Westerlo - juli/augustus 2016
Jaargang 6 - nummer 7
 
 
  Inhoud 
 
Opgelet!

Op 14 én 15 augustus kan je van thuis uit geen gebruik maken van
"Mijn Bibliotheek" wegens werken aan de server.
Bijgevolg kan je dus niet verlengen, reserveren,…

Ook de beschikbaarheidsinfo in de catalogus krijg je niet te zien.

Onze excuses voor dit ongemak.
 
 
Openluchtfilm: D'Ardennen

 
de officiële trailer
Een donkere thriller over twee aan lager wal geraakte broers die allebei verliefd zijn op dezelfde vrouw.
 
Glansrollen van Veerle Baetens, Jeroen Perceval en een onherkenbare Kevin Janssens.
Niet voor "gevoelige zieltjes", maar wél een ijzersterk debuut van regisseur Robin Pront.
 
 
locatie: Oude Dekenij - Sint-Lambertusstraat 4 - 2260 Westerlo
Toerisme Westerlo in het kader van “Westerlo Bruist”

vrijdag 29 juli om 22 uur
 
gratis toegang
 

 
 
Openluchtfilm: Belgica
 

 
een voorproefje
Felix Van Groeningen (De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown) is met Belgica al aan zijn vijfde langspeelfilm toe.
 
Ditmaal bleef hij in zijn thuisstad Gent waar hij een film draaide over twee broers. Ze runnen samen een café dat uitgroeit tot dé hotspot van het nachtleven.
 
The sky lijkt the limit….
 
 
locatie: aan de bib

vrijdag 19 augustus om 21.30 uur
gratis toegang

in samenwerking met
KWB Westerlo &
Projecthuis De Dreef
 
 
 
 
 
Blikopener

Ook zonder exotische vakantiebestemming of avontuurlijke plannen kan je deze vakantiemaanden toch helemaal weg van de wereld zijn!
 
De bib werpt in juli en augustus immers een kennersblik op de zomer.
 
Op zoek naar een gepast streepje muziek of een recept voor een overheerlijke cocktail?
Nood aan een ontspannende strip of een dicht-bij-huis-tripje voor de kinderen?
Zin in een aparte film of een tip om de verveling te lijf te gaan?
 
De bib zet elke twee weken weer een ander thema in de kijker! Laat je verrassen met onze Blikopeners!
 
 
 
 
 

 
 
Passie voor PC & Internet? Deel je passie!

 
Het Lokaal Dienstencentrum en de Bib zijn op zoek naar personen die goed overweg kunnen met de computer én die op vrijwillige basis overdag les willen geven aan een klein groepje senioren en/of personen met weinig digitale kennis.
 
Er wordt bewust gemikt op senioren als lesgever, omdat zij de nodige kennis en ervaring hebben én omdat ze precies weten op welk tempo de cursisten volgen.
 
Interesse?
 
Stel je kandidaat vóór 30 augustus via:
 
Geert Vanlommel - 014 53 88 68
 
Kristien Verboven - 014 53 92 78
 
 
 
 
KJV - Vrijwilligers gezocht!

 
Ben je geïnteresseerd in kinderboeken?
 
Ben je creatief en kan je wel wat met boeken?
 
Ben je enthousiast en kan je dit overbrengen naar kinderen?
 
Werk je graag met kinderen?
 
Dan ben jij de KJV-begeleider die we zoeken!
 
 
Vanaf oktober gaat het Kinder- en Jeugdjury seizoen weer van start in de bibliotheek van Westerlo.
We zijn op zoek naar vrijwilligers om boekenwurmen van 8 tot 12 jaar te begeleiden, in samenspraak met een bibmedewerker. 
In concreto gaat het om 8 bijeenkomsten, tussen oktober 2016 en april 2017, telkens op donderdagavond van 18.30 tot 20 u.
 
 
Interesse? Meer info via : klara.vrolix@bibwesterlo.be of 014 53 92 75 en www.kjv.be
 
 
 
Kelly's Tijdschriftentips
 
Sport/Voetbalmagazine legt het accent op topvoetbal. De nationale competitie staat centraal, maar daarnaast is er een steeds belangrijker wordend internationaal hoofdstuk.
 
Interviews met stervoetballers, een blik achter de schermen van de grote Europese clubs,... het passeert allemaal de revue. Naast het voetbal komen ook grote evenementen op elk sportvlak aan bod. De wekelijkse rubrieken over basketbal, volleybal, tennis, wielrennen en autosport naast het globale sportoverzicht, maken dat de lezer op elk terrein mee is.
 
Sport/Voetbalmagazine publiceert elk jaar de Belgische en de Europese Competitie Special en om de twee jaar de EK en WK Special.
Goal Magazine is een voetbalblad voor jeugdige voetbalfans tussen 8 en 12 jaar.
 
Het staat bomvol voetbalfun, tips & trics van professionals, leuke interviews, de leukste moppen, vetste prijsvragen en natuurlijk supercoole posters.
 
Kortom, een perfecte mix van informatie, verhalen en leuke dingen. 
 
 
 
 
Filmmagie is een Nederlandstalig, maandblad over film in de ruimste zin van het woord.
 
In het tijdschrift vind je recensies, interviews, personalia, soundtracks, filmboeken én andere artikels die een analyse bieden van de nieuwste releases.
 
Verder is er een rubriek over spraakmakende dvd's.
 
Vanwege het toegenomen belang van televisieseries bekijkt Filmmagie ook maandelijks de beste titels die op dvd zijn uitgekomen in België.
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
 
 
de officiële FB-fanpagina van Emma Cline
 
De meisjes: hét grote debuut dat dit jaar in de USA verscheen...
 
Californië, 1969. De 14-jarige Evie is sinds de scheiding van haar ouders neerslachtig en rusteloos. Aan het begin van de zomer maakt ze kennis met een groepje jonge vrouwen, die alles belichamen wat ze zelf zou willen zijn: zorgeloos, onafhankelijk en, vóór alles, vrij. Ze raakt bevriend met de 19-jarige Suzanne, die zich zusterlijk over haar ontfermt. Eindelijk ziet iemand haar staan. Evie sluit zich aan bij de commune waar Suzanne woont en net als de andere meisjes raakt ze al snel in de ban van diens charismatische maar meedogenloze leider. Langzaam maar onherroepelijk stevent de zomer af op een gewelddadige climax.
 
"De meisjes is net zo'n uitzonderlijk sterk debuut als eertijds Donna Tartts De verborgen geschiedenis" - Vrij Nederland
 
"Onwezenlijk mooi boek met een superbe taalbeheersing... Een literaire sensatie." - Humo
 
"De meisjes draait niet zozeer om één gewelddadige nacht, als wel om de pijn die we onszelf en anderen aandoen in ons verlangen ergens deel van uit te maken." - Publishers Weekly
 
 
Andere blikvangers:
 
 
 

 
Guido groeit op in een welgesteld gezin, zijn vriend Costantino is de zoon van de portier. Ze zijn van jongs af aan bevriend en voelen zich op een verwarrende manier tot elkaar aangetrokken. Tijdens een schoolreis naar Griekenland vindt er een eerste aarzelende toenadering tussen hen plaats, al ontkennen ze allebei hun diepere gevoelens.

Daarna scheiden hun wegen en ieder begint aan een onopvallend doorsneeleven. Costantino blijft in Rome, trouwt en krijgt twee kinderen, Guido gaat in Londen wonen en trouwt met een vrouw die al een dochter heeft – maar ze blijven een moeizame affaire in stand houden, die zich veelal afspeelt in hotels rond de luchthaven van Rome.

Juist als ze allebei zeker weten dat ze niet langer zonder elkaar willen leven, slaat het noodlot toe. Een onmogelijke liefde is voorbij nog voor die kon beginnen.

Schittering van Margaret Mazzantini is een aangrijpende roman over het zoeken naar identiteit, over schoonheid en schaamte, over zoeken naar de kern van je bestaan en anders durven zijn – en daarin de échte schittering van het leven ontdekken.
 
 
 
een fragment
 
 
een klein proevertje
Châteauroux, aan het einde van de jaren vijftig. Pierre en Rachel beleven een korte maar intense affaire. Rachel, die bij de sociale zekerheid werkt, is gefascineerd door de erudiete Pierre, die uit een gegoede familie komt. Hij weigert met haar te trouwen, maar ze krijgen wel een kind.
 
De moederliefde wordt voor Rachel en de kleine Christine de basis van een gelukkig leven. Pierre ziet zijn dochter sporadisch.
 
Jaren later ontdekt Rachel dat hij Christine verkrachtte, wat een grote schok voor haar is. Schuldgevoelens komen geleidelijk aan tussen moeder en dochter te staan.
 
Christine Angot legt in Een onmogelijke liefde een van de meest complexe relaties bloot, die tussen onvoorwaardelijke moederliefde en wrok. Zonder enig compromis beschrijft ze een sociale en amoureuze oorlog, en schetst ze het leven van een vrouw die wordt verscheurd door haar zonde: de passie voor een man die uiteindelijk alles zal vernietigen wat zij heeft opgebouwd.
 
 
Theatermaker en dichter/auteur Peter Verhelst en illustratrice Kaatje Vermeire maakten samen een prentenboek over het verlangen naar een allesomvattende liefde. De titel, De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield, verraadt meteen de pen van Verhelst.
 
Een vrouw leest een intrigerend zoekertje in de krant: "mn zkt vr om vr t strvn." Als ze het bijbehorende nummer belt, hoort ze iemand zuchten. Zo'n mooie zucht heeft ze nog nooit gehoord.
 
De vrouw trekt in bij de man. Hij is moe, dodelijk vermoeid, omdat hij wil sterven en dat niet lukt. De vrouw heeft een hele collectie scharen en tangen meegebracht. Die zijn voor haar hobby: bonsai boompjes. Ze wil de man helpen met sterven.
 
Langzaam groeit hij naar haar toe, en langzaam geeft zij de liefde vorm.

"De tekst van Peter Verhelst is even poëtisch en delicaat als de zorg voor de bonsaibomen: er wordt telkens iets aangeraakt, gesuggereerd, de man en de vrouw tasten elkaar af, doen voorzichtige pogingen tot toenadering, stoten elkaar soms weer af. Maar hun verlangen is te groot voor woorden. Dat wordt door Kaatje Vermeire prachtig in beeld gebracht." - De Standaard der Letteren, 27 mei 2016

 

 
een voorproefje

 
nieuwsgierig?

Deel drie van de Napolitaanse romans: turbulent en verslavend...

In Wie vlucht en wie blijft zijn Lila en Elena, de twee meisjes die we voor het eerst ontmoetten in "De geniale vriendin", volwassen vrouwen. Lila, die op haar zestiende trouwde en een kind kreeg, heeft inmiddels haar man, huis en luxeleven verlaten en werkt in een fabriek om rond te kunnen komen. Elena heeft de universiteit doorlopen en een succesvolle roman geschreven. Voor haar staan de deuren open naar een andere wereld, ver weg van de Napolitaanse wijk waar ze opgroeide. 

Beide vrouwen vechten tegen wat de wereld van hen verwacht: berusting in het moederschap, onwetendheid en onderwerping. Ze zoeken hun weg in de vrijheden en kansen die de jaren zeventig lijken te bieden. Hoe verschillend hun zoektochten ook zijn, hun levens blijven met elkaar verbonden door een sterke, onbreekbare band.
 
"Als je deze serie "gevonden" hebt, ben je voordat je het weet verslaafd en wil je meer lezen over Lenú en Lila. En sowieso alles van Elena Ferrante." - Harper's Bazaar
Amélie Nothomb neemt ons mee naar haar thuisland België en in het bijzonder naar het aristocratische Belgische milieu. De wereld van graven en gravinnen, buitenhuizen, golftoernooien en extravagante feesten. Maar wat stelt een adellijke titel in de eenentwintigste eeuw nog voor?

Met oog voor detail toont Nothomb de tragiek van het gezin Neville, dat nog wel een titel heeft, maar geen geld. Ze moeten het prachtige familiekasteel verkopen. Nog eenmaal zullen zij, traditiegetrouw, een tuinfeest geven, waarbij de champagne rijkelijk zal vloeien.

Maar als een waarzegster graaf Neville voorspelt dat hij op het feest een van zijn gasten zal vermoorden, komen de familieverhoudingen op scherp te staan. Zal de voorspelling uitkomen en zal de graaf als moordenaar de geschiedenis ingaan?

De misdaad van graaf Neville is een moderne, literaire parel, die meteen aanvoelt als een classic: scherp, elegant en vol verbeeldingskracht.

 
 de website van de auteur

 

 
een fragment
 
 
 
De kust is het debuut van Sara Taylor en speelt zich af op een eilandengroep vlak voor de kust van Virginia. Het is niet veel meer dan dennenbossen, schelpenpaden, moerassen en wat vervallen huizen. Een thuishaven voor sommigen, terwijl anderen hun hele leven proberen de eilanden te ontvluchten. 
 
De kust is het thuis van Medora Slater, een vrouw die haar ouderlijk huis ontvlucht en eindigt in een relatie met Andrew Day, die haar op een dag probeert te vermoorden. En het is de plek van hun nazaten: twee families waarvan de gezinsleden onlosmakelijk met elkaar én met het land zijn verbonden en die beschikken over een ontembare wilskracht.
 
Een adembenemend ambitieus debuut dat vergeleken wordt met "Wolkenatlas" van David Mitchell en "Bezoek van de knokploeg" van Jennifer Egan.
Met dit boek werd de auteur trouwens genomineerd voor de Baileys Prize en de Guardian First Book Award.
Het allergrootste datalek aller tijden, meer dan 1000 keer zo groot als WikiLeaks: de administratie van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca, beter bekend als de Panama Papers.
In die berg informatie gaat schokkende informatie schuil over hoe rijken en welgestelden belasting weten te ontduiken en ontwijken, maar ook over geld dat is verdiend met drugs, wapens en bloeddiamanten, over geheime offshore bedrijven waarmee staatshoofden en dictators hun geld veilig meenden te stellen.
 
Dit boek is het verhaal van twee jonge journalisten die al die informatie als een stel padvinders te lijf gaan – tot ze merken dat het hun volkomen boven het hoofd groeit. Ze roepen hulp in en het onderzoek wordt een internationaal project: 400 journalisten in 80 landen ontrafelen de geheimen van de machtigen der aarde.
 
Het verhaal van hun onderzoek is minstens zo bloedstollend en fascinerend als de onthullingen.

 
de eerste pagina's
 

 
de boektrailer
 
Marie Kondo’s unieke KonMari-methode om op te ruimen is in korte tijd een wereldwijd fenomeen geworden en Time Magazine plaatste haar op de lijst van de honderd invloedrijkste personen van 2015.
 
Spark Joy is een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te "ontspullen" en specifieke items in het hele huis te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen.
 
Het boek bevat duidelijke tekeningen die Marie Kondo's gepatenteerde opvouwmethode voor shirts, broeken, sokken en jassen laten zien, evenals illustraties van goed georganiseerde lades en kasten. Ze gaat ook in op zaken die niet écht gelukkig maken, maar die toch bewaard moeten blijven.
 
Spark Joy is hét boek voor iedereen die verlangt naar een netter, eenvoudiger en vrolijker leven.
Recycle pallets en maak goedkope, eco-vriendelijke meubels. 
 
In 100% pallet geven internationale ontwerpers inspiratie voor aansprekende meubels gemaakt van pallethout. Denk aan een hoofdbord voor je bed, stoelen, salontafels of zelfs bedden en kasten.
 
Door de duidelijke instructies, de heldere werktekeningen en de stap-voor-stap-foto's, kan iedere handige doe-het-zelver nu zijn meubels maken: goedkoop, én eco-vriendelijk!
 
 
 
 
 
Veel mensen denken dat de smartphone voor meer productiviteit en effectievere communicatie zorgt, maar in werkelijkheid belemmert hij dat juist.
 
Alexander Markowetz deed grondig wetenschappelijk onderzoek en ontdekte hoe de smartphone ons onderbewuste aanspreekt, de chemie in ons lichaam beïnvloedt en ons handelen zo steeds weer onderbreekt. Het achterliggende mechanisme wordt messcherp uitgelegd.

Markowetz maakt ons niet alleen bewust van de gevolgen van onze digitale verslaving, maar laat vooral ook zien hoe we het anders kunnen doen en hoe we daar beter van worden. 

Leven zonder smartphonestress gaat over de maatschappelijk uiterst relevante thema's zoals technologie, een gezonde lifestyle en persoonlijke productiviteit.
 
 
 

In de hete zomer van 1976 won Lucien Van Impe als laatste Belg de Ronde van Frankrijk. Nu, veertig jaar later, vertelt "de Kleine van Mere" voor het eerst zelf zijn verhaal.
 
Een spannende vertelling over legendarische klimpartijen en de strijd om het geel, rijkelijk gestoffeerd met anekdotes uit de buik van het peleton.
 
Lucien! is evengoed een nostalgietrip naar de jaren waarin hij met vijf broers opgroeide in een volkscafé en liever muzikant dan wielrenner wilde worden.
 
Een eerlijke terugblik op gemiste kansen en de status van beste klimmer ooit.
 
 
 
een inkijkje
 
 
Erfrecht, successierechen en schenkingsrechten kunnen niet los van elkaar bekeken worden. Integendeel zelfs, want het ene heeft ongetwijfeld een weerslag op het andere en vice versa.
 
In Erven en schenken wordt in mensentaal uitgelegd hoe de ingewikkelde, wettelijke regeling precies in elkaar zit en wat er precies met je nalatenschap zal gebeuren wanneer je op voorhand niets regelt.
 
Bovendien biedt het antwoord op concrete vragen die in de praktijk regelmatig gesteld worden en krijg je een beeld in hoeverre je van de wettelijke regeling kunt afwijken door bijvoorbeeld een huwelijkscontract of een testament op te maken of door tijdens je leven reeds een deel van je vermogen weg te schenken.
 
Kortom, dit boek geeft je inzicht in mogelijke problemen en reikt je de juiste vragen aan die je kan stellen aan notaris, advocaat,... om tot een gepersonaliseerde oplossing te komen.
 
 
"Voetbal is een eenvoudig spel : 22 mannen lopen achter een bal gedurende 90 minuten en op het einde winnen de Duitsers". (Gary Lineker)
 
In 1980 was het inderdaad zo....
De finale van het EK in Rome verloren we onverdiend met 2-1 van West-Duitsland (een doelpunt in de 88ste minuut van de onvermijdelijke Horst Hrubesch).
 
Dit jaar zal het anders zijn. We zitten volledig "in the zone" en we zien niet in wie de Duivels van een allereerste titel op een groot tornooi kan houden. (of het zou IJsland moeten zijn...)
 
Als voorbereiding op de finale (10 juli 21.00 u.) hebben we voor de voetballiefhebbers De Grote Duivels : het volledige verhaal achter het EK 1980 in huis.
 
 
 
 
 
 
de trailer
 
 
 
Ook in the Danish Girl staat seksuele geaardheid centraal.
Tom Hooper (The King's Speech - 2010) vertelt hierin een waargebeurd verhaal.
 
In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw liet de Deense kunstschilder Einar Wegener zich op de operatietafel omturnen tot Lili Elbe en werd daarmee 's werelds allereerste transgender.
 
Een glansrol is hier weggelegd voor Eddie Redmayne als Einar/Lili.
Vorig jaar won hij nog een Oscar voor zijn ook al niet evidente vertolking van Stephen Hawking in The Theory of Everything.
 
Zijn/haar tegenspeelster, Alicia Vikander, won op haar beurt voor haar acteerprestatie in The Danish Girl dit jaar de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.
 
Matthias Schoenaerts mag even opdraven als Einars voormalige jeugdvriend. 
 
 
 
de trailer
 
Carol is de tweede samenwerking tussen Cate Blanchett en regisseur Todd Haynes.
In I'm not there (2007) vertolkte Blanchett een van de zes incarnaties van Bob Dylan.
 
Nu acteert ze in Carol, een film gebaseerd op de gelijknamige roman van Patricia Highsmith uit 1952 (!) die het verhaal vertelt van een lesbische liefde.
 
Carol is welgesteld maar ongelukkig in haar relatie.
Wanneer ze de twintig jaar jongere Therese ontmoet, slaan de vonken over.
Ondanks hun verschil in leeftijd en klasse groeien de twee vrouwen naar mekaar toe.
 
Alleen is er in het conservatieve Amerika van de jaren 50 maar één groter taboe dan ontrouw : homoseksualiteit...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
een voorsmaakje
 
 
Clinch is een zesdelige reeks van op zichzelf staande verhalen waarin telkens drie personages met elkaar geconfronteerd worden.
 
Het noodlot brengt hen samen in een penibele situatie waarin ze volledig op elkaar zijn aangewezen.
Maar dat maakt de zaak alleen maar erger.
Elke aflevering draait om één situatie op één locatie : een rijles, een ziekenhuiskamer, een lift...
 
In een regie van Herwig Ilegems krijgt de onnavolgbare Wim Helsen flink weerwerk van zijn companen Roy Aernouts en Nico Sturm.
 
Humor van de bovenste plank!
 
 
 
Radiohead (genoemd naar een nummer van Talking Heads) zag het daglicht eind jaren 80.
 
De doorbraak kwam er met de single Creep en met de meesterwerkjes The Bends en OK Computer.
 
Een tijdje was het stil rond de groep van frontman Thom Yorke maar nu zijn ze helemaal "back in business" met A moon Shaped Pool.
 
 
 
 
 
Badaboum
 
Ze vallen bij bosjes, de iconen uit onze jeugd : David Bowie, Prince, Muhammad Ali, Rudi Altig en niet te vergeten Gaston Berghmans.
 
Maar nonkel Bob eist zijn plaatsje in de eeuwige jachtvelden voorlopig nog niet op.
 
Pas 75 geworden maar hij geeft zijn carrière momenteel nog een nieuw elan. Net als op zijn vorige cd Shadows in the Night (2015) ontdekken we op Fallen Angels nl. de crooner in Bob Dylan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Burn the witch

Na Esther, Liesje, Kyoko, Geike en Noémie besloten Alex Callier en gitarist Raymond Geerts, de vaste kern van Hooverphonic, het over een andere boeg te gooien.
 
Voor In Wonderland kozen ze er nl. voor om met meerdere stemmen te werken, zowel mannelijke als vrouwelijke.
 
Resultaat : een eclectische popplaat maar toch zeer herkenbaar Hooverphonic.
 
 
 
 

Melancholy Mood
 
 
De Keuze van de Kast
 
 

De "Kast" is een begrip in Westerlo.
Tijdens "De Zomer van het Spannende Boek" staat die immers prominent vooraan in de bib, gevuld met thrillers en detectives van de laatste 2 jaar.
Met veel plezier schotelen we je nu enkele toppers op basis van tips van collega's en lezers.
 
Je zult merken dat er ook wat oudere boeken in deze lijst fungeren, maar die hebben dus de tand des tijds doorstaan en zijn bijgevolg zeker de moeite waard! Het wordt gegarandeerd weer een ijzingwekkende, spannende zomer!
 
 
 
 
 
 
 
 
Verloren zielen - Richard Mason
 
Sarah was in vele opzichten een perfecte echtgenote: trouw, correct, een rots in de branding. Maar ze moest sterven.
 
Rustig kijkt James Farrell terug op zijn leven; op zijn liefdes en dromen van veertig jaar geleden, zijn passies en de keuzen die hij heeft gemaakt. In het bedrieglijk kalme wereldje van de Britse upperclass ontvouwt zich een onontkoombaar drama, dat decennia beslaat.
 
Aan de moord ligt een geheim ten gronde dat alleen de lezer uiteindelijk zal doorgronden, een geheim dat er de oorzaak van is dat James Farrell zijn vrouw op een koude namiddag door het hoofd schiet.
 
Blijft hangen!
  

 
Veenbrand - Karin Fossum
 
In een caravan op het terrein van een boer worden de lichamen gevonden van een vrouw en een klein kind. Ze zijn met messteken om het leven gebracht. Inspecteur Konrad Sejer en zijn collega staan voor een raadsel: er is geen teken van seksueel misbruik en er zijn nog volop waardevolle spullen aanwezig.
 
De rechercheurs zijn ervan overtuigd dat de moeder van de vermoorde vrouw informatie achterhoudt die van belang kan zijn voor het onderzoek, maar zij weigert opheldering te geven over het verleden van haar dochter. Een persoonlijk motief ligt voor de hand, maar wie voelt zoveel woede jegens een kleine jongen en zijn vriendelijke, zachtaardige moeder?
 
Karin Fossum levert met dit nieuwe boek zoals steeds weer kwaliteit! Een eerder langzaam, maar zeker wel spannend verhaal!
De passagier - Jean-Christophe Grangé
 
Mathias Freire lijdt aan een vreemde ziekte: hij is zijn geheugen kwijt. Om erachter te komen wie hij werkelijk is, moet hij het spoor volgen van zijn vorige identiteiten: een zwerver in Marseille, een gestoorde schilder in Nice, een vervalser in Parijs.
 
Maar er staat meer op het spel: Freire wordt verdacht van een reeks koelbloedige moorden.
Kan hij bewijzen dat hij de dader niet is?
 
Grangé heeft met deze vuistdikke roman weer een superieure thriller afgeleverd. Een meesterlijk opgebouwd verhaal en een goed uitgedachte plot, zoals we van deze auteur nu eenmaal gewend zijn! Klasse!
 
Ondertussen ook verfilmd als 6-delige tv-serie.
 
Doodsimpel - Peter James
 

 
Een macabere grap loopt gruwelijk uit de hand...

 
Michael Harrison gaat bijna trouwen. Zijn vrienden besluiten hem eens flink te grazen te nemen en verzinnen een sinistere grap. Op zijn vrijgezellenavond voeren ze Michael dronken, waarna ze hem achterlaten in een doodskist met een fles whisky en een walkie talkie. Maar wanneer de vrienden wegrijden om Michael een paar uur flink te laten zweten, krijgen ze een fataal ongeluk...
 
Niemand weet waar Michael is, ook Michael zelf niet, die langzaam ontwaakt uit zijn roes...
 
Vanaf de eerste bladzijde zit je meteen in het verhaal. Spannend!
 
 
 

 

De man met negen vingers - Thomas Rydahl
 
Erhard verruilde zijn gezinsleven in Denemarken voor een eenzaam bestaan op Fuerteventura. Op het zonnige maar verlaten Canarische eiland werkt hij als taxichauffeur en pianostemmer, en slijt hij al drinkend verder zijn dagen.
 
Als Erhard per toeval betrokken raakt bij het onderzoek naar de dood van een baby, maar de politie de zaak in de doofpot wil stoppen, besluit hij zelf op zoek te gaan naar informatie. Hij wordt meegesleurd in een mysterie dat veel groter blijkt dan hij op voorhand had gedacht.
 
Met zijn bijna zeventig jaar wordt Erhard plotseling privédetective, en het is maar de vraag hoelang dat goed gaat.
 
Een sterk debuut dat smaakt naar meer!

Het meisje onder de straat– Anders Roslund/Börge Hellström
 
Ewert Grens heeft nog 32 onopgeloste zaken op zijn bureau liggen als twee heel vreemde vondsten alles op zijn kop zetten.
 
In het politiebureau staan plotseling 43 kinderen die een vreemde taal spreken en in de kelder van een ziekenhuis wordt het verminkte lijk van een vrouw gevonden.
 
In razend tempo worden Grens en zijn collega Sundkvist meegesleurd in een nachtmerrie die hen naar de wereld onder het straatasfalt voert. Daar huizen de kwetsbaarsten van de samenleving: voormalige psychiatrische patiënten, verslaafden en zelfs kinderen.
 
Een Scandinavische succesthriller mét inhoud.
 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
... onze gloednieuwe najaarsfolder eerstdaags van de persen rolt?
Ontdek hem vanaf 12 juli in de bib, zodat je alvast je agenda kan aanvullen! Er valt de komende maanden weer heel wat te beleven in de bib! ;-)
 
 

 
 
 
 
Sluitingsdagen
 

 
Tijdens de vakantiemaanden is de bib gesloten op:
 
maandag 11 juli
donderdag 21 juli
maandag 15 augustus
 
De overige dagen zijn we open tijdens de normale openingsuren.
 
We wensen al onze lezers een deugddoende vakantie!
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: