Newsletter Headline Here...
Ensemblechef Gabriella Bergman
 
 
  Nyhedsbrev september 2020
Vores nye ensemblechef Gabriella Bergman har indtaget sit kontor i Norgesgade 19, Esbjerg og allerede godt i gang......
 
Hvem er jeg Gabriella Bergman, som overtager efter Katrine?
 
Efter en uge på jobbet er jeg ved at komme på plads i min lejlighed i Esbjerg midtby - jeg må indrømme at jeg tyvstartede allerede i juli, hvor jeg brugte en dag på at cykle rundt i Esbjerg. I august var jeg atter i Esbjerg, men denne gang fik jeg lov til at lytte til en generalprøve i forbindelse med Esbjerg International Chamber Music Festival som ensemblet deltager i, og afsluttede aftenen med at opleve Rester af et bryllup i Musikhuset Esbjerg. Festivalerne har givet esbjergenserne mulighed for at opleve skønne musikere på top niveau, men desværre med Corona som følgesvend.
Min første uge som ensemblechef bød også på Rued Langaard Festival. En fin tradition, og et maraton af musik. Ensemblet var i år med ved både indvielses- og afslutningskoncerten.
 
Jeg startede min musikalske karriere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København som fagottist, og har været ansat som orkestermusiker i Malmö Symfoniorkester i 15 år, herudover har jeg været ansat som musikchef for Jönköping Sinfonietta i Sverige i 5 år.
 
Jeg glæder mig rigtigt meget til det fremtidige samarbejde, og jeg er beæret over at have fået muligheden for at være en del af Esbjerg Ensemble, et fantastisk ensemble, og glæder mig til at lære ensemblet at kende, men naturligvis også jer - kære publikum.
 
Jeg ser frem til at introducere vore koncerter i Café Ørsted på Syddansk Musikkonservatorium, når vores nye følgesvend Covid-19 tillader dette! 
 
Rued Langgaard Festivalen blev som altid en forrygende succes hvor Esbjerg Ensemble i år deltog både ved åbnings- og afslutningskoncerten med stående ovationer.
 
 
Og så til det mere alvorlige!
 
 
 
Grundet Covid-19 bliver alle vore koncerter i 2020 afholdt under andre formater end tidligere. De væsentligst ændringer vil være :
 
* Koncertvarighed max. 60 minutter 
* Ingen pause
* Publikumsantal max. 100
 
Derudover har vi modtaget nedenstående retningslinier fra Syddansk Musikkonservatorium som skal følges - læs dem grundigt inden koncert:

  • Sprit hænderne af inden du går ind til koncerten
  • Undgå kødannelse ved ind- og udgang
  • Der skal være minimum 1 meters afstand mellem dig og din sidemand/kvinde – med mindre I i forvejen har tæt og jævnlig fysisk kontakt
  • Bliv siddende under hele koncerten
  • Du må desværre ikke synge med/råbe/pifte/fløjte/huje…
  • … men du må rigtig gerne klappe/knipse/trampe/slå på lårene
  • Bliv hjemme, hvis du udviser symptomer på COVID-19
  • Brug fornuften, og pas på jer selv og hinanden!

HERUDOVER ER SUNDHEDSMYNDIGHEDERNES GENERELLE RETNINGSLINJER OM SYMPTOMER, HYGIEJNE, VÆRNEMIDLER MV. NATURLIGVIS OGSÅ GÆLDENDE.

Henvend dig til koncertværten/personalet, hvis der er noget, du er i tvivl om. Koncertværten holder øje med at publikums antal ikke overskrider det maksimale og at ovenstående retningslinjerne bliver overholdt.
Vær opmærksom på, at vi pga. de gældende afstandskrav ikke har samme publikumskapacitet, som vi plejer.
Vi håber, at du - trods begrænsningerne - må få en dejlig koncertoplevelse!
Tak for forståelsen!
 
Esbjerg Ensemble hilser jer velkommen til en ny sæson
 
Efter et forår som vi alle kommer til at huske ser vi frem til mere end nogensinde at byde jer velkommen til en ny sæson, selvom Covid-19 stadig driller os på forskelligvis.
Gabriella siger endvidere: Jeg har siden februar lært mig nogle ting og en af de ting er at vaske hænder... jeg troede jeg var god til at vaske hænder, men efter at have set sundhedsstyrelsens video, må jeg klart indrømme, at jeg ikke tidligere har brugt 30 sekunder på at smøre sæbe rundt i mine hænder....
 
I Corona-tiden blev Philip Fabers morgensang en fast rutine hver morgen, med opvarmning og ikke mindst alle de fantastiske danske sange. I tiden efter 1864 og frem siges det at hver en sønderjyde ikke forlod sit hjem uden højskolesangbogen, og det kan jeg godt forstå efter dette forår.
Jeg er en storforbruger af levende klassisk musik og pludselig kunne jeg ”kun” nyde musik på forskellige platforme. Berlinerne, Esbjerg Ensemble med flere producerede fantastiske koncerter til digitale platforme. Men jeg savner den levende musiker, koncerterne hvor man fra salen får lov til at opleve musikernes samspil med hinanden og faktisk også sit publikum! (os publikummer )
 
Vores sæsonåbningskoncert foregår torsdag, 24. september kl. 19:30 - Kom i god tid, da vi har DR-Transmission
Koncerten foregår på Syddansk Musikkonservatorium i Salen.
 
 
 
Program:
W.A. Mozart: Cosí fan tutte ouverture + uddrag, arr. blæsere
Matias Vestergård Hansen: Six Elegies
Hans Eisler: Septet
-
Minna Leinonen: HUSH
Britta W.A. Byström: A Walk to Mozart for strygere og sav
Mozart: Klarinetkvintet

Inkl. DR Transmission
 

Nyt møder gammelt ved denne koncert. I Byströms (f. 1977) A Walk to Mozart, som hun komponerede til Esbjerg Ensemble i foråret 2020, er det helt bogstaveligt. Mozarts musik høres gennem Byströms, som om man var på en vandring hen imod et sted, hvor der blev spillet musik af Mozart. Idéen er inspireret af komponisten Musorgskijs berømte klaverværk ”Udstillingsbilleder”, hvor musikken forestiller, at man vandrer rundt på en maleriudstilling. Byström har her komponeret en hel serie af disse ”Walks”, hvor man, med hendes musik, vandrer hen mod musik af en anden komponist. Ellers er de nye islæt musik af den danske komponist Vestergård Hansen (f. 1989) og den finske komponist Minna Leinonen (f. 1977). Hansen er finurlig og inspireret af lyrik og teater, Leinonen komponerer musik der er rå, fysisk og klangbaseret. Imellem det gamle og det nye er en klassiker fra det 20. århundrede: Eisler (1898-1962) er mest kendt for sangene han skrev sammen med Bertold Brecht, men han har en stor produktion af instrumentalmusik, og septetten hér er et af hans mest spillede værker. Som ”det gamle” får vi musik af Mozart. Først populære numre fra operaen Cosi fan Tutte arrangeret for blæserkvintet, og sidst hans elskede klarinetkvintet.

Koncerten spilles også i HEART, Herning 23.9.2020
 
 
 
 
Vi glæder os til at spille for alle igen og ser frem til at møde hver og en til vore koncerter!
 
 
ESBJERG ENSEMBLE
 
Sommerferie hele juli måned.
 
Vores kontortider:
 
Mandag – fredag 09:00 – 13:00            Bliver telefonen ikke besvaret i dette
                                                                tidsrum er vi optaget eller ude af huset. Indtal
                                                                venligst besked på telefonsvareren.
Lørdag – søndag lukket
  
  
                                                                                                      
 
Husk at abonnere på vore koncerter på FaceBook, og hør os på vor egen EE Musicbox
 
                                                                                                WWW.ESBJERGENSEMBLE.COM