AGENDA WEDSTRIJDEN  
 
 
Zaterdag 24 oktober
15.00 uur: The Dukes 1 - RC the Bassets

Zondag 25 oktober
14:30 uur: The Dukes 2 - Utrechtse RC 1
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes 2; AAC Rugby 1 - Dukes 2: 29 - 15
Dukes 3; Dukes 3 - R.C. Betuwe 1: 38 - 5
Duckes Legends; Duckes Legends 1 - RC de Bokkerijders 1: 7 - 40
Dames; Lady Wasps 1 - Dukes / Octopus 1: 112 - 0
 
WEDSTRIJDVERSLAG DUCKES LEGENDS
Afgelopen Zondag mochten we weer de wei in om een fijn balletje te gaan gooien tegen de Bokkerijders. Onder een grijze hemel en een prettig temperatuurtje om te ballen, beginnen we vol goede moed aan de warming-up.
 
Om 13:00 fluit de op het allerlaatst moment nog geregelde ref, John Eikemans, de kick-off. Vanaf de eerste minuut is er
sportieve strijd. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd wat de eerste helft een aantrekkelijke wedstrijd oplevert.
 
In de scrums en de line-outs zijn we gelijkwaardig. Daar waar in het begin van de wedstrijd de Bokkerijders nog wat lijken te slapen, weten ze dat te compenseren door snelheid. Hierdoor gaan we de rust in met een stand van 7-7.
 
Na de rust komen de Bokkerijders bijzonder goed uit de startblokken. Binnen twee minuten maken ze een try opgezet door de Full Back. Deze leuke meneer heeft heel veel Rugby gekeken de laatste weken en weet ons met een klein kikje voorbij te schieten als een Ushane Bolt (je zou zweren dat het z’n broer was)...dat zijn de momenten dat je een Ron Smitz nodig hebt (beterschap!).
Dezelfde meneer heeft de smaak te pakken en met snelle actie vanaf de wing weet hij voor de Bokkerijders binnen vijf minuten in de tweede helft, een try te drukken.
De Bokkerijders ruiken bloed en wij zoeken als een zotte naar een antwoord hierop. Dat antwoord hebben we niet, terwijl we het voortwaarts gewoon goed doen. Zodra de bal richting lijn gaat is ons lopend vermogen niet voldoende om de Bokkerijders bij te houden. Uiteindelijk fluit John de wedstrijd af met een stand van 7-40.
 
John bedankt voor het goede fluiten en je flexibiliteit. De eerste wedstrijd met verlies... is de uitslag geflatteerd? Ja, maar wel met een mooie pot Rugby. Op naar de volgende!
 
VRIJWILLIGERS GEZOCHT
Eerder melden wij jullie al dat tennisvereniging BTC de Pettelaer, Rugbyclub The Dukes en de voetbalvereniging BLC in ‘s-Hertogenbosch Zuid meer sport- en beweegaanbod willen bieden aan bewoners van 55 jaar en ouder uit Zuid en Centrum.
Voor de kennismaking van dit sport- en beweegaanbod wordt gestart met een FiTTesT welke namens de vereniging zal worden georganiseerd op 24 oktober.
Dit zal plaatsvinden in de vorm van een clinic in samenwerking met Sebastiaan de Ranitz.
 
Daarvoor worden er nog enkele vrijwilligers gezocht die de begeleiding kunnen verzorgen. Wil je meer informatie of jezelf aanmelden, dat kan bij Toine van Loenhout via emailadres secretaris@dukesrugby.nl.
 
Ook op de website van The Dukes onder "Nieuws" is de flyer te downloaden waar meer informatie in staat vermeld.
 
JEUGDNIEUWS
INFORMATIE OVER DE JEUGDTRIP.
 
De jaarlijkse jeugdtrip vindt plaats in het weekend van vrijdag 29 april tot en met dinsdag 3 mei 2016: de "mei-vakantie". Al jaren - en ook dit jaar - gaan we met de jeugdspelers op rugbytrip naar het buitenland. Maar ook dit jaar houden we de details weer geheim.
 
We zijn dus druk bezig voor onze jeugd weer een mooie rugby trip te organiseren! Deze trip is bestemd voor de spelers die in een Turven, Benjamins, Mini's, Cubs, Junioren of Colts team van RC The Dukes spelen.
 
Meer informatie vind je vanaf dit weekend op onze website. Daar kan je jezelf opgeven door het inschrijfformulier uit te printen, in te vullen, te ondertekenen en in te leveren met de machtiging en een kopie van een geldig legitimatie bewijs.
 
Inleveren aan de bar in het clubhuis in het bakje “Jeugdtrip 2016“ of bij de organisatoren Joyce, Simone, Olga, Robin of Anton.
 
Voor alle belangrijke informatie en afspraken kijk op de website en geef je snel op want er kunnen maximaal 100 leden mee gaan.
 
VERLOREN VOORWERPEN?
Ben je misschien (sport)kleding kwijt??
 
Beste jeugdleden van Rugbyclub The Dukes!
Mascha van Oers (teammanager van de Mini's) heeft de kleding uit de bak met gevonden spullen mee naar huis genomen.
 
Zij zal de kleding gewassen mee terug nemen. De kleding zal donderdag 22 oktober tijdens de training op een tafel in het clubhuis liggen. Dus kijk even of er iets tussen zit wat je misschien wel bekend voorkomt...
 
Na donderdag 22 oktober zal de overgebleven kleding naar het goede doel gaan.
 
WK RUGBY IN 'T CLUBHUIS
Komend weekend worden de halve finales gespeeld. Op zaterdag 24 oktober is vanaf 17:00 uur op groot scherm in het clubhuis Zuid-Afrika tegen Nieuw-Zeeland te bekijken.
 
Op zondag 25 oktober vanaf 17:00 uur Argentinië - Australië. 
 
Mocht je nog officiële merchandise van/voor het WK Rugby willen aanschaffen? Dat kan, klik hier. Je kan er diverse shirts, caps etc. aanschaffen.
 
Het volledige schema van het WK Rugby 2015 tref je ook aan op onze website.
 
Week 43/2015
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl