Hej,
  
Den här gången blir det ett kortare nyhetsbrev, mer nyheter och inspiration från min resa till den stora garnmässan TNNA i San Diego nyligen kommer inom kort :)
 
Hoppas ni har kommit igång i vardagen igen och fått en glittrande start på 2016! Jag planerar vårens kurser för fullt, det kommer att bli comeback för flera favoriter men också en del nyheter. Först ut har vi en kurs för dig som vill komma igång att sticka efter engelska beskrivningar!
 
 
Lär dig sticka på engelska!
Tisdag 2 februari kl 18.30-21.00
 
CO 5 sts, K2tog, yo, K, yo, ssk
Låter ovanstående som rena grekiskan? Har du sett massor av snygga stickmönster på Ravelry, Knitty och andra sajter, men vågar inte riktigt lägga upp eftersom beskrivningarna är på engelska?  Att sticka på engelska är enklare än man kan tro – och det öppnar en helt ny värld med tillgång till många inspirerande stickböcker och massor av mönster på nätet. Under kursen går vi igenom hur mönster kan skrivas både i diagram och text. Dessutom förklaras de vanligaste förkortningarna och du får omfattande länktips för fortsatt läsning – och stickning!
Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Passa på att fynda - fyrkantiga stickor från KnitPro med 50% rabatt!
 
Vi säljer nu ut vårt lager av KnitPro's fyrkantiga stickor i trä. Det finns både strumpstickor och utbytbara spetsar i olika storlekar. Stickorna kostar från 105 kr i ordinarie pris, men nu säljer vi alltså ut dem för halva priset.
 
 
Fyrkantiga stickor är särskilt bra för dig som kan få ont i lederna när du stickar, eller om du vill undvika att få synliga skarvar i bytet mellan strumpstickorna. Det är samma princip som för en klassisk, fasad blyertspenna, eftersom den är kantig istället för rund och slät ligger den mer stilla i handen och man behöver inte anstränga muskler och leder lika mycket när man stickar.
 
 
REA på Alta Moda Superbaby
 
Vi behöver göra lite plats för vårens nyheter och därför rear vi nu ut det mjuka, härliga garnet Alta Moda Superbaby från Lana Grossa. Perfekt till en snabbstickad och varm mössa eller halsduk i januarikylan!
Alta Moda Superbaby är ett tjockt, påtat garn i babyalpacka, merinoull och lite polyamid. Ett nystan är 50 gr och 60 m och passar till stickor 10 mm. Ordinarie pris är 69 kr per nystan, men nu kostar de endast 55 kr.
 
 
   
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16