SINGSING! WENST U EEN SUPER-2009!

Met het motto 'beter laat dan nooit' in gedachten wil ik u graag nog een fantastisch jaar toewensen. Dat het een jaar vol memorabele momenten mag worden op persoonlijk, professioneel en muzikaal vlak!

*

WORKSHOP COMPLETE VOCAL TECHNIQUE

Gezien de positieve reacties op de vorige editie, organiseert singsing! voor de 2de keer een workshop Complete Vocal Technique, gedoceerd door Eva Wilms.

Bij deze wil ik je graag hartelijk uitnodigen op zondag 29 maart van 10 tot 17 uur in Teater Krakeel te Gentbrugge. Aangezien ik de docent rechtstreeks boek, kan ik deze workshop aanbieden aan een prijs die ver onder de gangbare CVT-prijzen ligt!

Meer info:
Klik hier

Datum:
zondag 29 maart 2009, 10 - 17 uur

Locatie:
Teater Krakeel, Teaterstraat 33, Gentbrugge

Docente:
Eva Wilms (NL), authorized CVT-teacher

Doelgroep:
Iedereen die z'n stem op een gezonde manier wil leren gebruiken: Zangers, acteurs, pedagogen, stemspecialisten zoals logopedisten en NKO-artsen; dirigenten, muziekdocenten,...
Geen beginners onder de actieve deelnemers

Prijs:
actieve deelnemer €60, passieve deelnemer €40, student van singsing! €30
Mensen die nog geen student zijn van singsing! kunnen ook van het voordeeltarief genieten als ze minstens 5 lessen bij singsing! vastleggen en vooraf betalen.

Inschrijven:
Download het formulier hier en mail het naar singsing!

*

GESLAAGD STUDENTENCONCERT

Ik kan niet anders dan ongelooflijk trots zijn op de studenten van singsing!... Eind vorig jaar gaven 18 studenten van singsing! het beste van zichzelf op het podium van Teater Krakeel tijdens de 2 kerstconcerten. Het publiek was laaiend enthousiast, aan opmerkingen zoals "het beste concert van singsing! ooit" te merken!

Bij deze wil ik nogmaals onze gastmuzikanten hartelijk bedanken. In de eerste plaats gitarist Jan die een erg belangrijke draad doorheen het concert was. Ook een dikke dankjewel aan bendirist (bendir-speler, of hoe zeg je dat...) David, gitarist Sander, technici Erik & Erwin, producer Peter, sponsor vzw Ateljee, Truus van Teater Krakeel en alle vrijwilligers aan de bar & de tickets!

Last but not least... Aan alle deelnemende studenten: Ongelooflijk bedankt, jullie mogen trots zijn op jezelf! Ik kijk al uit naar ons feestje ;-)

Foto's van het concert (allee, voorlopig nog enkel van de generale...) vind je op onze pagina op Facebook.

*

SINGSING! OP FACEBOOK

Ja, ook singsing! is gezwicht... Wij hebben een Facebook-pagina! Het leukste item vind ik zelf het forum. Wil je iets kwijt over singsing!, of wil je gewoon lekker kletsen over zingen? Hier kun je het kwijt!

*

ZANGTIP:
Klinkers

Vreemd, normaal gezien is een bepaalde noot qua hoogte makkelijk haalbaar voor jou, maar nu voelt hij toch niet zo comfortabel als zou moeten... Hoe komt dat? Verander eens je klinker! Alle stemfuncties hebben 'favoriete' klinkers.

Zo is curbing het makkelijkst op i (sit) u (ugly) en oo (woman) & wordt overdrive eenvoudiger op ee (stay) en o (so). Eens je de noot een aantal keer goed hebt kunnen zingen op de 'favoriete' klinker, zou je spiergeheugen voldoende getraind moeten zijn om de noot op de moeilijke klinker ook te kunnen halen.

Nu weet je ook waarom 'I love you' in liedjes vaak klinkt als 'Oo loof joo' of als 'U luf ju' ;-)