Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
November månad är här, och med den kom det riktiga ruskvädret! Tur att det finns varma ylleplagg, mjuka mössor och halsdukar och gott fika att trösta sig med :) Denna vecka har många höstlov och i butiken märker vi att vi har många besökare från resten av landet, vilket är jättekul. Vi brukar vanligtvis hålla stängt på Allhelgonahelgen, men i år har vi öppet som vanligt på lördag den 5/11, alltså kl 11-16. Så varmt välkomna att trotsa regnrusket och kom in i värmen hos oss och gosa med garn och njut av lite färgterapi :)
 
Nu kommer snart Heléne Wallin tillbaka till butiken och håller sin uppskattade kurs "Sticka mönster och våga klippa". Att sätta saxen i sitt mönsterstickade alster är något många drar sig för, är du en av dem som tvekar och väljer bort koftor och tröjor med så kallade steekar eller klippmaskor, så passa på att samla mod under Helénes trygga ledning :) Läs mer i inbjudan nedan och skynda dig att boka din plats!
 
Efter november kommer som bekant december, och snart är det jul! Söker du inspiration till julklappar eller längtar du lite efter julstämning så rekommenderar jag mönsterhäftet Tema 49 Jul från Sandnes garn. Ett riktigt välfyllt häfte med många fina projekt för den som vill göra egna julklappar eller julpynt. Som vanligt kostar häftet 49 kr och säljs tillsammans med garn från Sandnes.
 
Mina favoriter är alla toksnygga kuddar och filtar i Fritidsgarn, och den ursöta lilla ballerinakjolen i Silk Mohair, den kom direkt upp på mina stickor!
 
 
 
AKTUELLA KURSER & AKTIVITETER!
 
Favorit i repris: Sticka mönster och våga klippa!
Tisdag 15 november kl 18.30-21
 
De klassiska Fair Isle mönstren från Shetlandsöarna stickas runt på rundsticka och sedan klipper man upp för ärmhål eller öppningen fram på koftan. Att sätta saxen i det man stickat kan vara nervöst! På den här kursen får du prova på både mönsterstickning med två färger och att klippa i din stickning. Vi tipsar också om hur du håller garnet för att underlätta mönsterstickningen och få ett jämnt och fint resultat. Kursledare är Heléne Wallin.

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
 
Nya mjuka Edition 6.0
 
Edition 6.0 från Schoppelwolle är senaste nytt hos oss. Ett mjukt ullgarn i fina melerade färgställningar, liknande Crazy Zauberball men det här är ren merinoull och hela 300 m per 50gr-nystan. Perfekt till sjal, mössa, vantar eller finstickade plagg. Ett nystan kostar 89 kr. 
 
Två nystan Edition 6.0 räcker för att sticka den här fina sjalen, designad av Nina Sagulin. Beskrivningen kostar 29 kr och säljs tillsammans med garnet.
 
  
 
 
Tant Ulltuss sockbok!
 
Nu kan du köpa Anna Bergmans, mer känd som Tant Ulltuss, fantastiskt fina bok hos oss! Den ger massor av inspiration, med beskrivningar till inte mindre än 27 par strumpor! Vi har många olika garnalternativ som passar till, t ex vårt eget handfärgade sockgarn, eller Meilenweit från Lana Grossa. Boken kostar 329 kr.
 
 
 
Sticka svenska mönster!
 

Tiden går fort, det är redan drygt en vecka sedan bokreleasen för Majas Karlssons bok Sticka svenska mönster.
Vi har kvar en liten signerad upplaga, så passa på att skaffa ditt exemplar av denna inspirerande bok!
Priset är 280 kr.
 
  
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!