day Zeebrugge - opening nieuwe speelplaats Sint-Lodewijks Doornstraat - viering 50 jaar Ziekenzorg Zeebrugge - uitreiking 't Michieltje Rerum Novarum - Heilig-Bloedprocessie - Rerum Novarum Zuienkerke - uitreiking Noorderlicht ACW Zeebrugge - opening van de meifoor - galabal studentenclub Brihos - schoolfeest VBS de Kantelberg - viering 75 jaar Femma Zeebrugge - opening nieuw speelplein Daverlo - opendeurdag Vrije School Haverlo - viering 5 jaar mantelzorgers Brugge - Sint-Andriese Feesten - infomarkt A11 Duzele - inhuldiging pastorietuin Kristus-Koning - viering 25 jaar Ziekenzorg Sint-Michiels - viering 25 jaar gebuurtekring Gulden Peerdenstraat - heropening nieuwe moestuin en dierenren in De Spycker Sint-Kruis - feestweekend 75 jaar Pasar - Belgisch jeugdkampioenschap minivoetbal in Julien Saelens ...

Met de zomer in zicht is Brugge dé ideale plek om eens buiten te vliegen.  
Een greep uit het aanbod van de komende maanden :
 
Feest in 't Park : zaterdag 29 juni, meer info...
Malle Malefeest : 28-29-30 juni, meer info...
Kermis op Sint-Jozef : 28-29-30 juni
Kermis op Sint-Pieters : 28-29-30 juni, meer info...
Internationale Fedekam Taptoe: vrijdag 6 juli, meer info...
Navy Days Zeebrugge : 6-7 juli, meer info...
Cactus Festival : 12-13-14 juli, meer info...
Uitwijken in de Brugse wijken : 15-16-17-18 juli, meer info...
Tripel Dagen : 19-20-21 juli, meer info...
Cirque Plus : 20-21-22 juli, meer info...
Klinkers : 26 juli - 10 augustus, meer info...
Vama Veche : 29 juli - 3 augustus, meer info...
Wecandance Zeebrugge : 10-11 augustus, meer info...
Benenwerk Ballroom Brugeoise : 10 augustus, meer info...
Reiefeesten : 16-17-18-23-24 augustus, meer info...
 
 


 Oostmeers 17| 8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04

schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur : elke dinsdagnamiddag van 14 uur tot 16 uur
(enkel op afspraak)