NIEUWSBRIEF
Jaargang 18 - Nummer 2 - Februari 2020
 

 

Vakantiehuis kopen in Spanje?
Pas op voor de 'emotie-koop'!

Vele Nederlanders en Belgen kopen een Spaanse woning, maar soms valt hun droomhuis tegen. Waar moet u op letten tijdens de huizenjacht onder de Spaanse zon?

NICLA werkte mee aan een artikel voor NRC over de valkuilen bij de aankoop van een Spaanse woning. Waar kan het mis gaan en waarom is een goede voorbereiding zo belangrijk?

Lees verder >>
 
 
 
Op zoek naar een Spaanse woning?!
Gratis inschrijving maakt het eenvoudiger...


De zoektocht naar een Spaanse woning kan een tijdrovende en soms frustrerende bezigheid zijn. Tijdrovend omdat er in Spanje geen centrale website is met al het aanbod waardoor u op verschillende  plaatsen het aanbod moet bijhouden om te zien of er niets nieuws is bijgekomen dat aan uw woonwensen voldoet of dat er woningen in prijs gedaald zijn, zodat deze nu wél binnen uw prijsklasse vallen. Frustrerend omdat u er moeilijk altijd 'bovenop' kunt zitten en de voor u ideale woning verkocht kan zijn voordat u in de gaten had dat deze te koop was.

NICLA kan u helpen...
Als u via de website uw woonwensen opgeeft, ontvangt u direct een bericht zodra er een woning op de markt komt die aan uw wensen voldoet of een prijswijziging heeft, waardoor het voor u interessant kan zijn. Het enige wat u hoeft te doen, is even uw woonwensen invullen en verzenden. Probeer het eens uit, want het kost u niets!
  
 
 
 
Verschil tussen 'Bouwbestemming' en 'Bouwvergunning' in Spanje

Uit reacties en vragen van mensen blijkt er veel verwarring te ontstaan rondom de nieuwbouw van een Spaanse woning. Voor een groot gedeelte komt dit voort uit de verschillende manieren van nieuwbouw; namelijk projectbouw en individuele bouw. Vooral de benamingen ‘bouwbestemming’ en ‘bouwvergunning’ worden vaak door elkaar gebruikt, waardoor het er niet duidelijker op wordt. Een korte uitleg om dit te verhelderen…

Lees verder >>
 
 

Spaanse belastingtarieven 2020


Als u al een Spaanse woning bezit of zelfs al als resident in Spanje woont, is het altijd handig om te weten hoeveel belasting u dient af te dragen aan de Spaanse belastingdienst (Hacienda). Voor mensen die nog geen woning in Spanje hebben, geeft het een inzicht in de verschillen tussen de belastingen die u nu betaalt en de tarieven die in Spanje berekend worden...

Lees verder >>
 
 

Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Via de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje en klik op onderstaande afbeeldingen!
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.