Almansweide Nieuwsbrief - 11
      Oktober 2017
 
Je ontvangt deze Nieuwsbrief Almansweide omdat je interesse hebt getoond voor ons duurzame bouwproject in de nieuwe wijk Anna's Hoeve in Hilversum. De 15 Appartementen en 8 woningen zijn inmiddels onder dak.
 
Na 9 maanden: Pannenbier aanstaande dinsdag!
Op dinsdag 24 oktober wordt het dak op een van de liftkokers van ons appartementengebouw geplaatst. Daarmee bereiken de bouwers van aannemer OptimumPlus het hoogste punt van de bouw. 
 
Precies negen maanden na de "eerste schop in de grond" wordt deze mijlpaal gevierd. Uiteraard is er pannenbier en gaat de vlag in top.
 
Het feestelijke moment zal vanaf de berg aan de oostkant van Almansweide goed te zien zijn. Geplande tijd is circa 15.00 uur. Klik hier
Meer dan 80 filmpjes van Almansweide online
 
Zelden zal een nieuwbouwproject zo goed zijn gedocumenteerd als Almansweide. Met wekelijks foto's en een timelapse, maar ook een filmpje. Bouwbegeleider Femke Steenbergen en architect Mart-Jan Oosterveld nemen de cameraman elke week een uur het terrein op. Kijk mee op plekken waar -in verband met de veiligheid- alleen de bouwers mogen komen. Achter de hekken en binnen in de nieuwbouw.
 
De meest recente video is BouwWeek 35. Daarin beelden vanaf de bovenste verdieping ("het terras van Frank en Marja") en de gevelbetimmering die de acht woningen nu al bijna hun uiteindelijke gezicht geeft.
 
Alle filmjes staan uiteraard op onze website, maar ook op het YouTube-kanaal Almansweide. Daar kan je je op abonneren zodat je op de hoogte blijft van nieuwe filmpjes.
 
Vrolikberg - of toch Almansberg?
 
Eén van de toekomstige bewoners van Almansweide, Joost Huijsing, verbaasde zich over het ontbreken van een naam voor 'de nieuwe berg van Anna's Hoeve'. Samen met de regio-redactie van De Gooi- en Eemlander kwam na een prijsvraag de naam Vroliberg uit de bus. Genoemd naar Gerardus Vrolik, de eerste eigenaar van het gebied die twee eeuwen geleden de naam Anna's Hoeve bedacht. Eerst alleen voor zijn boerderij, maar al gauw voor het hele gebied.
 
Wethouder Nicolien van Vroonhoven wil de bewoners van de nieuwbouwwijk Anna's Hoeve de definitieve keus voor de bergnaam geven. Tijdens een echte verkiezing mogen ook de namen "die het net niet haalden" mee doen. Eén daarvan is Almansberg, dus wie weet....
 
Als de verkiezing door de gemeente Hilversumwordt uitgeschreven zal dat via deze nieuwsbrief uiteraard tijdig worden berkend gemaakt.
 
 
SAMEN! - Stadsgesprek over CPO's met onze voorzitter Willem
 
Voorzitter Willem Gockel van CPO Almansweide is op 26 oktober een van de sprekers op een bijeenkomst van het Dudok Architectuur Centrum. Het onderwerp is: Collectief Bouwen & Wonen.
 
Aansprekende voorbeelden uit Utrecht, Rotterdam en Hilversum zijn uitgangspunt voor een stadsgesprek. De organisatie hoopt op een discussie over de uitdagingen van collectief bouwen en de voor- en nadelen. En: wat kan zelfbouw voor Hilversum en zijn bewoners betekenen?
 
De bijeenkomst is aanstaande donderdag 26 oktober in de Burgerzaal van het Raadhuis van Hilversum. Aanvang 19.15 uur.
 
Aanmelden verplicht.
 
Almansweidewww.almansweide.nl
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen: stuur een mailtje aan info@almansweide.nl - of kijk helemaal onderaan deze nieuwsbrief. Bezoek Almansweide ook op facebook.