Nieuwsbrief 15-2015
Alpaca Mountain/De IJspoort
  April 2015
Hallo allemaal
Eindelijk weer eens een nieuwsbrief van ons, door de drukte was het even niet mogelijk om een nieuwsbrief te schrijven. Maar dan hebben we nu ook wel wat te melden, allereerst willen we aan jullie voorstellen onze 14e alpaca:
 
QL Galaxy
 
Galaxy is een ruintje hij is chocoladebruin en erg lief hij heeft een olijk kopje en we hebben hem al redelijk halstermak gemaakt. Het is erg leuk om Galaxy erbij te hebben want hij is erg speels, hij is altijd aan het spelen met de 4 kleinste, en maakt dan de gekste sprongen in de weide, heel leuk om te zien.
 
 
Ook hebben we deel genomen aan de show in Hapert op 21 en 22 maart jl. daar zijn we AM Labelle kleurkampioen geworden in de bruine klasse, een fantastisch resultaat. De kleine “bonte” Cutie werd 2e in de fancy klasse. En het witte hengstje, AM Sky werd 5e .
 
Ook waren we vorige week, 19 april op de show in Meppel, daar zijn we 1e geworden met AM Labelle in de klasse female 6/12 mnd., en daar werd AM Sky tot mijn verbazing niet gejureerd omdat hij slecht 1 voelbaar balletje/klootje had…… dus weer wat geleerd. Helaas.
 
Vrijdag 8 mei worden ze weer vakkundig geschoren, zodat ze prettig de zomer in kunnen.
 
Dit jaar verwachten we 7 veulentje, het eerste in mei, 5 in juli en 1 augustus.
 
Rond 6 juni komt de zwarte merrie uit Nieuw Zeeland aan, hopelijk is  de reis niet te zwaar voor haar en behoud ze haar dracht, dat zou mooi zijn, erg spannend allemaal.
 
De 2 workshops wolspinnen waren een succes, dus van november t/m februari bent u welkom, geef u op via de site.
 
 
Ook is het ijs en toeristen seizoen weer begonnen!
 
We hebben al diverse AlpacaGolfers gehad en enkele groepen voor de rondleidingen, waaronder een grote groep oldtimerbezitters uit België die onze alpacafokkerij bezochten. Heel gezellig.
 
Vanaf 1 mei zijn we met De IJspoort OPEN van woensdag t/m zondag tot 21.00 uur. Je kunt vanaf ons terrasje naast de boerderij genieten van de alpaca’s in de wei. Ook kunt u bij ons terecht voor 4 verschillende smoothies, lekker fris.
 
Op 31 mei is er in Sweikhuizen, bij ons voor de deur, een groots Bokkerijders festival, waar zeer veel mensen verwacht worden, zie: www.beleefdebokkerijders.nl
 
 
Bedankt voor uw interesse en tot de volgende nieuwsbrief!
Marléne en Twan.
Alpaca Mountain/De IJspoort
Bergstraat 2 (boven op de “berg”) 
Sweikhuizen