Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Juli är redan här och snart är det dags för semesterstickning! Passa på att ladda upp med nystan, härvor, stickor, virknålar och andra viktiga tillbehör så du inte drabbas av garnbrist i sommar :)
 
I år har vi semesterstängt vecka 28 & 29, dvs den 10 juli - 24 juli.
Sista dagen vi har öppet innan semestern är alltså lördag 9/7 och sedan öppnar vi igen måndag 25/7.
 
Våra hyllor är välfyllda inför sommaren, så det finns mycket fint att välja på. Vi packar upp garn från bland andra Sandnes, Strikkebogen/CaMaRose, Lang Yarns, Schoppelwolle och Onion denna vecka. Om du inte kan komma till butiken så kan vi skicka varor till dig, men hör då gärna av dig i god tid, vi skickar mot förskottsbetalning till vårt bankgiro eller Swishnummer.
 
Vi har skyltat om med lite sommarnyanser i terrakotta, rost, korall i vårt ena fönster!
Tröjan med spetsstickade ärmar är gjord i Golf från Lang Yarns. Beskrivningen är gratis och kommer från Drops Design. Golf är 100% merceriserad bomull och finns i 35 fina färger. Det är drygare än Drops Muskat men passar till samma beskrivningar, och ger lättare plagg med skönt fall. Materialkostnad till denna topp i stl M är endast 245 kr!
 
Den grovstickade toppen Sultry Boatneck är gjort i vårt tjockaste bomullsgarn, Bouquet, på stickor 7 mm. Beskrivningen kommer från Thaki Yarns, är gratis på engelska. Toppen är supersnygg över ett enkelt linne!
 
Längst till höger i bild skymtar även västen Vestpå från Geilsk, den stickas i dubbelt garn Geilsk bomuld og Uld och har massor av snygga flätor i ryggen och en stor krage. Beskrivning säljs tillsammans med garn.
 
 
 
 
Ny färgglad, mjuk bomull - Star från Lana Grossa!
Vi har ett nytt härligt bomullsgarn i sortimentet, det är Star från Lana Grossa. En lite tjockare bomull som passar stickor 4.5-5.5 mm, den är mjuk och skön till plagg men passar också utmärkt till att virka grytlappar eller filtar i.
En härligt pigg och glad färgskala och ett riktigt bra pris gör att vi tror att det här kommer att bli ett omtyckt garn.
 
Jag tänkte sticka mig en Miette cardigan i Star. För fler mönsteridéer kan man kika på Drops Designs mönster i Paris, de passar även till Star, fast Star är mjukare och lite drygare med fler meter per nystan.
 
 
 
 
REA på Jaipur Silk Fino - 100% mullbärssilke!
Hela juli månad ger vi 15% rabatt på det vackra garnet Jaipur Silk Fino från BC Garn, det är 100% mullbärssilke och finns i många fina färger. Garnet passar utmärkt till sjalar, finstickade linnen eller koftor samt till babyplagg.
En härva är 50 gr och 300 m och kostar normalt 165 kr, men under juli kostar de endast 140 kr styck! En härva räcker gott och väl till babyplagg eller en liten sjal, till en större sjal behövs 2-3 härvor.
 
 
 
Sommarkampanj på ekologisk bomull!
Bomull är en mycket vanlig fiber i våra kläder, det är lättskött, hållbart och mjukt att ha på sig. Men tyvärr är produktionen av bomull en miljöbelastande verksamhet, det går åt mycket vatten och bekämpningsmedel till konventionellt odlad bomull. Glädjande nog finns det alternativ som är ekologiskt framställda, och vi har flera fina ekologiska bomullsgarner i vår sortiment som vi vill puffa lite extra för nu i sommar.
Därför ger vi 10% rabatt under juli på våra tre bomullsgarner For Nature, Ecotton och Re-Use från Rosarios.
 
 
For Nature är en kabeltvinnad bomull som är jättetrevlig att virka med, men passar även till stickning förstås. Ordinarie pris är 39 kr/nystan om 50 gr, men nu kostar den endast 35 kr.
E-cotton är vårt senaste tillskott av ekologisk bomull som även är skonsamt färgad, även den kostar normalt 39 kr/50 gr men nu endast 35 kr.
Re-Use är inte ekologiskt odlad bomull, men bomullsfibrerna kommer från återvunna jeans, så det är ändå ett miljövänligare alternativ. Ett nysan är 100 gr och kostar normalt 69 kr, men nu bara 62 kr.
 
 
Hemp, cotton & modal
Ett annat hållbart alternativ till vanlig bomull för sköna sommarplagg är garnet Hemp+Cotton+Modal från Onion.
Hampa är en tålig fiber som kan odlas utan bekämpningsmedel och ger lite linkänsla åt plaggen utan att vara lika stumt att arbeta med som rent lin kan vara. Vi har många fina färger i Hemp Cotton Modal, och jag blev lite inspirerad en solig och varm dag förra veckan när jag egentligen borde ha ägnat mig åt bokföring och skissade på ett linne i glassiga färger istället :) Vill man inte designa sitt eget plagg (eller vänta på att mitt mönster blir klart vilket kan ta låååång tid) så finns det fina färdiga mönsteralternativ från Onion.
 
 
Semesterstickning....
Som vanligt är min lista på idéer för semesterstickningsprojekt längre än semestern :) Viktigast i planeringen av stickpackningen är att ha några varierade projekt så man alltid har något som passar beroende på väder och vind, sällskap, utflyktsplaner och andra faktorer. En enkel stickning för hängmattan eller stranden och en riktigt klurig en för de där dagarna när man får egen tid att sitta i lugn och ro med beskrivningen eller kanske skapa ett eget mönster. 
 
Gratistidningen Knitty har kommit ut med ett nytt nummer, First Fall 2016! Sjalen Sandri såg fin ut, och verkar lite lagom klurig, sockorna Manoa med vackra flätor och tröjan Juno är ju jättesnygg! Vilka är dina favoriter?
 
Behöver du mer hjälp med mönsterinspiration är du varmt välkommen, vi hjälper gärna till att hitta ditt semesterprojekt!
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Alla erbjudanden gäller under angiven tidsperiod så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter. Det är ingen bytesrätt på garn köpt till REA- eller kampanjpris.
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
semesterstängt 10-24 juli 2016
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!