AGENDA 
Zondag 1 januari 2017
16:00 uur: Nieuwjaarsreceptie
  
Zaterdag 21 januari
11:00 uur: Cubs 2 - REL/Tilburg (Boxtel)
11:00 uur: Bulldogs - Cubs 1
12:00 uur: RC Eindhoven - Junioren 2
12:00 uur: RC Hilversum-  Junioren 1
13:00 uur: Colts -  RRC/Sparta
15:00 uur: ASV ASCRUM - Dukes 1
 
Zondag 22 januari
14:30 uur: Bredase RC -  Duckes Legends
14:30 uur: DRC Wild Rovers - Dukes 3
14:30 uur: RC Groningen - Dukes 2
  
Onze Dames hervatten de competitie op zondag 5 februari 2017 om 13:00 uur thuis tegen Cas RC.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Dukes Supporter App, Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je de Dukes Supporter App, Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor DigiDukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
 
JEUGDTOERNOOI 2017
Op zaterdag 10 juni 2017 organiseert RC The Dukes weer een jeugdtoernooi voor Turven, Benjamins, Mini's, Cubs en Junioren. Schrijf je team(s) in via het aanmeldingsformulier op onze website.
 
VRIJWILLIGERS NIEUWJAARSRECEPTIE
Will is nog op zoek naar vrijwilligers die op 1 januari vanaf 15:30 uur een uurtje of twee willen helpen op de nieuwsjaarsreceptie. Meld je aan via accommodatie@dukesrugby.nl.
 
STANDPUNT CLUB OVER KUNSTGRASVELD
Sinds deze week zijn verschillende onderzoeken en adviezen over de rubberen vullingskorrels van kunstgrasvelden bekend. Op onze website heeft ons bestuur een mededeling geplaatst over het vervolg. Ook over de trainingslocatie van onze Turven, Benjamins en Mini's. Hier kun je er meer over lezen. 
 
SCHOONMAAK GEZOCHT
Gezocht een schoonmaker of schoonmaakster voor RC The Dukes. Voor het schoonmaken van het clubhuis op maandagmiddag tegen een vergoeding. Elke maandag van 13.15 tot 15.15 uur. Meer informatie bij Will van der Steen, telefoonnummer 06-30083749. 
 
PROGRAMMA DUKES 1
Ondanks de overwinning op RC Waterland speelt Dukes 1 de tweede competitiehelft om de Plate. De wedstrijdkalender staat inmiddels op de website van Rugby Nederland. Dukes 1 begint 21 januari met een uitwedstrijd tegen ASV ASCRUM.
 
FIJNE FEESTDAGEN!
De redactie van DigiDukes - Jantien, Xandra, Irene en Giel - wensen jullie fijne feestdagen. Tot ziens bij de kerstwedstrijd en de nieuwjaarsreceptie.
 
REFEREE MATTERS
In het clubblad van RC Hilversum - Die Bosbok - schrijft referee Jonathan Clark al vier weken een leuke en duidelijke column over de regels van het rugbyspel. Zeker voor de vele nieuwe rugbykijkers en aanstaande linesmen en referees wordt ons mooie spel (nog) duidelijker. We hebben met Jonathan contact gehad en we mogen zijn columns ook plaatsen in DigiDukes. Voor jullie hieronder deel 1 en Jonathan en Die Bosbok: hartelijk bedankt. 
De principes van het spel.
Dit is de eerste aflevering in een serie korte artikelen waarmee we willen proberen de regels van ons geweldige spel te verduidelijken. Ook hopen we wat inzicht te geven in wat de scheidsrechter doet en waarom.
 
Rugby is in principe een heel simpel spel: als je team de bal heeft, beweeg je naar voren om een try te scoren door de bal te dragen of te schoppen. Als je team de bal niet heeft, dan probeer je 'm te krijgen door te tackelen of via een ruck of een maul. De scheidsrechter zorgt ervoor dat het spel veilig en plezierig gespeeld kan worden en dat het altijd een eerlijke strijd om de bal blijft.

Scheidsrechters zijn een integraal onderdeel van het spel - dat 'managen' ze door te communiceren en door te beslissen of het spel kan doorgaan of moet worden gestopt. De drie belangrijkste zaken voor een scheidsrechter zijn:
1) Veiligheid;
2)Zorgen voor continuïteit en zoveel mogelijk voorkomen dat het spel steeds stopt zodat het leuker wordt om te spelen én te kijken;
3) Goed communiceren zodat spelers en toeschouwers de beslissingen van de scheidsrechter begrijpen.
 
Veel mensen denken dat een scheidsrechter alleen maar de regels hoeft te kennen. Veel belangrijker is het dat een scheidsrechter weet wanneer hij de spelregels moet toepassen, zodat het een eerlijk spel blijft met genoeg mogelijkheden voor continuïteit, waardoor het leuk blijft om te spelen en te kijken.
 
Probeer deze principes en prioriteiten in je hoofd te houden bij het kijken of spelen van een wedstrijd. Probeer te zien hoe de scheidsrechter het voordeel toepast om voor continuïteit te zorgen, hoe duidelijke signalen van de scheidsrechter je het spel helpen begrijpen en zie hoe de scheidsrechter af fluit wanneer de scrum instort om zo blessures te voorkomen.
Week 52/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl