MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 10
December. Nieuwsbrief nummer 10 van MeesterMichael. De tiende alweer en de laatste van 2009. Het gaat snel, maar wat ik leuk vind is dat ik ook regelmatig mailtjes krijg met bedankjes. Leerkrachten die dankbaar gebruik maken van mijn nieuwsbrief en website en komen soms zelf met tips en ideeen. Kijk, daar heb ik wat aan, want ik doe het in mijn eentje en dan is het veel werk.
Heb dus leuke ideeen, links of tips mail het naar mij!!! 
Er zijn al meer dan 1000 leden voor de nieuwsbrief. Prachtig! Maar hoe meer hoe beter! Weet je nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link. Stuur deze email door naar een vriend
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
 
 
 
Winter
Het is herfst. Ben je op zoek naar leuke winter-spelletjes voor op de computer? Klik dan HIER.
 
Het is weer bijna kerstmis? Verveel je je in de vakantie? HIER vind je leuke kerst-spelletjes.
 
  
Doen jullie voorzichtig met vuurwerk!? De spelletjes die je HIER. vindt zijn in ieder geval niet gevaarlijk, maar wel leuk!
 
 
 
Rekenoefeningen en topografie voor alle groepen
 
 
 
 
  
Werkjes, spelletjes en lesideeen over de winter vind je HIER.
 
 
 
 
  
Heb je het over regen? dan is dit filmpje een prachtige inleiding. Doe de eerste keer het filmpje aan en je ogen dicht...!!! Klik HIER.
 
 
 
 
Het is bijna vakantie. Nog effe. Maar eerst nog een paar gezellige weken in de klas. HIER vind je ideeen om het gezellig te maken, maar ook knutsels, spelletjes en lessen.
 
 
Ik wens jullie alvast een heel gelukkig 2010! HIER vind je een paar leuke links 
 
Wil je eens goed leren werken met Google Earth? Klik dan HIER. Een site met uitleg en opdrachten.

Drama

Drama lessen worden volgens mij te weinig gegeven op de basisschool. Ja, ik weet wel wel, het gaat dan ten koste van .... Om toch maar wat drama te promoten vind je HIER een leuke link naar een site met veel lesvoorbeelden. Sommige kant en klaar. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke drama-sites Kijk maar eens HIER. Veel plezier! 
 
Filmpjes bij de methode.

Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.

Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
Kerst
Filmpjes, spelletjes en lesideeen voor op je digibord vind je HIER.
 
Een leuke site met nog meer kerstfilmpjes vind je HIER. 
 
 
 
Als het nou heel koud is of heel slecht weer heb je misschien tijd om eens in de pauze een filmpje te kijken over de winter. HIER vind je er een paar.
 
 
Een site van Bob Rhebergen met handige tools voor alle vakken (vooral rekenen en taal) van grafiek tot spellingschema. Erg makkelijk om op je bord te projecteren en handig bij de uitleg.
 
 
 
Op deze website vind je veel links naar Christelijke liedjes en verhalen die op You Tube staan.
 
Hier vind je nog altijd een van de betere site om topo te oefenen. Ook zeer geschikt voor het digibord.
 
 
 
Over vele geschiedenis-onderwerpen vind je hier een mooie powerpoint presentatie die je in je klas kunt gebruiken op je digibord
 

Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 

 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
 Elk jaar een zelfde schoolfotoachtergrond is ons te saai.
Daarom kunt u elk schooljaar een keuze maken uit diverse achtergrondthema’s. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit de thema’s Boerderij, Maritiem, Jungle, Zee & strand, en nog veel meer.
 
Sponsor
 
Dé communicatieservice voor het basisonderwijs!

Met digiDUIF wordt communiceren simpel!

Basisscholen kunnen op eenvoudige wijze zoveel, zo vaak en op elk gewenst moment berichten sturen

www.digiduif.nl

MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl