NIEUWSBRIEF
 
Nieuws
 
2020 is een moeilijk jaar voor de cultuursector.

Ook bij Bevrijdingsfilms hebben we de impact van het coronavirus en de bijbehorende overheidsmaatregelen gevoeld. We hebben de tijd genomen om na te denken over wat de toekomst kan inhouden. Ongeacht alle onzekerheden, zetten we sterker in op onze dienstverlening en het regelen van de vertoningsrechten.

Starten doen we met heldere communicatie. Ons logo is wat opgefrist, de nieuwe website staat in de steigers. Binnenkort zullen alle aanvragen online verlopen en kan je zelf al je gegevens beheren en opslaan. Zo wordt het voor jou heel wat makkelijker om een filmvertoning te organiseren. Meer info volgt!
 
 
Uitgelicht: Laatste aanwinsten
 
Elke maand kijken we uit naar de nieuwe releases van onze partners en verdelers. Voor een volledig overzicht kan je terecht op onze website. Hier lichten we enkele toppers uit:

 
Queen en Slim gaan met elkaar op een date. Onderweg in de auto worden ze voor een kleine verkeersovertreding door een agent aangehouden. De situatie eindigt in grote mineur waarna Queen en Slim moeten vluchten.
 
 
 
1890, Nieuw-Schotland. Op het schiereiland, omringd door de Atlantische Oceaan, bevindt zich een oude vuurtoren. In de tijdsgeest van oude zeevaardersmythes en -legendes, wordt het verhaal verteld van een oude vuurtorenwachter, die de naam Old draagt.
 
 
 
Bevrijdingsfilms vzw
Quinten Metsysplein 4
3000 Leuven
tel. 016/23 29 35
 
BE 0411 929 504
AAN HET WOORD

In februari heb ik de fakkel overgenomen van Jef als coördinator van Bevrijdingsfilms. Jef is jarenlang het boegbeeld en het gezicht van deze vzw geweest. In zijn voetsporen treden, zou geen makkelijke opdracht worden. En toen kwam de pandemie. Meer dan 350 filmvertoningen in Vlaanderen werden geannuleerd. 350 gemiste kansen om van een film te genieten en cultuur op te snuiven. 350 gemiste kansen om bij te leren en de wereld te ontdekken. 350 gemiste kansen om samen te zijn.
 
Juist daarom blijven we volharden. We brachten het verhaal van de niet-begeleide minderjarige vluchteling Sahil met ‘Asile’ (Victor Ridley), namen de Palestijnse kwestie onder de loep met ‘Le Char et l’Olivier’ (Roland Nurier) en brengen hulde aan Augusta Chiwy met ‘The Forgotten Angel Of Bastogne’ (Martin King).
 
Daarnaast blijven we onze rechtenlijst en bibliotheek uitbreiden. Zo kan je steeds bij ons terecht, zowel voor de nieuwe releases zoals ‘Queen & Slim’ als voor de classics zoals ‘Casablanca’ op blu-ray.
 
“It's funny how the colors of the real world only seem really real when you watch them on a screen.” (Anthony Burgess, A Clockwork Orange)
 
- Rik Loens
CATALOGUS

In samenwerking met verdelers zoals Disney, Universal, Belga en Cinéart beheren wij de vertoningsrechten van meer dan 15.000 films.
 
In onze catalogus vind je de titels waarvan wij een exemplaar in huis hebben en die je kan huren.
BEZOEK ONZE SITE

www.bevrijdingsfilms.be