Nieuwsbrief Juli 2015
 
 
Ongewijzigde openingstijden tijdens de vakantie
Ook ons team zal in de zomerperiode op vakantie gaan. Door een strakke planning is het mogelijk om de hele zomerperiode de reguliere openingstijden aan te houden.  Dat betekent dat alle drie klinieken elke werkdag van 8:00-20:00 geopend zijn en op zaterdag is de vestiging in Velserbroek geopend van 9:00-17:00. De tarieven zijn op zaterdag gelijk aan de tarieven op werkdagen. De teams bestaan ook uit de vertrouwde gezichten. Wij wensen u en uw huisdier een hele fijne zomervakantie toe!
 
Facebook werkt!
Sinds lange tijd hebben wij niet alleen een website, een digitale nieuwsbrief maar ook facebook. Op onze facebook pagina wordt van alles gedeeld dat in en rond de praktijk gebeurd. Een bijzondere operatie, een spelletje: raad het ras, maar ook een besmettelijke ziekte kunnen we op deze manier snel met elkaar delen. En wat echt heel goed werkt? Het delen van gevonden zwerfdieren. Dank zij onze facebookvrienden hebben al vele zwerfkatten die bij ons in de opname zaten hun baas weer gevonden. Dus: like ons en leef mee met onze klinieken! Klik hier!
 
Reisziekte bij honden
Onderzoek heeft laten zien dat 1 op de 6 honden (17%) last heeft van reisziekte, vooral al als pup. Hoewel pups en jonge honden vatbaarder lijken te zijn voor wagenziekte, is het een veel voorkomende aandoening bij honden van alle leeftijden. Bij sommige honden kan het een levenslang probleem zijn, maar het kan ook zijn dat het met de jaren minder erg wordt en dat ze er overheen groeien.
 
Symptomen van reisziekte bij honden (braken, misselijkheid, kwijlen, rusteloosheid, angst en trillen) zorgen voor een ongemakkelijke en stressvolle reis voor alle betrokkenen.
Preventie van reisziekte is veel effectiever dan behandelen. Wanneer u een reis gepland heeft en een hond heeft die snel “wagenziek” is, dan kunt u het beste preventieve medicatie gebruiken om ervoor te zorgen dat hij zich beter voelt en samen met u probleemloos van de reis kan genieten.Vraagt u de dierenarts of assistente om advies bij uw hond met reisziekte.
En deze zomer wordt de reis extra voordelig: heeft uw hond medicatie nodig? Dan krijgt u van ons de medicatie voor de terugreis gratis mee!
 
 
Pas op voor de grasaren!
De grasaar is een typisch zomerse plaaggeest. Deze harde kruipers blijven vaak hangen in de vacht van honden. Met name tussen de tenen en in de oren zijn de voorkeursplekken. De harde puntjes van de aartjes boren zich in de huid tussen de tenen en een dikke voet is het gevolg. Grasaren blijven ook vaak hangen in de oren van langharige honden. Na verloop van tijd kruipen de grasaren de gehoorgang in. De honden hebben dan acuut jeuk en oorpijn. Snel handelen is dan geboden! Wanneer de grasaar blijft zitten kan hij het trommelvlies perforeren. Met behulp van een speciale tang kan de grasaar uit het oor worden gevist.
 
Haal vrijdag 10 juli uw gagdet op!
Zoals u weet vieren wij het hele jaar al een klein feestje! 10 jaar geleden is DMC namelijk gestart en wel met de overname van Dierenkliniek Büllerlaan in Beverwijk. Daarna volgde de vestiging Velserbroek, en afgelopen maand mocht ook Dier Medisch Centrum IJmond aan de groep worden toegevoegd. Ook deze maand op de 10e weer iets leuks: voor iedere klant die op 10 juli een afspraak heeft ligt er een attentie klaar. (zolang de voorraad strekt)
 
 
 
Vakantieapp
Gaat u op vakantie en neemt u uw huisdier mee? Gebruikt u dan Vakantieapp van Novartis om te kijken wat u niet moet vergeten wat betreft uw huisdier. Klikt u hier om de app te downloaden.
 
 
Asieldier van de maand: Moksi
 
Moksi is een gecastreerde kater van 15 jaar; een echt lieve opa.
Hij is een aanhankelijke kerel en komt ook graag op schoot.
Moksi kan prima in een gezin met kinderen, maar deelt zijn huis liever niet met andere dieren.
Moksi wil wel graag naar buiten kunnen als hij gewend is.         
Moksi blijkt na onderzoek last te hebben van een schidklierafwijking en krijgt nu medicijnen daarvoor.
Wie geeft deze lieve opa nog een mooie kans?
 
Interesse in Moksi? Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744. Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsvelserbroek.nl
Dier Medisch Centrum IJmond Cederstraat 54 1971 KD IJmuiden
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.