Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Sommaren har varit lång och otroligt varm, men snart stundar hösten med klarare luft och krispiga mornar! Jag längtar :) I sommar har det inte blivit så många varv stickade som jag önskat, det var helt enkelt för hett för mig att sitta med stora projekt som koftor och sjalar i knät. Jag har stickat en hel del i lin, ett svalt och bekvämt sommarmaterial, men önskeprojekt som Loppakoftan och tröjan Magnolia har fått vänta. Ibland känns det lite stressande att ha så många idéer om vad jag vill sticka som jag inte hinner med, men då brukar jag trösta mig med att det vore ännu värre om det var tvärtom. Tänk vad tråkigt att ha massor av tid, men ingen aning om vad man ska göra med den!
 
Många av er har hört av er och undrat vilka kurser vi kommer att erbjuda i höst. Jag kan lugna er med att det blir ett varierat och förhoppningsvis spännande kursprogram även i år, men vi tog lite längre ledigt från kursverksamheten än vi brukar. Främsta anledningen är sommarens värmebölja, det blir väldigt varmt i butiken när temperaturen ligger kring 30 grader flera veckor i sträck,  och med gott om garn som isolerar längs alla väggar så vi har kvar värmen länge. Tack vare AC:n som jag skaffade när vi öppnade efter semestern är det nu drägligare klimat i butiken, men eftersom AC:n låter en del stör den för mycket om den är igång när vi har kurskvällar. Så, med lite svalare väder till hösten kommer vi att bjuda in till fler kurskvällar! Håll utkik här i nyhetsbreven och på Facebook så missar du ingen inbjudan!
 
 
Boksläpp: Trettiofem vantar!
Höst betyder som bekant högsäsong för stickböcker, och vi bjuder även i år in till spännande bokkalas!
Boka in lördag 15 september kl 16-18 i kalendern, då får vi besök av Maja Karlsson som presenterar sin nya bok Trettiofem vantar, utgiven på Bonnier Fakta. 
 
Som titeln avslöjar innehåller den beskrivningar på 35 olika vantar. Mönstermotiven varierar - allt från traditionella varianter som på bästa sätt flirtar med vår svenska mönsterskatt, men också helt nya, exempelvis med fina motiv från djur- och naturvärlden. 

Kom och mingla, prata stickning, klappa på garn och träffa Maja som berättar om sin pinfärska bok. Hon har med sig flera av de vackra vantarna ur boken, naturligtvis kan du även köpa boken till förmånligt releasepris och få den signerad på plats :)
 
Välkommen lördag 15 september kl 16-18, ingen föranmälan behövs!
 
 
Kurs: Vantar med passform – testa tre olika tumkilar!
 
Söndag 16 september kl 12-15
 
Tumkilens utformning påverkar vantarnas passform mer än någon annan enskild detalj. Vill du utvecklas som vantstickare, och ta del av Maja Karlssons bästa tips och trix på området? Då är detta kursen för dig! Under kursen får du möjlighet att prova hur olika typer av tumkilar sitter på just din hand. Dessutom kommer du själv att få sticka någon/några av dessa kilar under handledning av Maja. Hon kommer också att visa olika typer av ökningar och minskningar – samt bjuda på andra tekniktips som kan vara till nytta när du stickar tummar!
 
Kursledare är Maja Karlssonstickdesigner och författare till nya boken ”Trettiofem vantar” utgiven på Bonnier Fakta.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Boka ditt exemplar av Laine Magazine Nr 6
Den 28 september kommer ett nytt fullspäckat nummer av Laine Magazine med massor av snygg design, reseguide till Reykjavik och porträtt av Nancy Marchant! Det vill du såklart inte missa, så maila din beställning till oss på info@litetnystan.se. Tidningen är på engelska och kostar 270 kr, som betalas i förskott via swish eller bankgiro, mer information får du via mail efter din beställning.
 
 
 
Nyheter från Lang Yarns: Greta & Angelina
 
Nya Greta är "lillasyster" till populära Mille Colori Baby. Lika vackra färgskiftningar, men ännu tunnare. Ett nystan är 50 gr och hela 290 m entrådig merinoull och kostar 99 kr. Greta finns i sju fina färger. Jag har börjat på en fin zickzackscarf i Greta och Silkhair, tunn silke och mohair. Det blir riktigt fint med kontrasten med den flerfärgade Greta och den enfärgade, skira Silkhair. Till en sjal går det åt tre nystan Silkhair och två nystan Greta.
 
Ett nytt mönsterhäfte finns också till Greta, det kostar 39 kr och säljs tillsammans med garnet. Innehåller beskrivningar på flera sjalar, några mössor och en kofta, beskrivningarna är på engelska eller tyska.
 
 
Angelina är 60% silke och 40% ull i en luftig tråd som får fin melering med glansen från silket. Passar till stickor 4-6 mm och har hela 150 m per nystan med 50 gr. Priset är 99 kr per nystan och det går åt ca 400 g till en tröja stl M. Även till Angelina finns ett nytt mönsterhäfte, det kostar 39 kr och säljs tillsammans med garnet. Beskrivningar på engelska (eller tyska, franska, holländska om det föredras). Några exempel på snygga, mysiga tröjor och koftor ur häftet ser ni nedan.
 
 
 
 
Nytt mönsterhäfte av duktiga Lene Holme Samsoe: Babystrikk på pinne 3
Nu finns det nya babyhäftet av Lene Holme Samsoe äntligen i lager! Många fina modeller till baby, i garner som passar till stickor 3 mm. Häftet är på norska och kostar 149 kr, köper du samtidigt garn till ett projektet ur häftet kostar det endast 125 kr. Vi har många garner som passar, t ex Sandnes Tynn Merino, CaMaRose Yaku och Pimabomuld, Sandnes Mandarin Petit, Sandnes Mini Alpakka, Sandnes Alpakka Silke, Malabrigo Sock och Illimani Eco Baby Llama för att nämna några...
 
Här nedan är några av mina favoriter ur nya häftet Babystrikk på pinne 3. Jag måste nog sticka en kofta med rosa elefanter!
 
REA Alpaca+Merino Wool+Nettles
Alpaca+Merio Wool+Nettles från Onion knit utgår ur vårt sortiment. Passa på att fynda ett härligt garn till bra pris. Ett nystan är 50 g och 175 m och kostar nu endast 59 kr mot ordinarie pris 79 kr. Det finns fina beskrivningar till både dam och barn i Alpaca+Merino wool + Nettles, och de säljs tillsammans med garnet, några exempel ser du här nedan.
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker! Observera att det inte är någon bytesrätt på REA-garn.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!