Nieuwsbrief mei 2015
 
 
Lieve iedereen,
 
In de nieuwsbrief van maart heb ik onderstaand filmpje met jullie gedeeld. Wat ik er niet bij verteld heb, is dat dit mijn auditie was voor Cirque du Soleil...
 
Op basis van dit lied en de rest van mijn YouTube-kanaal ben ik geselecteerd geweest om in april samen met 16 andere Europeanen mee te mogen doen met de àllerlaatste live auditieronde in Hamburg en... 
 
 
Ik ben aangenomen! Ik maak nu deel uit van de CdS Talent Bank, wat wil zeggen dat er morgen een héél spannend telefoontje kan komen... Maar dat kan evengoed pas binnen 5 jaar komen.
 
Na enkele maanden intensief voorbereiden, studeren en emotioneel toeleven naar dit hoogtepunt, komt nu dus een oefening in loslaten. Zennnnn...

Als het ooit zover komt, lees je het wel in deze brief. In dat geval ga ik namelijk voor 2 jaar de hort op ;o)
 
Maar voor nu... Een tjokvolle brief met workshops, concerten en nog mer spannend nieuws waar ik trots op ben!
 
Lieve groetjes,
 
Sarah
 
PS: Mijn dank gaat uit naar de vele mensen die mijn auditiereis naar Hamburg hebben ondersteund op àlle mogelijke manieren!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
singsing!
Haverstraat 19
B-9000 Gent
België
(0032)479 25 98 72
http://www.singsing.be
sarah@singsing.be
BE 0890.538.687
IBAN BE16 9795 2599 9174
BIC ARSPBE22
 singsing! in concert tvv Time for Lyme
vrijdag 12 juni, 20 uur, Theater Tinnenpot (Gent)
 
 
Deze editie van singsing! in concert staat in het teken van Time For Lyme, omdat ik al een aantal jaren de strijd van een zeer goede vriendin met chronische Lyme van dichtbij meemaak.
 
Geniet van een avondvullend concert door de zangers van singsing! en laat je door een pakkende getuigenis overtuigen van de hoogdringendheid van meer bewustzijn over deze sluipende ziekte.
 
Wanneer? Vrijdag 12 juni, 20 uur, deuren 19.30 uur
Waar? Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent
Inkom? €12,50
Tickets? Stuur een mailtje
 
 
 
 
Workshop Complete Vocal Technique (CVT)
vrijdag 22 mei, 10 - 16 uur, Academie Schoten

 
 
 
Deze unieke workshop geef ik in opdracht van Evta-Be. Mis het niet!

10u - 13u: Introductie tot CVT in groep
14u - 16u: individuele masterclass voor 6 deelnemers

Locatie: GAMW Schoten (onze nieuwe partner)
 
Leden Evta-Be: € 50 (studenten €30)
Niet leden: € 85 (studenten €45)
Meer info op Facebook.
 
 
 
 
Onderweg naar nu
Een poëtisch-muzikale reis tijdens de Gentse Feesten - juli '15

 
3 vrouwen, 3 generaties, 3 zielsverwanten. Lily, Sarah en Inge kijken het leven recht in de ogen en delen de begeestering voor taal, poëzie en muziek. Ze nemen hun publiek op sleeptouw in een voorstelling waarin Nederlandstalige poëzie, beeld en zang worden verweven tot een symbolische reis doorheen de 4 seizoenen van het leven.
 
‘Onderweg naar nu’ tilt de alledaagse individuele ervaringen en emoties op tot een universele beleving. Met een lach en een traan nodigen ze de toeschouwer uit te leven in het hier en nu. Daar waar het kostbare leven bewust wil geleefd en beleefd worden, waar seizoenen elkaar kruisen en waar levensvreugde en authenticiteit de rode draad vormen.
 
 
 
De voorstelling wordt gebracht in virtuoos samenspel met accordeonist Ruben. Het viertal is niet verantwoordelijk voor de levenslust die het publiek bij deze voorstelling mogelijks zal oplopen.
 
Een coproductie van Pixho  i.s.m. singsing! - Inge Piryns (poëzie & zang) - Sarah Algoet (zang & poëzie) - Lily De Vlieger (poëzie) - Ruben Schelstraete (accordeon) - Herman Temmerman (muziek) - Filip Santens (beeld)
 
Wanneer? 18 & 21 juli 14u - 15u30 en 22 & 23 juli 11u30 - 13u
Waar? De Bonbonnière van Theater Tinnenpot - Tinnenpotstraat 21, 9000 Gent
Tickets? €15 VZW Uitbureau Gent
 
 
 
Workshop Yoga voor Zangers
De kracht van Adem (ook voor niet-zangers)
zaterdag 1 augustus, 13 - 17 uur, Idegem
Als zangeres & vocal coach voel ik al jaren het effect van yoga bij mezelf en de zangers waarmee ik werk. Vandaar het logische gevolg: Een adem-workshop in de natuur met lekker veel yoga, gedoceerd door Dirk Tonnard en mezelf.

Je leert hoe een juiste inademing en ademsteun werkt.
Je leert bij jezelf ontdekken waar er evt. een blokkade zit.
Je leert hoe die blokkade los te laten dmw yoga oefeningen.
 
Locatie: De zomertuin van The Key of Life - Nuchten 98, Idegem
Prijs: €75, drank inbegrepen
Inschrijven: Stuur mij een mailtje
Meer info op Facebook

 
 
 De conferenties van deze zomer

Na 2 jaar hard werken, ben ik geselecteerd om deze zomer in Firenze mijn wetenschappelijk stemonderzoek te presenteren op de 2-jaarlijkse Pan European Voice Conference, een interdisciplinaire conferentie voor stemprofessionals die samenkomen om hun onderzoek, bevindingen en ervaringen te delen met collega's op pedagogisch, artistiek, medisch en wetenschappelijk vlak.
 
Op de vorige PEVOC in Praag heb ik onderzoek met de MRI-scanner gepresenteerd, deze keer was het belangrijkste instrument de videokymograaf, dankzij de vruchtbare samenwerking met Prof. Dr. Felix De Jong en zijn masterstudenten. We hebben dmv deze vernieuwende technologie zeer interessante nieuwe kennis over de stem kunnen vergaren en kijken ernaar uit om die met de wereld te delen!
 
Daarnaast ben ik ook door EVTA Europa uitgenodigd om op PEVOC te spreken over de combinatie science & teaching.
 
 
 
 
In juni vertegenwoordig ik België als ondervoorzitter van Evta-Be op Eurovox 2015 in Riga, het 3-jaarlijks congres van European Voice Teachers Association (EVTA).
De focus ligt op elk aspect van zingen en brengt professionele en amateurzangers, hun coaches, wetenschappers, medici en andere stem-enthousiastelingen samen. Uiteraard mag je weer een uitgebreid verslag van me verwachten.
 
En o ja, in dat verslag zal je vast ook foto's vinden van mezelf, dansend rond een boom met een bloemenkroon in m'n haren of zo... De zomerviering is blijkbaar een serieuze aangelegenheid in Letland! ;o)
 
 
 
 
Sarah op de Sociale Media

          
 
singsing! op de Sociale Media
 
        
Sarah Algoet
Zangeres
Vocal coach
Authorized CVT-Teacher
Vice-voorzitter & Mede-oprichter Evta-Be
Belgisch loco-helper Complete Vocal Technique
Stemonderzoeker