Hej,
 
Jag har åkt till Sätergläntan i Dalarna och har nu fyra dagars stickkurs framför mig, ska lära mig mer om Fair isle yoke sweaters under ledning av Hazel Tindall.
 
Här är så fantastiskt vackert, har gått en kvällspromenad och doftat på sommarkvällen och plockat en bukett ängsblommor. Första kursdagen är redan avklarad och jag har lärt mig massor!

För er som behöver bunkra garn inför midsommarhelgen kan jag ge lugnande besked om att Ivar, Malin, Lotta och Charlotta håller butiken öppen som vanligt måndag-onsdag kl 11-18 och torsdag kl 11-16, sedan stänger vi och firar midsommar och öppnar igen måndag 24 juni.
 
Efter midsommar ändrar vi till sommartid på lördagar och har då öppet kl 11-15.
 
Jag vill också redan nu berätta om att vi kommer att ha semesterstängt vecka 29 och 30 i år, alltså den 15-28 juli.
 
 

Snygga och smarta tillbehör från Coco Knits
Vi har fått in fina, färgglada ringmarkörer i stål i två olika storlekar, 60 st per förpackning. De små passar upp till stickor 4.5 mm och de större upp till 9 mm. En ask med blandade markörer i snygga metallfärger, 54 st per förpackning, och den lilla ullsaxen med skydd i läder. Visst är de snygga? Markörerna kostar 149 kr per förpackning och saxen kostar 175 kr.
 
 
REA på Wool Addicts Water
Passa på att fynda Wool Addicts Water! Ordinarie pris är 129 kr men nu endast 90 kr för det här mjuka garnet i 100% borstad alpacka. Ett nystan är 50 g och 140 m och passar till stickor 4.5-6 mm. Garnet utgår ur vårt sortiment och erbjudandet gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter. Nedan är några mönsteridéer till Wool Addicts Water. Flaum Jacket köper du via Ravelry, där finns även Cumulus Blouse och Vertical Stripes Sweater av PetiteKnit och Comfy Kimono och Butterfly Effect finns i mönsterhäftet från Wool Addicts.
 
 
Sticka sockor med identisk randning!
Vårt nya sockgarn Meilenweit 1:1 Riga  ger så här snygga sockor där bägge blir exakt likadant mönstrade på skaften. 100 g kostar 100 kr och räcker till ett par sockor. Garnet passar till stickor 2.5 mm. och är en blandning av 80% superwash ull och 20% polyamid för slitstyrkan. Vi har även Meilenweit 1:1 Scandic som ger exakt likadan randning på ett par sockor, ett nystan är 100 g och kostar 100 kr.
 
 
 
Garnpaket Roulade Scarf
På sommaren behöver man ju (minst) en enkel men roligt stickning som är lätt att ha med sig på alla olika utflykter. Varför inte ta och sticka dig en Roulade scarf i design av Pixen.dk? Tio olika färger i Alpakka Silke behöver du, och jag har satt ihop några olika förslag på färgkombinatioer i paketen du ser nedan. Total garnkostnad blir 790 kr för garn som räcker till två halsdukar, varför inte göra en till dig själv och ge bort en till någon du tycker om? Beskrivning finns på engelska och danska och är gratis. Du stickar med stickor 3 mm. Om du vill beställa ett garnpaket till Roulade Scarf maila oss på order@litetnystan.se. Fraktkostnad tillkommer om vi ska skicka garnet till dig.
 
 
 
 
Favoriter från Laine Magazine nr 8 och garntips
Min favorit ur senaste numret av Laine Magazine är tröjan Uoma. Den är snygg och ser rolig ut att sticka. Jag tror dock att den blir ännu snyggare i ett lite "lugnare" garn, utan så mycket melering, så jag funderar som bäst på vilken nyans av Malabrigo Sock jag ska välja... Just nu ligger Teal Feather, Plomo eller Aguas bra till.
 
 
Koftan Waterlily är också fin tycker jag. Garner i vårt sortiment som skulle passa bra till den är t ex Sandnes Alpakka, Sandnes Duo, Lang Nova, Onion Wool Nettles No 4 eller Lang Merino 120 som botten och Lana Grossa Silkhair, Sandnes Tynn Silk Mohair eller Onion Silk+Kid Mohair som mönstergarn.
 

Om du är sugen på att sticka något plagg ur Laine Magazine, eller för den delen något annat plagg som du har hittat beskrivning till på t ex Ravelry, så hjälper vi gärna till att hitta garnalternativ, kom in till butiken eller maila oss på order@litetnystan.se.
 
Nyhet: Mohair Wool 2ply Lace från Cowgirlblues
I en studio i Kapstaden i Sydafrika handfärgar Cowgirlblues garner av merino och mohair. Vi har fått in ett parti av det tunna garnet Mohair 2ply Lace, som är ett tvåtrådigt handfärgat garn av 20% mohair och 80% merinoull. Det är hela 190 m per 25-gramsnystan och passar till såväl tunna sjalar som att sticka dubbelt eller tillsammans med ett annat garn. Jag har påbörjat tröjan Anker i en tråd Mohair Wool 2ply Lace och en tråd Silkhair från Lana Grossa, och det är en underbar garnkombination. 
 
Cowgirl Mohair Wool 2ply lace kostar 139 kr per nystan och vi har tagit in 27 nyanser.

 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15 från midsommar t.o.m. augusti
söndagar och helgdagar stängt
 
semesterstängt v 29 och 30
dvs 15 juli-28 juli 2019