Click here to view this email in your browser                   Споделете с приятели:  
 
 
Все повече нараства интересът на бизнеса, общините, домакинствата към алтернативи за независимо производство и спестяване на енергията. Целта на 15-то издание на ЕЕ и ВЕ (16-18 април, 2019 г.) е да срещне изложителите с нови дистрибутори и клиенти, както и да популяризира по-широко ползите от внедряването на иновативни решения в практиката.
 
Ново: За първи път се обособяват три тематични зони: Start-up, Индустриални зони и Финансиране
 
Ако желаете да получите повече информация за участие, моля изпратете Предварително запитване
Паралелни събития: Интелигентни градове, Управление на отпадъци и рециклиране
За контакти: tanya@viaexpo.com, office@viaexpo.com, тел.: 032/ 512 905, 512 900
Организатор: Виа Експо
Присъединете се към групите ни в социалните мрежи     

Напомняме ви, че Виа Експо съдейства на български фирми за участие на изложби в други държави. Свържете се с нас при интерес към чужди пазари.
 
АКЦЕНТИ В БЮЛЕТИНА
• Две нови продуктови премиери на ЕЕ и ВЕ 2019: първият котел на дървени стърготини HERZ firematic CONDENSATION 20/35 и термопомпа Въздух-Въздух.
• Партньори и медии

Приятно четене от екипа на Виа Експо
 
 
През годините австрийската компания HERZ се превърна в утвърден специалист в областта на системи за възобновяема енергия. Традиционно HERZ Energietechnik и HERZ Armaturen GmbH са сред утвърдилите се участници в изложението EE & ВЕИ.
 
ИНТЕРВЮ с г-н Антон Войновски, управляващ директор на Херц България
 
Херц Арматура ЕООД е официален представител на HERZ за България повече от 10 години. Как се разви пазарът тук през годините и как компанията реагира на търсенето на клиентите? Мисленето на потребителите се промени - то се насочва все повече към въглеродно-неутрални и екологични отоплителни системи. Разбира се, цените на изкопаемите горива (петрол и газ) са много ниски през последните години, но тези цени са много нестабилни и могат да се променят много бързо. От друга страна, горива като пелети, дървесен чипс и дървени трупи, могат да се получат директно от региона и цените им са стабилни. С иновативното си мислене, съдействието на партньорите по сервизно обслужване и подкрепата, оказвана на клиентите по цял свят, HERZ обхваща всички теми, които са важни за тях. 
За все повече хора е важно да се осигури защита на околната среда чрез тяхното поведение като потребители. Моля, кажете ни как котлите на HERZ отговарят на тази тенденция. В центъра за научно-развойна дейност на HERZ съвременни иновации се тестват ден след ден. Целта на тези нововъведения е да се намалят емисиите и да се повиши ефективността. Най-добрият пример за подобна иновация е кондензният котел на пелети pelletstar CONDENSATION 10-60. Този продукт отговаря на всички тези изисквания. С прахови емисии под 10 mg / m³ и ефективност до 106,7%, околната среда се щади и се намалява разходът на гориво. Резултатът е, че клиентите пестят пари. Кликнете тук, за да прочетете цялото интервю
 

 
Европейският алианс на дружествата за енергийна ефективност в сградите - EuroACE работи за намаляване на енергийната консумация в сградния фонд, насърчава различни мерки и политики в съответната област. Наскоро Алиансът публикува изменението на Директивата за енергийните характеристики на сградите, което е една от най-важните промени, касаещи сградите в ЕС през последните 15 години. Сега всяка държава-членка на Съюза трябва да транспонира и приложи новите изисквания за енергийна ефективност на сградите, за да може Европа да постигне целта за висока енергийна ефективност и декарбонизиран сграден фонд до 2050 г.  В тази връзка EuroACE разработи Ръководство за внедряване на Директивата, за да помогне на всяка държава да изпълни новите изисквания за обновяване на сградите.
 
 
 
 
Renewables-Bulgaria.com - българският портал за възобновяеми енергийни източници, осигурява пространство за обмен на информация и за бизнес между доставчици и потребители на оборудване и инженеринг. Предназначен е за ползване от занимаващите се с ВЕИ специалисти в промишлените предприятия в България, във фирмите, занимаващи се с производство, във фирмите-доставчици на продукти, системи, решения и услуги, цялата техническа академична общност у нас и т.н. – тоест от всички от индустриалния бранш у нас.
Съобразно новите правила GDPR повече за нашата политика за поверителност и защита на личните данни може да намерите тук. Ако не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".