Producentbyrån Nyhetsbrev 16 juni 2020

Våren 2020 alltså… vad ska man säga som inte redan har sagts? Att titta tillbaka känns både fantastiskt fint och ganska deprimerande på en och samma gång.
 
De senaste månaderna har en stor del av vårt jobb handlat om Corona-administration i någon form. Reviderade projektbudgetar och projektplaner, nya ansökningar för uteblivna intäkter, avstämningar med bidragsgivare, kontakter med myndigheter med mera. Kanske inte världens roligaste arbete, men dessvärre nödvändigt i en tid som denna.
 
Men våren har ju bitvis varit ganska kul också. Vi fick tillsammans med en massa fantastiska människor till en magisk invigning av Step i Vänersborg i början av mars. Och vi lyckades presentera i alla fall delar av Steps föreställningar för barn och unga i regionen. Danskompaniet Spinn fick flera glada besked vad gäller kommande föreställningen Hannah Felicia. Vi har jobbat med Göteborg Art Sounds 2020, Dansutbildningen Språng och med Borås stad/Förvaltningen för kulturutveckling. Vi har varit med om att driva arbetet med Dansakademin framåt, och vi har jobbat med scenkonstkollektivet mold, dansaren Jerome Delbey och Malmöbaserade Kompani Kanalje. Och mitt i allt kaos och all osäkerhet som våren 2020 har inneburit så har vi också kunnat planera framåt. Och till och med garva lite.
 
Nu kör vi på ett par veckor till och sen tar vi semester.
 
Vi hörs igen i augusti!
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Danskompaniet Spinn har tyvärr blivit tvungna att skjuta fram både premiären av nya föreställningen Moby Dick som skulle ägt rum under årets upplaga av den italienska festivalen Oriente Occidente Dance Festival – och det labb som skulle ägt rum på Vara Konserthus nu i augusti som en del av det internationella samarbetsprojektet Spark. Nya datum för 2021 kommer.
 
Maj månad slutade med en inspirerande och annorlunda arbetsvecka med projektet Att skriva dansen och dansa skriften. Fem författare medverkade digitalt tillsammans med fyra dansare från Spinn i projektet som initierats av Författarcentrum Väst.
Om ni missade live-streamingarna av så finns inspelningarna from Trollhättan Konsthall här och från Världskulturmuseet i Göteborg här.

Och på tal om streaming så är vi otroligt stolta och glada över att den inspelade versionen av Relaxed Performance som Spinn gjorde tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker nu har setts av 17.300 personer! Föreställningen hittar ni här på GSOplay.
 
Innan det är dags för sommarlov genomför Spinn – genom Region Hallands danssatsning Rum för Dans – ett efterlängtat residens på Kungsbacka Teater för att arbeta med duetten Hannah Felicia i koreografi av Lára Stefánsdóttir. Redan nu kan ni här se ett smakprov från repetitioner i Spinnstudion, med musik av tonsättaren Högni Egilsson. Ljuset skapas av Jonathan Fischhaber och kostym av Charlotte von Weissenberg. Premiären av Hannah Felicia är planerad till slutet av oktober.
 
Bild från Världskulturmuseet i Göteborg. Foto: Veera Suvalo Grimberg
 
 
PROJEKT
Step
Vi är just nu mitt uppe i utvärderingsarbetet efter festivalen. Och när det nu blev som det blev med inställda föreställningar, workshops och samtal så känns det väldigt kul att så många av de som vi pratat med är positiva till festivalen och vill fortsätta jobba med oss framåt! Vi samlar nu in både saker som vi – tillsammans med alla inblandade – gjorde bra under årets upplaga av Step, men även sådant som vi vill förbättra och utveckla inför kommande festivaler. Det finns intresse kring, och tankar om, aktiviteter redan under nästa år, men detta får vi återkomma till när vi vet mer kring hur både finansieringen och arbetet framåt kan komma att se ut.

www.stepfestival.se
 
Foto: Lina Ikse
 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Dansutbildningen Språng vad gäller administration. Malin Enberg sitter med i styrgruppen för nystartade regionala satsningen Dansakademin som ska arbeta med att stärka produktionen av dans för barn och unga i Västra Götaland.

Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se