Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Nu har vi spännande kursnyheter på gång igen, både inom den närmaste tiden och lite längre fram. Läs mer nedan!
 
Hoppas ni haft en trevlig februarimånad så här långt, och att fredag den 13:e uppvägdes av en tursammare Alla hjärtans dag den 14 februari :) Halva månaden återstår ännu, så det finns fortfarande tid att fynda Drops Big Delight och Drops Eskimo till 25% rabatt under kampanjen Felting Fever.
 
  
Tovade vantar
Av två nystan Drops Big Delight kan du sticka dig ett par riktigt varma, tovade tumvantar.
Gratis beskrivning finns på Garnstudios hemsida!
  
Du behöver stickor 5.5 mm och just nu har vi ett fint paketerbjudande, köp två nystan Big Delight i valfri färg  så får du köpa en fast rundsticka 5.5 mm 60 cm i trä från KnitPro för endast 39 kr (ord pris 95 kr).
 
OBS! Begränsat antal - erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst t o m 28 februari.
  
 
 
Sommarkurs 1-2 augusti 2015 med Nancy & Nancy!
Ta genast fram din kalender och kryssa för datumen 1-2 augusti. Då kommer vi nämligen att få fint besök av två riktiga "sticknings-gurus", Nancy Bush och Nancy Marchant som ska hålla workshops hos oss i dagarna två!

   
  
Nancy Bush från Seattle i USA är en av världens främsta experter på estnisk stickning, såväl spetsstickning som traditionella vantar och sockar, och har många inspirerande stickböcker på sin meritlista, t ex Folk Socks, Knitted Lace of Estonia och Folk Knitting in Estonia. Se mer av hennes böcker här! Hon är en mycket uppskattad lärare och medverkar regelbundet i internationella tidskrifter inom handarbete. 
  
  
  
  
  
Nancy Marchant bor i Amsterdam och är leading lady inom patentstickning. Hon driver webbplatsen www.briochestitch.com och hon gav nyligen ut sitt andra mästerverk i bokform på området - "Knitting Fresh Brioche". Nancy kommer att guida oss i patentstickningens möjligheter långt utöver en vanlig patentstickad halsduk.
  
  
Utförligt program presenteras inom kort och anmälan till detta otroligt spännande evenemang öppnar söndag den 8 mars kl 9. Håll koll på vår Facebook-sida och vårt nyhetsbrev för att inte missa anmälningslänken!
 
 
 
Nya kurser! Lite närmare i tiden erbjuder vi kurs i pärlstickning och optisk stickning, och i skrivande stund finns det platser kvar på vår grundkurs, tipsa gärna vänner och bekanta :)
 
 
Sticka med pärlor!
Tisdag 3 mars kl 18.30-21.00
 
 
Att sticka in pärlor i kanten på en spetssjal eller på ett par vackra handledsvärmare ger extra pynt i din stickning. På den här kursen får du lära dig alla nödvändiga moment för att komma igång med ett par pärlstickade muddar. Det är betydligt lättare att sticka med pärlor än man kanske kan tro och möjligheterna att skapa egna mönster är nästan obegränsade. Har man väl provat på kan det lätt bli en passion! Kursledare är Heléne Wallin.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Lär dig optisk stickning!
Söndag 8 mars kl 11-16
 
 
Nu har du chansen att prova på en intressant stick­teknik som går under namnen optisk stickning, skuggstickning eller illusionsstickning. Beroende på från vilken vinkel den stickade ytan betraktas framträder olika mönster och du får en nästan tredimensionell effekt. Det är enklare än du tror! På den här kursen får du prova grundprincipen för att sticka tekniken, du får lära dig att tolka beskrivning och diagram och naturligtvis får du massor av inspiration från bilder, litteratur och inte minst stickade plagg och prover.
Kursledare är Maria Gustafsson som är utbildad textillärare och har arbetat många år som stickdesigner med uppdrag för bland andra Östergötlands Ullspinneri.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
  
Grundkurs: Nybörjarstickning!
Onsdag 25 februari kl 18.30-21.00
 
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen? Varför inte sticka en själv?  På den här kursen får du tips och inspiration för att komma igång med ditt eget stickprojekt. Vi går igenom grunderna i stickning, du får lära dig att lägga upp och maska av och sedan prövar vi både räta och aviga maskor. Kursen passar dig som är riktig nybörjare men även dig som kan sticka sedan tidigare, men behöver en repetition för att komma igång igen. Kursledare är Karin Larsson & Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!  
 
 
 
Helan & Halvan
Vår nyaste beskrivning är Helan & Halvan, en basbeskrivning på en lättstickad tumvante eller halvvante i mjuka, varma Alta Moda Alpaca från Lana Grossa på stickor 5 mm. Beskrivningen finns i dam- och herrstorlek.
Nu kan du köpa garn och stickor till riktigt bra paketpris:
Köp 2 nystan Alta Moda Alpaca (69 kr/st) i valfri färg så får du köpa ett set med KnitPros fyrkantiga strumpstickor 5 mm för endast 62 kr (ord pris 125 kr). Dessutom bjuder vi på beskrivningen, värde 25 kr.
Garn, stickor och mönster kostar 200 kr istället för ordinarie pris 288 kr.
 
  
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!