AGENDA WEDSTRIJDEN  
Zondag 18 oktober
13:00 uur: Lady Wasps 1 - Dames
13:00 uur: Duckes Legends - De Bokkenrijders 1 (Limietlaan)
14:30 uur: AAC - Dukes 2
14:30 uur: Dukes 3 - RC Betuwe 1
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 1Dukes 1 - Oemoemenoe 55-0
Dukes 2DSR-C 1 - Dukes 2 43-0
Dukes 3ARC The Pigs - Dukes 3 74 - 14
Duckes LegendsNSRV Obelix - Duckes Legends verzet
Dames; RC Waterland / Zaandijk - Dukes / Octopus 120 - 5
Colts; Dukes 1 - Utrechtse Rugby Club 38 - 40
Junioren; Bredase Rugby Club - Dukes 1 0 - 81
Cubs1Bredase Rugby Club 2 - Dukes 1 0 - 98
Cubs2; ARC 1 - Dukes 2 34 - 12
 
WEDSTRIJDVERSLAG THE PIGS VS DUKES 3
Ondanks de onverwachte vervroeging van de Kick off, stond het hele team op tijd te wachten voor ons mooie clubhuis aan de Limietlaan. Doordat iedereen teamers goed bijhoudt betreft vervoer (hint), hadden we weer 24 auto’s en maar 18 spelers. Met goede zin vertrokken we richting de nummer 1 van onze poule, The pigs uit Arnhem, om daar op deze frisse maar zonnige dag een lekker potje te ballen.
 
Ook al is onze trainer Cees niet aanwezig, wordt er serieus gedaan tijdens de warming up, de line outs gaan goed en zelfs terwijl niet iedereen op zijn ‘normale’ positie kan spelen verloopt de team run prima. Te zien aan de warming up van de Pigs is dat het fitte en potige kerels zijn waar we nog een hele kluif aan zullen krijgen. Het fluitsignaal gaat en nog voordat we een echte tackle hebben gemaakt staan we al 17-0 achter. Zelfs de 24-0 voorsprong werd door de Pigs sneller gehaald dan Connor en Campie boos kunnen worden op een ref. Terwijl de meegekomen supporters, drie geblesseerde teamgenoten die hun team toch wilde zien spelen en de reserves, het vermoeden hadden dat de kopjes gingen hangen, gebeurde het tegenovergestelde. Echte goede fases werden er nog niet gespeeld maar tackles werden gemaakt, hier een daar een goede run en individuele acties werden opgezet. De snelheid waarmee wij werden verrast werd hierdoor uit het spel van The Pigs gehaald en we konden ze steeds beter weerstand bieden. Desondanks was er geen ontkomen aan om met een 50 tegen 0 achterstand de eerste helft af te sluiten.
 
De tweede helft begon met een try tegen echter was het ook tijd om wat punten aan onze zijde te gaan verdienen. Terwijl we speelden op penalty voordeel gaf onze scrum half Mats een prachtige kick over de ruck die na een perfecte opvolging gevangen werd door Martijn en vervolgens zonder te stoppen een prachtige try drukte onder de palen. Welverdiend, want er was hard voor geknokt. Inmiddels was het team flink gehusseld en waren er behoorlijk wat pijntjes. We hadden een hooker op de tweede rij, flanker op de wing, winger als scrumhalf en een tweede rijer als full back. Ook toen we door onze reserves heen waren en we met 14 man verder moesten werd er gerugbyed en wederom een try gedrukt door Michael Kivit, die is voortgekomen uit het trainen van onze codes. Met een eindstand van 74-14 hebben we met opgeheven hoofd het veld verlaten. Een geflatterde score is dit zeker niet, The Pigs waren simpelweg een jasje te groot en door onze blessures en verassende opstelling was het net of David, terwijl hij blind is aan één oog en zonder armen het toch moest opnemen tegen Goliath de reus.
 
Kortom; een prima wedstrijd met veel positieve punten maar zeker ook punten die we moeten meenemen in onze trainingen. Toch is het derde flink gegroeid t.o.v. vorig seizoen en als we deze tekortkomingen goed oppaken en als team gaan verbeteren, maken we het de Pigs bij ons thuis een stuk moeilijker!!
 
Man of the match: Nils Dierx
Rape train: Theun Nouwens
Natte krant: Theun Nouwens (zinloze drop kick maken terwijl je een penalty kick moet nemen)
 
Wist u dat..? Een glas warme melk een gebroken schouder in één keer geneest?
 
GEBOREN
Op 4 oktober - daarover heben we verschillende berichten gekregen - is Raaf geboren. Zoon van Roel en Merel Peeters-Verhofstad. We wensen jullie veel geluk en gezondheid.
 
THE DUCKES LEGENDS
Komende zondag speelt The Duckes Legends de eerste thuiswedstrijd aan de Limietlaan in 's-Hertogenbosch. En direct de topper tegen mede koploper De Bokkenrijders. Kom onze "jongens" aanmoedigen.
 
JEUGDNIEUWS
MANGATINOKA RUGBY CLINIC. 
Clinic voor de jeugd bij Rotterdam RC.
 
Zaterdag stond zwart omcirkeld in de agenda van menig Turf, Benjamin en Mini, want bij Rotterdam RC werd een clinic gegeven door oud-All Blacks spelers, ja je leest het goed ALL BLACKS !
De Bossche jeugd liet al vroeg op de dag weten dat ze in grote getalen naar Rotterdam waren gekomen. Bij het voorstellen van alle team werd door alle Dukes het clublied gezongen. Zelfs de ALL BLACKS stonden even met hun oren te klapperen.
 
Na een intensieve training, waarbij er vele push-ups gedaan zijn werd de dag afgesloten met een HAKKA.
We stonden op nog geen 10 meter afstand en kippenvel is het juiste woord. Geweldig.
foto's Helmer Lathouwers
Een mooie dag, geweldige ervaring en menig Dukes-jeugdlid heeft een handtekening weten te scoren. 
 
HEREN U19 GAAN NAAR HET EK
Zoals we vorige week berichten maakt Dukes speler Aidan Scanlan deel uit van het Nederlands rugbyteam onder 19 jaar. Dit team heeft zich gekwalificeerd voor het Europese Kampioenschap 2015 dat van 24 tot en met 31 oktober gespeeld wordt in Portugal.
 
Dank zij crowdfundinmg zijn ze er - 10 dagen voor de dead line - in geslaagd om ook de laatste financiële gaatjes te vullen. Namens het team bedanken we alle Dukes die hun steentje hieraan hebben bijgedragen. Overigens blijf de crowdfunding site actief tot 22 oktober voor de laatste donateurs. Wij wensen Aidan en zijn teamgenoten veel succes in Portugal. 
 
WK RUGBY IN 'T CLUBHUIS
Komend weekend worden de kwartfinales gespeeld. Op zondag 18 oktober is op groot scherm in het clubhuis te bekijken:
13:00 uur: Ierland - Argentinië 
16:00 uur: Australië - Schotland 
 
Mocht je nog officiële merchandise van/voor het WK Rugby willen aanschaffen? Dat kan, klik hier. Je kan er diverse shirts, caps etc. aanschaffen.
 
Het volledige schema van het WK Rugby 2015 tref je ook aan op onze website.
 
Week 42/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl