augustus 2022  
 
 
Beste ondernemer,
 
 
 
Voor nieuwe bestuursleden hebben wij altijd plaats. Belangstelling? Mail dan naar het secretariaat voor meer informatie.
 
 

 
 
 
 
ZUIDWESTER TAS: We willen graag een goody bag langsbrengen bij al onze leden en relaties. Heb jij iets tastbaars  waar je trots op bent en wat je wilt uitdelen? Laat het dan weten via info@ovhilversumzuidwest.nl. Bij voldoende aanmeldingen (minimaal 10) gaan we de Zuidwester Tassen ná de zomer bezorgen. Op onze website vind je meer informatie.
 
 
 

 
 
 
Gaat OVHZW aan de haal met een Plabeka Bokaal?
 
In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) werken diverse partijen aan de verduurzaming van bedrijventerreinen. OVHZW spant zich hier ook voor in, zoals je weet. Daarom maken wij kans op een Plabeka Bokaal. Dat zou een mooie kroon op ons werk zijn!
 
OVHZW dankt haar nominatie aan de opzet van de parkmanagementorganisatie en de realisatie van ‘Het grootste zonnedak van Hilversum’. Als onafhankelijke partij maken wij ons sterk voor het algemeen belang. Door de lijntjes met lokale bestuurders, adviseurs en leveranciers kort te houden, krijgen we steeds meer ondernemers mee in onze langetermijndoelstelling: energiepositief in 2030.
 
Plabeka staat voor Platform Bedrijven en Kantoren. Deze organisatie richt zich op de structurele verbetering van bedrijventerreinen in de MRA. Binnen het platform werken gemeenten, provincies en ondernemers samen. Het MRA-project Plabeka wordt uitgevoerd door PHB. 
 
De bijna 300 bedrijventerreinen in de MRA zijn heel belangrijk voor de economie van de regio. Ze zijn goed voor zo’n 300.000 banen en voor € 30 miljard aan omzet per jaar. Door de uitreiking van de Plabeka Bokalen 2022 vraagt MRA extra aandacht voor de thema’s:
• Energietransitie op bedrijventerreinen
• Organisatiegraad van bedrijventerreinen (parkmanagement, BIZ, energiecoöperatie, etc.)
• Gemengde woon-werkgebieden
 
Partijen die meedingen naar de Plabeka Bokalen onderscheiden zich door bijzondere prestaties in één of meer van de drie bovengenoemde categorieën. De bokalen worden uitgereikt tijdens het MRA-congres ‘State of Sustainability’ op 21 september 2022. Namens OVHZW zullen Harco van den Hil, Gerrit Mol en Eric van der Vegt hierbij aanwezig zijn. En wie weet lopen zij de deur uit met een Plabeka Bokaal…
 
 
 

 
 
 
Media City Golf open
 
 
MediaCity Golf Open: 30 september  
Op vrijdagmiddag 30 september wordt op Spandersbosch een inspirerend golfevent georganiseerd voor ondernemers en hun relaties. De opbrengst van dit charity event voor #ondernemers is voor Common Frames.
Deze organisatie begeleidt jonge nieuwkomers naar een baan in media. In alle opzichten een win-win situatie. Zij krijgen een baan waar hun hart ligt en het medialandschap wordt er diverser van. Op 30 september komen ze foto’s en video’s maken én maken ze kennis met golf.  
 
We nodigen alle ondernemers van Ondernemersvereniging Zuid West om mee te doen! Ervaren golfers kunnen meedoen in een flight. Voor wie nog weinig of geen golfervaring heeft, staan twee pro’s klaar om je de eerste beginselen te leren en een oefenrondje te doen. 
Golfen is de ideale basis om lekker buiten te netwerken! Je staat een paar uur samen op de baan, leert elkaar echt kennen en daarna kun je op het terras een vervolg geven aan je ontmoeting. Golfpark Spandersbosch ligt tussen Hilversum en Bussum, vlak bij het Mediapark en is daarmee een ideale plek voor ondernemers in het Gooi om te ontspannen en elkaar te ontmoeten! 
 
 

 
 
 
 
Meer dan 2000 deelnemers maken HILVERSUM IN 1 DAG SCHOON
Op vrijdag 16 september a.s. gaan 2000 inwoners van Hilversum de uitdaging aan om de stad in één dag zwerfafvalvrij te krijgen. Scholieren, mensen uit het bedrijfsleven en andere vrijwilligers komen die dag in actie om het verschil te maken.
 
Burgemeester Gerhard van den Top en YouTuber Milan Knol verzorgen de opening van dit evenement, om 9.00 uur voor het A. Roland Holst College (Jonkerweg).  Zie verder op de website.

 
 
 
 
Wist je dat:
Door de aanhoudende hitte en droogte ontstaat en verspreidt brand zich momenteel veel sneller dan normaal. Materialen die buiten staan kunnen spontaan vlam vatten of (per ongeluk of opzettelijk) aangestoken worden. Brandende inventaris kan gebouwen, voertuigen, of bosjes en bomen in de directe omgeving aansteken. Laat brandbare voorwerpen zoals pallets en verpakkingsmateriaal daarom niet te lang buiten liggen, gooi sigaretten niet zomaar weg maar doof ze eerst goed, en ruim glas(scherven) meteen op.
 
* Check regelmatig onze website, er zijn regelmatig nieuwe items en aanpassingen!
 
* AED training: de inschrijving voor de GRATIS AED training is weer open. De training is bij Van Haren Sport & Wellness, op donderdag 1 september van 12.00 uur-13.00 uur, inclusief een lekker broodje. Inschrijven kan tot 28 augustus !
 
* BHV Training: vóór eind mei hadden we te weinig aanmeldingen voor de BHV-training.
Bij minimaal 10 aanmeldingen zijn er trainingen op 20 september en/of 4 november 2022. Voor meer informatie en inschrijving, mail naar info@aed-professionals.nl.
 
* Zwerfvuil van McDonalds kan gemeld worden op nummer: 06-51006389 (alleen van McDonalds!)
 
* MOR melding: als in je buurt iets ziet wat kapot of vuil is, niet werkt of overlast geeft, meld dat dan via de website van de gemeente Hilversum.
 
* Like ons op Facebook, Instagram en LinkedIn!
 
 
 
 
 
BewarenBewaren
BewarenBewaren