ett nyhetsbrev från musikcentrum öst            
åsikt: vad har männen att göra i jämställhetsarbetet?
Musikcentrums Östs verksamhetsledare Ragnar Berthling är omtumlad efter starten av Keychange 2.0 i Stockholm och funderar kring normer, hur intersektionalitet och jämställdhetsarbete går sida vid sida, och vikten av att män i maktpositioner både skapar bredare nätverk, och reflekterar över sin egen självbild.   Läs mer
 
 
mcö: egna projekt på gång:
Två regionala satsningar har redan haft premiär 2020. Efterhäng lyxar till vardagskvällar för förskolebarn och Musik till vardags tar kvalitetsmusik till ditt närområde. Missa inte vår fantastiska lilla festival inför Folk och världsmusikgalan, Galauppvärmning. Vårt allra mest innerliga projekt, Fritt spelrum, drar till Västerås där professionella musiker möter särskolebarn i musikskapande. MCÖ stöttar som vanlligt den artistdrivna nutida musikfestivalen Svensk musikvår.
 
  Musik till vardags
internationellt: Keychange 2.0 på besök i Stockholm
Nu är Keychange 2.0 igång! Den 13-15 februari var Musikcentrum Öst tillsammans med Stim värd för det första eventet i Stockholm. Där möttes deltagare och partners från 12 länder, närmare 100 personer. Keychange startade som ett karriärutvecklingsprojekt för kvinnliga och icke-binära artister och musikbranschpersoner men har växt till en internationell rörelse för förändring av musikindustrin mot jämställdhet och inkludering. 
 

Mot en jämställd musik-industri i Stim Music Room
medlemmar i fokus:
Proggikonen Maria Rosén på förortsturné. Kel i ny föreställning i regi av Olle Sarri.  Quilty dammar vidare över landet och spelar in radio som sänds på Saint Patrick's Day. Camila Ringquist firar sin 60:e Olympia-föreställning. Fränder arrangerar folkmusikfestival med sina vänner i Uppsala och intensiv vår för Maja Herling & Ola Sandströms Aurell-föreställning. Bäckafall drar på Sverigeturné och senare vidare till Irland. Missa inte heller Trio Mirsidrüs superföreställning Jag är också en främling här med Maria Kulle Läs mer
 
 
  Jag är också en främling här. Maria Kulle & Emeli Jeremias
nya medlemmar på hemsidan:
Hemsidan är det viktigaste verktyget för att promota våra artister. Den uppdateras ständigt med nyheter. Läs och lysssna på helt nya akter som lekfulla stråkkvartetten Sexton Strängar, pianisten och låtskrivaren Elias, folkpoesi med  Northern Resonance, kubanske världsmedborgaren  Maycol samt Teaterfabriken, skådespeleri och slagverk.
 Ävenn nytt material på sidorna för: Bäckafall, Quilty och Maria Llerena.

 
 
 
 
Musikcentrum Öst, Hornsgatan 29, 117 28  Stockholm 08-651 01 42 www.musikcentrumost.se      facebook