Nieuwsbrief | jaargang 29 | no 282 |augustus 2015
 

8 augustus t/m 6 september
 
DRIEMENSIONAAL
Mathieu Klomp/Robert Roelink/Robert Roest
 
In Driemensionaal reflecteren drie jonge kunstenaars; Mathieu Klomp, Robert Roelink en Robert Roest, in hun werk op universele menselijke thema's, actuele en tijdloze kwesties rondom de manier waarop we ons bestaan inrichten en de rol van (kunst)geschiedenis in het hedendaagse. 
 
Driemensionaal is erop gericht om de zichtbare afbakening tussen de deelnemende drie kunstenaars te doorbreken, maar tegelijkertijd ruimte te geven aan de verscheidenheid binnen ieders werk. De expositie is samengesteld door Mathieu Klomp, Kunstliefdeprijswinnaar 2014.
Tijdens de tentoonstelling zal Mathieu Klomp regelmatig zelf ter plaatse aan zijn sculpturen werken.
 
 
 Opening zaterdag 8 augustus om 17.00 uur door Henk Logman, interieurarchitect, meubelvormgever, begeleider / coach van startende kunstenaars.
 
 
Mathieu Klomp 
 
Mathieu studeerde in 2013 af aan de HKU, nam deel aan de Belofte 9, zijn werk was te zien in UtrechtDownUnder 2013 in de werfkelders en won in 2014 de Kunstliefdeprijs.
 
Mathieu maakt indrukwekkende beelden van polyethyleen waarin hij op zoek gaat naar het grijze gebied tussen een betekenisvolle mythe en de willekeur van alledag.
 
 
 
 
 
Tijdens 'The Battle' op de Culturele Zondag van 21 juni werd Kunstliefde vertegenwoordigd door Mathieu Klomp die deze battle ook won.
 
 

 
Peter Paul van der Houven maakte twee videoportretten van Mathieu.
Na zijn afstuderen was Mathieu een van de startende kunstenaars in de Belofte 9: Bekijk het filmpje hier
Rond kerst 2014 maakte Mathieu een nieuw werk 'De Geboorte' in EXBUNKER, de tentoonstellingsbunker in het Wilhelminapark in Utrecht. Bekijk het filmpje hier
 
Zondag 6 september Uitfeest:
Uitreiking Kunstliefdeprijs 2015
 
Tijdens de Culturele Zondag op 6 september wordt de Kunstliefdeprijs 2015 uitgereikt. Wie de genomineerde kunstenaars zijn wordt bekend gemaakt in de volgende nieuwsbrief.
 
Criteria voor toekenning van de Kunstliefdeprijs zijn de kwaliteit van het werk en de kunstenaar moet werkzaam zijn in de regio Utrecht. De kunstenaar heeft verder affiniteit met Kunstliefde maar lid zijn is geen voorwaarde. Het oeuvre van de kunstenaar laat een hoogwaardige ontwikkeling zien of deze is in potentie aanwezig. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro en een tentoonstelling in Kunstliefde.
 
 
Lid worden van Kunstliefde
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je (Utrechtse) kunst. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan de ledententoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl. Inleveren portfolio vóór 15 januari.  Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur