AGENDA 
Zaterdag 1 oktober
Geen competitie
 
Zondag 2 oktober
11:00 uur: Duckes Legends - Octopus
 
Dinsdag 4 oktober
18:30 uur: Super-Tuesday training CJC

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: LRC DIOK - Dukes 1: 5 - 22
Dukes 2: RC Delft - Dukes 2: 41 - 21
Dukes 3: Oisterwijk Oysters - Dukes 3: 10 - 39
Dukes Legends: REL/Dordtsche - Duckes Legends: 75 - 15
Dames 1: LRC DIOK - Dukes Dames: 34 - 15
Colts: 't Gooi - Colts: 17 - 62
Junioren 1: Junioren 1 - HRC Haarlem: 95 - 5
Junioren 2: Junioren 2 - Oemoemenoe: 0 - 90
Cubs 1: LRC DIOK - Cubs 1: 64 - 5
Cubs 2: Gouda - Dukes/Ducks Cubs 2: 63 - 5
 
MOOIE OOGST TBM'ERS IN TIEL
Zaterdag 24 september stond het Flipje-TBM-toernooi in Tiel op het programma met waardige tegenstanders zoals Den Haag, Gouda en Uden, maar ook tegen teams die ze niet vaak tegenkomen, zoals WASPS uit Nijmegen en de PIGS uit Arnhem.
 
Het weer was prachtig, de sfeer geweldig en opkomst overweldigend. Het moet trouwens een mooi gezicht zijn geweest kijkend vanaf de weg op de  sportvelden: het overheersende rood/oranje van de Dukes!!

Turven
Al snel was duidelijk dat de turven een klasse apart waren op deze dag; ze wonnen overtuigend alle partijtjes.
 
Benjamins
De benjamins speelden met 2 teams, door veel strijd en goed spel werden alle partijtjes overtuigend gewonnen.
Dan moet je  tegen elkaar in de finale en zelfs daar, met alle lijnen langs het veld gevuld met enthousiaste ouders, was er erg veel prestige en werd er gespeeld of hun leven er vanaf hing. Dukes 1 won uiteindelijk 

Mini's 
Bij de mini’s bijna hetzelfde verhaal, helaas verloor Dukes 2 een partijtje in de poule waardoor ze om plaats 3 en 4 moest strijden. Deze wedstrijd werd gelukkig overtuigend gewonnen. Dukes 1 won daarna met gemak de finale. 

Aan het eind van de middag werden onder luid gezang de beroemde Flipje-trofeeën door de TBM’ers in ontvangst genomen en meegenomen naar het tweede hoogtepunt: TBM-weekend!

Al met al een dag om trots op te zijn en om niet snel te vergeten! En omdat we met alle leeftijden eerste waren kregen we een levensgrote houten Flipje mee naar Den Bosch. Die krijgt zeker een mooie plek in ons clubhuis.
 
DUKES-DUCKS  CUBS 2
Dukes-Ducks Cups 2 mocht afreizen naar Gouda deze week. Een pittige tegenstander, een team dat al enkele jaren samen speelt en dat was te zien. Dukes-Ducks Cups 2 liet de moed niet zakken - ondanks achterstand in de rust - en lieten in de tweede helft hun goede kant zien. Met een try als resultaat, waarna de conversie op een haar na niet tussen de palen door ging. Eindscore 63 – 5 voor Gouda. Het team heeft hard gewerkt en ze beginnen toch al, na pas drie wedstrijden samen, op elkaar ingespeeld te raken. Keep up the good spirit!
 
WEDSTRIJDVERSLAG COLTS 'T GOOI-DUKES
Zaterdag 25-9-2016 hebben onze colts tegen ’t Gooi gespeeld in Naarden.
Hier is een overwinning geboekt van 17-62. Een mooie overwinning en de eerste gewonnen wedstrijd van de colts. The Dukes begon de wedstrijd sterk en al snel werd de eerste try gedrukt door Jasper Sparla. Er volgde een reeks van tries in het voordeel van de Dukes en het grootste gedeelte van de eerste helft werd op de helft van ’t Gooi gespeeld. In het begin van de tweede helft zakte The Dukes in en gaven ’t Gooi kansen om te scoren. The Dukes pakte het spel al snel weer terug in eigen hand.
Man of the Match 
Het team heeft zelf een man of the match gekozen, dit is Onur geworden. Onur is een van de weinige die al zijn speelminuten vol gas is gegaan en agressief op de bal is gebleven.
Verder is er ook nog een speciale shout out naar Philip van Hove voor het kotsen tijdens de wedstrijd, een wedstrijd is niet compleet zonder.
 
Verslag van Teun Admiraal.
 
DUKES 1 PAKT EERSTE PUNTEN
In een wedstrijd die lang spannend bleef, knokte Dukes 1 zich afgelopen zaterdag in Leiden naar de eerste punten tegen DIOK. 
Eerste helft 
DIOK stond in de openingsfase onder druk op de eigen tryline, maar wist The Dukes lang van scoren af te houden. Maar na een scrum in de 22 meter van DIOK – het resultaat van een door DIOK scheef ingegooide line-out – scoorde Diede Brekelmans de eerste try van de wedstrijd: 0-5. DIOK herpakte zich en trok het initiatief naar zich toe. Na een lange periode van pressie van DIOK belandde een verdedigende kick van de Dukes in handen van DIOK, die prompt konden doorstomen tot in 22 meter van de Dukes waarna de flanker in de hoek kon scoren: 5-5. Met die score gingen beide teams de rust in.

Line out
In de tweede helft kon DIOK aanvankelijk nog goed meekomen en bleef de score lang op 5-5 hangen. Na 20 minuten leek het er even op of DIOK ging scoren, maar binnen no-time wisten de Dukes vanaf hun eigen try-line op te rukken richting die van DIOK. Een line-out op 5 meter volgde en daar stond DIOK even collectief te slapen; waar alle aandacht naar de springers uitging, kon Aiden Scanlan scoren: 5-10. The Dukes bleef druk zetten op DIOK en kozen er bewust voor om een aantal penalty’s voor de palen te laten lopen. In plaats daarvan gingen zij voor de line-out, en dat leverde vanuit een driving maul inderdaad een 5-punter op: 5-15 door Catalin Buburuzan.
 
Concentratie 
In de slotfase konden de Dukes door een try van Gerard Viguurs nog verder uitlopen tot een eindstand van 5-22.
Komende week is er geen wedstrijd waarna meer overwinningen moeten volgen om bij de bovenste zes van de ereklasse – die teams gaan strijden om het kampioenschap - te komen en te blijven. De punten moeten gepakt worden terwijl coach Andy Egonu en het team nog aan het bouwen zijn. Vooral in de backs is er veel veranderd ten opzichte van vorig jaar waardoor de spelers nog aan elkaar moeten wennen. Dukes 1 zal dit jaar minder wedstrijden met grote cijfers winnen omdat de verschillen tussen de ploegen in de Ereklasse kleiner zijn geworden. Goed voor de competitie, goed voor de ontwikkeling van rugby in Nederland en meer tegenstand voor Dukes 1. Dat vraagt om meer concentratie van onze spelers maar maakt het team ook sterker en kan het zich verder ontwikkelen. De volgende twee wedstrijden - 8 oktober tegen Hookers en 15 oktober tegen ASCRUM - spelen Dukes 1 thuis aan de Limietlaan.
Bronnen: Brabants Dagblad en RugbyNieuws.nl
 
TBM-WEEKEND IN TIEL
Afgelopen weekend was het weer zo ver, het jaarlijkse TBM weekend waar de spelers al weken naar uit keken. Na in Tiel op het Flipje-toernooi alle prijzen mee naar huis te hebben genomen, gingen we met 3 teams op pad richting het scouting gebouw in Tiel. Onderweg hebben we ons vermaakt met het ruilspel. De inwoners van Tiel toonde zich gul want team oranje ging met een gummetje op pad en kwam met een fiets en een fontein terug bij de scouting club!
 
Modeshow
Nadat iedereen zijn bedje had opgemaakt, kwam een heuse frietkar iedereen van eten voorzien. Daarna kon het feest beginnen want er was een heuse modeshow georganiseerd. Met onze 4 meiden als mannen met snorren verkleed in de jury en de rest van de TBM jongens in sexy jurken over de catwalk. Verkleden en feesten zit ons Oeteldonkers in het bloed en niets was te gek, van hoge hakken tot opblaastetten en ’s-avonds laat nog een potje rugby spelen op hoge hakken en met jurken aan zorgde voor hilariteit alom. En het was nog lang onrustig in Tiel, sommige spelers hebben hun bed maar heel even gezien.
 
Traditie
Op zondag beloofde het wederom een heerlijk zonnig en beloofde het nogmaals een mooie dag te worden. Na een aantal potjes levend stratego te hebben gespeeld konden we na de lunch met de 3 teams gaan vlottenbouwen. Met de vlotten werd daarna nog een wedstrijd op het water afgewerkt; wie het eerst zijn zelfgemaakte vlag kon terugbrengen.
Iedereen heeft weer genoten van deze prachtige traditie binnen de club en het TBM-weekend 2016 was een editie die we niet snel meer zullen vergeten!
 
 
EERSTE SUPER TUESDAY TRAINING
Dinsdag 4 oktober is het de eerste Super Tuesday. Tussen 18:30 en 20:00 uur wordt voor Colts, Junioren en Cubs spelers en jeugdtrainers een training gegeven die specifiek gericht is op één rugby onderdeel. Deze eerste keer zijn dat setpieces en backplay. De training wordt begeleid door zes specialisten vanuit de eerste en tweede team selectie. Meer informatie staat hier op de website.
 
ANDERE TRAININGSDAGEN G-TBM
Zoals iedereen weet groeit de club vooral bij de jongste jeugd als kool. Gevolg is dat we meer trainingsruimte nodig hebben. Op dit moment trainen onze Guppen, Turven, Benjamin's en Mini's (meestal G-TBM genoemd) op dinsdag en donderdag in het Zuiderpark. Maar daar is geen lichtinstallatie en omdat het eerder donker wordt gaat dat niet meer. Daarom gaat G-TBM vanaf maandag 10 oktober op maandag en woensdag trainen op het veld aan de Limietlaan. Alle ouders en andere betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd via een brief en de groepsapps.
Voor meer informatie inclusief de exacte trainingstijden kijk op onze website.
 
MEDELING VAN DE REDACTIE
Soms gaat er iets fout. En dat is vervelend. Zeker als dat een team twee keer gebeurt. Vorige week stond de verkeerde uitslag van Dukes- Ducks Cubs 2 in DigiDukes. In plaats van 5-33 verloren thuis tegen HRC hadden zij met 10 - 5 GEWONNEN!
En dan stond ook nog eens hun wedstrijd fout in het programma! Namens DigiDukes: sorry.
 
DUKES IN HET NEDERLANDS TEAM
Rik van Balkom en Johnny Nas zijn geselecteerd voor de trainingsselectie van het Nederlands Heren Rugby Team. Dit ter voorbereiding op de wedstrijden die het Nederlands team in divisie 1 B van de European Nations Cup. De European Nations Cup wordt gespeeld door landenteams die niet uitkomen in het six-nations toernooi. Het Nederlands team speelt daarin op het een-na-hoogste niveau.
Dirk van Lierop is geselecteerd voor de trainingsselectie van het Nederlands Heren Rugby U18 team. 
Knalt er op!
 
NEDERLAND LADIES 7'S TEAM WINT PLATE
Het Nederlands Ladies Sevens team - met Dukes speelster Pleuni Kievit - heeft een hele knappe vijfde plaats gehaald tijdens de Womens Grand Prix 7 's in Malemort (Frankrijk). Na twee nederlagen, tegen Spanje (7 - 12) en Frankrijk (0 - 33), werd Finland in de derde wedstrijd in de poule op zaterdag met 36-0 verslagen. Hierna trad het Nederlands team zondag in de halve finale Plate eerst opnieuw aan tegen Spanje. Deze wedstrijd werd nu met 24 - 5 gwonnen, waarna in de Plate finale met 10-0 gewonnen werd van de British Royals.
 
RUGBY GEAR INZAMELING VOOR COLOMBIA
Op 31 oktober vlieg ik samen met Mees van Oord naar Medellin, Colombia om samen met een U18 meidenteam van de Dog River Howlers 7s te spelen. De Dog River Howlers is een Canadese invitatie club die rugby inzet om de gemeenschap te ondersteunen en nieuwe vriendschappen te maken. 
 
Inzamelen spullen
Naast serieus spelen en trainen gaan we ook diverse clinics geven in achterstandswijken en zullen we rugby spulletjes doneren. Om deze rugby spulletjes te doneren, heb ik jouw hulp nodig! Heb je nog rugby shirtjes of broekjes die je echt niet meer past, oude ballen waar je toch nooit iets mee doet, speel je liever in je gekleurde kicksen dan in die zwarte die nog best goed zijn, laat het me weten! Ik zou het fantastisch vinden om met een volgepropte rugby tas naar Colombia te reizen!
Klik hier voor een filmverslag van 2014.

Ik ben elke donderdagavond op de club aanwezig of stuur me een email.

Het motto van de Howlers is:
"IT'S MORE THAN A GAME, IT'S A WAY OF LIFE “

Klik hier voor een filmpje van de River Dog Howlers
 

Met vriendelijke groet,
Beau Schellekens
 
Week 39/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl