MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 25
 
Mei. In deze nieuwsbrief vind je o.a. links over 4 en 5 mei en moederdag. Lees maar gauw verder. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan hier.
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
Links over dodenherdenking en bevrijdingsdag 
 
 
Het is weer bijna moederdag. Natuurlijk maak jij voor de liefste moeder van de wereld iets moois, of speel je een moederdag spelletje. Ook kun je zien hoe moederdag vroeger werd gevierd.
 
 
Lingo
Zoek het goede woord van 3 letters
 
 
Dublox 
Rol het blokje in het gat
 
 
 
 
Hier vind je informatie, links en lespakketten over dodenherdenking en bevrijdingsdag.
 
 
Het mooie weer komt er weer aan en dus zullen weer wat vaker naar buiten gaan. Hier vind je leuke spelletjes die je buiten kunt doen. Nog meer buitenspellen. 
 
 
 Knutselen, liedjes, lesideeën en achtergrondinformatie
 
 
Vorig jaar hebben we op onze school ook een lipdub gemaakt. Deze ging over de WK. Kijk maar eens HIER.
Wil je dit zelf ook doen (= erg leuk !!!) ... dan krijg je HIER uitleg.
Het mooie is  dat je met je muziekvideo die je met je klas maakt nu ook nog prijzen kunt winnen.  
De lipdub die ik echt mooi vind is deze
SUCCES !

Saaie tegels op een kaal schoolplein, voetballende jongens maken de dienst uit, nergens een plekje om te scharrelen of je te verstoppen. Leerlingen die rennen, vechten of zich vervelen. Meer niet. En elke dag weer. Maar zo hoeft het niet te gaan. Ideeën voor een groen schoolplein maar geen geld? Fonds 1818 helpt!
 
 
Het spel ‘mijn groene schoolplein’ wil basisschoolleerlingen enthousiast maken voor natuur in eigen leefomgeving. Het educatieve online spel ‘mijn groene schoolplein'  is geschikt voor  leerlingen van groep  5 tm 8. U kunt het spel  gebruiken binnen natuuronderwijslessen, maar leerlingen kunnen het ook zelfstandig spelen.
Het spel wordt over meerdere dagen gespeeld. Daarom is registratie aan het begin nodig die bestaat uit het invoeren van naam en wachtwoord. Het invullen van emailadres en school is niet verplicht. Het aanmaken van een account  is nodig om de antwoorden van de leerlingen op te slaan, zodat ze die op een ander tijdstip weer kunnen opvragen. De gegevens worden voor geen enkel ander doeleinde gebruikt dan voor de eigen account van de leerlingen.
 
50 nieuwe internetopdrachten van Jack Nowee voor bij  geschiedenis.
Je kent het wel, die paar minuten die je overhebt tussen 2 activiteiten of aan het eind van een dagdeel. Vaak kunnen deze paar minuten op een leuke, speelse en leerzame manier opgevuld worden.
 
 
Deze gaat over de dagen van de week, maanden van het jaar en de seizoenen. Dit Bijdehandje bestaat uit vijf pagina’s met opdrachten: 1.De dagen van de week; 2. De maanden van het jaar; 3. De vier seizoenen; 4. Van alles wat…; 5. Extra opdrachten.
De dagen en maanden worden verder geoefend met behulp van allerlei materiaal van internet. Er staan een aantal filmpjes op (voornamelijk liedjes) die met het onderwerp te maken hebben. Opdracht 5 (extra opdrachten) is facultatief. Hier komen een drietal bijkomende  items aan de orde: dag en nacht, het Tijdmuseum en de zomertijd. De opdrach-tenpagina’s 1 t/m 4 kunnen de leerlingen zelfstandig op de pc maken; bij ‘extra opdracht’ is wellicht wat hulp nodig.
De doelgroep waarvoor dit Bijdehandje is gemaakt, is wellicht wat ‘vaag’. Ik denk aan groep 5/6. De ‘extra opdrachten’ zijn wellicht meer voor groep 7/8.
Dit Bijdehandje kan ook klassikaal gebruikt worden om de dagen, maanden en seizoenen te oefenen. Daar alle opdrachten op het internet staan, kunnen deze ‘geprojecteerd’ worden op het digibord. De online oefeningen zijn interactief.
Een leerling die de opdrachten 1 t/m 4 gemaakt heeft kan een ‘certificaat’ laten maken door zijn juf of meester of zelf iets maken op www.diplomamaker.nl.
 
Misschien ook interessant..?
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Allemaal GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
 
 
  
Veel links en filmpjes over de oorlog, dodenherdenking en bevrijdingsdag
 
Liedjes en gedichten, maar ook een filmpje over moederdag in 1925.
  
 
Wijs zo snel mogelijk de letter aan die na de aangegeven letter komt.  
 
De tv-serie 'Naar de brugklas' vertelt je alles wat je moet weten over de middelbare school! Via deze pagina kan je alle afleveringen bekijken.
Je kunt ook HIER klikken  
 
Welk woord begint met deze letter?
 
Digibord essentials 
Heutink heeft het programma voor het digibord gratis gemaakt. Hierop staan echt handige tools voor op je digibord.
Ga naar www.meestermichael.nl Klik dan op ‘digibord’ en onderaan zie je het icoontje van Heutink met de naam ‘Plug and teach (digibord essentials)’
  
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
 
Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
Sponsor
De digitale juf
voor taal en rekenen
 
Sponsor
 
 
Sponsor
 
Muizen, Toetsenborden,
Oortelefoons, Routers, Hoofdtelefoons
UTP-kabels,
 ICT-accessoires
 
  
 
 
CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003 of 2010
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen  (en leerkrachten.) Hier leren ze snel  (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken.  Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
 
   
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl