NIEUWSBRIEF
april 2019 - nr. 56
  
We zijn verhuisd!
Omdat het pand in de Graaf Florisstraat, waar we kantoorruimte huurden, is verkocht, hebben we een nieuw onderkomen gezocht en gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Scheepmakershaven.
Ons nieuwe adres is:
Scheepmakershaven 58 (unit 11), 3011 VD Rotterdam. Ons telefoonnummer is nog steeds 010 - 467 17 11.
Op de foto: afscheid van de Graaf Florisstraat.
 
 
 
 
 
 
  
Iedere maandag Durf te Dansen
Dansen is niet alleen iets voor jonge, acrobatische mensen. Ook voor ouderen is het de leukste manier om soepel en fit te blijven. U bent iedere maandag van harte welkom bij de lessen moderne dansexpressie van ons Open Dansatelier, van 14.00 tot 15.00 uur in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10. In de lessen wordt toegewerkt naar een danspresentatie. U kunt ieder moment instromen. Ervaring is niet nodig, trek wel gemakkelijke schoenen en lekker zittende kleding aan. 
Kosten per les € 3,50.
Danseres en choreografe Marie-Louise Gilcher, met jarenlange ervaring als dansdocente, begeleidt de lessen.
Aanmelden: Heili Bassa
 
  
Levensboeken voor oudere migranten
Het verhaal van je leven is een project waarbij vrijwilligers levensboeken schrijven voor oudere migranten.
Binnenkort start er weer een korte training voor vrijwilligers die een levensboek gaan schrijven. Vind je schrijven leuk en luister je graag naar levensverhalen? Meld je dan aan! 
Ook oudere migranten die graag een levensboek willen, kunnen zich aanmelden. Hoort u tot de doelgroep of kent u iemand die graag een levensboek wil, laat het ons weten.
Aanmelden en informatie: Willy Hilverda
 
 
 
 
 
  
Bezoek aan comfortwoning Overschie
Op 24 april bracht het Stedelijk Overleg van Anders Ouder Worden een bezoek aan de comfortwoning aan het Mookhoekplein 15 in Overschie. Deze woning heeft meer dan zeventig technische snufjes waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen.
De senioren konden verschillende producten testen zoals het elektrisch drooghek, de robocat en de digitale deurspion.
De comfortwoning is te bezoeken op maandag tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur. Ook kan een afspraak worden gemaakt.
Informatie: Comfortwoning
 
 
 
  
19 mei - Culturele Huiskamer in Emmahuis
Het Emmahuis, Statenweg 209 heeft sinds maart een Culturele Huiskamer. Iedere maand wordt er een concert georganiseerd en een expositie geopend. Tot en met 18 mei is er werk te zien van Frans Jonker.
Op zondag 19 mei bent u van harte welkom bij het concert van flamencogitarist Jur Vermijs. Voorafgaand aan het concert wordt een expositie geopend met werk van José Ras. José Ras maakt wandreliëfs. Meestal speelt ze met vormen die ontleend zijn aan de natuur. 
Het begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.
Informatie: Heili Bassa
 
 
  
24 mei - thema 100 jaar Vrouwenkiesrecht
Vrouwen Netwerk Rotterdam organiseert op vrijdag 24 mei van 10.30 tot 13.00 uur (zaal open 10.00 uur) in Huis van de Wijk Ambachtsplein (metrohalte Ambachtsplein) het thema '100 jaar Vrouwenkiesrecht'. Op een aansprekende manier geven we aandacht aan dit jubileum.
Vrouwen zijn welkom.
(Foto: affiche van Theo Molkenboer)
Informatie: Agnes Vaillant, 010 – 416 80 13
 
 
 
 
 
 
 
  
Nieuw Seniorenatelier in Feijenoord
In mei start er een nieuw Seniorenatelier in Feijenoord. Dit keer in samenwerking met de Turkse vereniging DSB. De vrijwilligers krijgen van ons een training over het opzetten van een Seniorenatelier en het organiseren van activiteiten.
In een Seniorenatelier kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden, van ontmoetings- en informatiebijeenkomsten tot breien, wandelen of koken.
De training vindt plaats in Verzamelgebouw ’t Klooster aan het Afrikaanderplein.
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
 
 
  
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. We helpen u graag op weg.
 
 
 
 
  
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.