Beste ,

We konden al even genieten van het mooie, warme weer. Maar ondertussen wordt er nog hard doorgewerkt in Brugge.  Bij de start van het zomerreces in Brussel vanaf 21 juli ga ik er even tussenuit om de batterijen op te laden.
 
De laatste gemeenteraad voor de zomer is ondertussen voorbij en we werken nog enkele dossiers af. Maar de vakantie is in zicht.
 
Voor wie nog geen plannen heeft, neem eens een kijkje op www.agendabrugge.be  voor events in Brugge. Ook de brochure 'genieten in het Brugse Ommeland' biedt heel wat leuke tips en zet de kastelen en abdijen in onze regio in de kijker. Onderaan deze nieuwsbrief kan je een gratis exemplaar aanvragen.
 
Ik wens jullie een fijne en deugddoende vakantie!

Plaats voor een nieuwe Cactusclub

Het Kanaaleiland vlakbij het station en het Minnewaterpark kan verder ontwikkeld worden. Ik liet een nieuw plan opmaken waardoor Cactus Muziekcentrum een nieuwe zaal kan bouwen en o.a. de jachthaven en de kajakclub kunnen uitbreiden. De zone met de busparking en de kampeerauto’s blijft behouden maar kan wel verder worden uitgebouwd als dé ontvangstplek van Brugge.  

Klik hier voor meer info

Klik hier voor het fragment in Focus


Werkgroep politieke vernieuwing afgerond

De werkgroep politieke vernieuwing startte naar aanleiding van de Publipart- en Telenetaffaire. Gisteren maakte de werkgroep een rapport met zo'n 50 aanbevelingen om de politiek transparanter te maken en het vertrouwen in de politiek te versterken. Parlementsleden zullen bv. nog maximum 50% van hun loon kunnen bijverdienen met publieke functies. Ook het loon van de Kamervoorzitter wordt beperkt. De voorstellen worden nu voorgelegd binnen de commissie binnenlandse zaken en daarna in wetten gegoten. 
 
 
 

Nieuwe mogelijkheden voor Sint-Pieters

Het plan voor de verdere ontwikkeling van de Sint-Pietersmolenwijk is klaar. Hierdoor kunnen verschillende woon- en zorgprojecten worden gerealiseerd met assistentiewoningen, een woonzorgcentrum, sociale en ook betaalbare woningen voor gezinnen die niet aan de sociale voorwaarden voldoen, met de inrichting van een groene buffer. Na jaren plannen zorgde ik voor een oplossing voor een mooie wijk waar het aangenaam wonen zal zijn nabij de Sint-Pietersplas. 
 

 

Ruimte om te spelen!

Ik wil inzetten op aantrekkelijke openbare ruimte, waar kinderen en jongeren buiten kunnen spelen, ontspannen en vrienden ontmoeten. De speelruimte aan de Leon de Foerestraat op Sint-Jozef en aan het sportpark in Dudzele wordt in de komende maanden grondig aangepakt.
De vernieuwde speelpleinen aan de Sprietwegestraat op Sint-Kruis en aan De Bilk op Sint-Jozef werden recent feestelijk geopend. Je vindt tijdens de vakantiemaanden heel wat mogelijkheden om te spelen op de 126 speelpleinen die Brugge rijk is. Ook vakantiewerking Kwibus staat weer paraat op 7 locaties met leuke activiteiten voor kinderen van 4 t.e.m. 15 jaar.

Start de zomer op Vama Veche

Bijna zomervakantie, bijna Vama Veche 2017!! Als voorzitter van Het Entrepot wil ik jullie dit bruisende event zeker niet onthouden. Van vrijdag 30 juni tot woensdag 5 juli te vinden in het Astridpark voor de leukste zesdaagse van het jaar. Met steengoeie muziek van aanstormende bands, adembenemende voorstellingen van jong theatertalent, crazy performances, lekker eten, koude pintjes en verfrissende cocktails. Tot gauw op Vama Veche!
 
Klik hier voor meer info

 

Kabinet
Oostmeers 17
8000 Brugge
Tel.: 050 44 85 04
schepen.demon@brugge.be
www.frankydemon.be

Spreekuur: vrijdag tussen 9u en 11u na afspraak