Nieuwsbrief Hypotheken nazomer 2014
 
 
 
 
  
 
Driekleur verzekeringen
Postbus 2290
4460 MG Goes
Tel: 0113-215 665
www.driekleur.nl 


E mail kantoren
Goes
Bergen op Zoom
Middelburg     
Droomhuis gevonden

Thijmen en Nicole waren op zoek naar een woning in een buitengebied, met veel grond en een grote schuur. 

Thijmen: “De hypotheek was best ingewikkeld. Mede omdat het voor Nicole haar tweede koopwoning is en voor mij de eerste.
Gelukkig zijn we goed voorgelicht en is er een hypotheek op maat voor ons samengesteld. Hierdoor hadden we zekerheid over de maandlasten en betaalbaarheid van de woning. Niet alleen de hypotheek hebben we via Driekleur geregeld, maar ook alle verzekeringen. Nu hebben we alles onder één dak en één aanspreekpunt binnen Driekleur, wel zo makkelijk.”
Nicole: “We wilden snel passeren en dat is ook gelukt. Zo konden we bij het begin van onze vakantie gelijk aan de slag.”

Driekleur heeft met vele hypotheekverstrekkers een arrangement zodat er ongebonden zaken gedaan kunnen worden.Wij wensen Nicole en Thijmen veel geluk met en in de woning!

 

Schenkingsvrijstelling tot en met 31-12-2014

De extra verhoogde vrijstelling is massaal gebruikt het afgelopen jaar. Helaas wordt deze regeling niet verlengd. In onze nieuwsbrief van januari jl. hebben wij de regeling onder uw aandacht gebracht. Kort gezegd komt het er op neer dat over maximaal € 100.000 geen schenkingsbelasting voldaan hoeft te worden. Een familierelatie is niet nodig. Ook schenkingen aan of van derden vallen onder de verruimde regeling. Voorwaarde is dat de ontvanger het geld gebruikt voor het aankopen of verbouwen van de eigen woning of het aflossen van de (rest)schuld op de eigen woning.

 

Hypotheekrente
De hypotheekrente is historisch laag. Prettig voor de starters op de woningmarkt, maar minder als u de hypotheekrente van uw bestaande woning destijds heeft vastgezet tegen een hoge rente. Vraag onze adviseurs of het voor u interessant kan zijn om uw hypotheek over te sluiten waarbij rekening gehouden wordt met eventuele omzettingskosten.

Voor wie een (bank)spaarhypotheek heeft is het meestal niet zinvol over te sluiten. De rente op de spaarrekening is (meestal) gekoppeld aan de hypotheekrente. Een lagere hypotheekrente zal leiden tot een hogere inleg op de bankspaarrekening of hogere premie op de spaarpolis.

Indien u vragen heeft, staan onze hypotheekadviseurs
u graag te woord.
0113 215 665   hypotheken@driekleur.nl

Met vriendelijke groet,

G.A. (Gerry) Huis in 't Veld
directeur
Driekleur verzekeringen