Een nieuw jaar met nieuwe kansen
Februari 2010

De Bouw & ICT beurs is hét platform voor ICT toepassingen en diensten in de hele bouwkolom; van ontwerpen, bouwen tot beheren. De bouwbeurs brengt o.a. mensen bij elkaar met dezelfde interesses, geeft u inzicht in de nieuwe ontwikkelingen rondom ICT in de bouw en brengt expertise over aan bezoekers.

Ook Be-Sync is dit jaar weer te vinden op de Bouw & ICT Beurs, die gehouden wordt op 17 en 18 maart in de Jaarbeurs te Utrecht. Wij zullen op de beurs de nadruk leggen op de volgende speerpunten:
  • Projectmanagement;
  • Procesintegratie;
  • SharePoint, Portals en Shared Services.
Al deze speerpunten vatten wij samen onder de naam 'Archipel'. Archipel is in het kort samenwerken en samen werken in de keten. Anderen noemen dit ook wel BIM'en.

Gaat u ook naar de Bouw & ICT? Loop dan even langs bij Be-Sync voor een praatje en een kopje koffie. U vindt ons op standnummer: E017.
 Vraag hier gratis uw toegangskaart aan. 
 
BIM QuickScan     


 
Be-Sync & BIM QuickScan:
Voor een aantal maanden geleden is Be-Sync door TNO gevraagd om te participeren in een nieuw initiatief, namelijk de BIM QuickScan. Middels deze scan wil Be-Sync bedrijven inzicht en advies geven omtrent hun BIM status en mogelijke vervolgstap(pen).

Wat is het Bouw Informatie Model:
BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (xD) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel.

Wat is een BIM QuickScan:
De BIM QuickScan is een instrument, waarmee kan worden gemeten hoe hoog architectenbureaus, adviesbureau en uitvoerende bedrijven scoren op de 'BIM-ladder'. Het uitvoeren van een scan biedt u als bedrijf inzicht in noodzakelijke acties voor een succesvolle BIM-implementatie. Be-Sync is straks uw gecertificeerde partner voor het uitvoeren van een BIM Quickscan.

Wilt u meer informatie over de BIM QuickScan en wat Be-Sync hierin voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via: info@be-sync.nl


 
Informatieontsluiting MS Navision -> MS SharePoint              
Be-Sync heeft de afgelopen periode een project gedaan bij een installatiebedrijf omtrent het ontsluiten van ERP informatie. De desbetreffende informatie is ontsloten met behulp van Microsoft SharePoint 2007.

Het probleem:
Het desbetreffende installatiebedrijf werkt met servicemonteurs op servicelocaties. Deze servicemonteurs zijn niet alleen overdag maar ook 's nachts aan het werk. Aangezien de back office 's nachts niet voorziet in de informatiebehoefte van de servicelocaties, moest er een oplossing gevonden worden om de servicemonteurs te voorzien van informatie.

Be-Sync en de oplossing:
Microsoft SharePoint staat bekend als samenwerkingsplatform en het ontsluiten van informatie uit verschillende bronsystemen. Be-Sync heeft samen met het installatiebedrijf een koppeling tussen SharePoint en Navision gerealiseerd. De desbetreffende informatie wordt rechtstreeks vanuit Navision in SharePoint getoond. Nadat de servicemonteurs een locatie geselecteerd hebben wordt de daarbij behorende informatie opgehaald uit Navision. De oplossing is voornamelijk voorzien van web parts met elk hun eigen informatiebron. Door middel van web part connecties en sleutels wordt de informatie aan elkaar gelinkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan locatiegegevens, contractgegevens of informatie rondom de contractbeheerders.
 
"Connecting people"
 
 
Be-Sync laatste nieuws
Bruil - Informatiemanagement opdracht
In het verleden heeft Be-Sync Bruil geholpen met het opzetten en verbeteren van de project kostenbewaking.
 
Omdat Bruil hier met een goed gevoel op terug kijkt is Be-Sync nu gevraagd om te komen helpen met het opzetten van een informatieplan voor de Bruil Bouwgroep.

Kuijpers Maintenance geeft SharePoint opdracht
Het Maintenance onderdeel van Kuijpers Installaties heeft Be-Sync opdracht gegeven om middels MS-SharePoint het ERP systeem (Navision) te ontsluiten naar de buitendienst. Hergebruik van reeds eerder ingevoerde informatie is het motto van Kuijpers Maintenance.

Lees meer...
Be-Sync sponsort SharePointForum.nl
Aangezien wij Microsoft SharePoint als een belangrijk platform zien voor de toekomst hebben wij besloten om een nieuw initiatief te ondersteunen middels wat reclame activiteiten.
Een nieuwe Nederlands forum op het gebied van SharePoint is recentelijk online gekomen. Wij geloven in het delen van kennis door o.a. een forum zoals sharePointforum. Kijk voor meer informatie op www.SharePointForum.nl.

Lees meer...

Contract verlenging CareSoft
Het contract met Caresoft is wederom verlengd. Reeds enige tijd is Be-Sync behulpzaam bij het koppelen van de apothekers applicatie van Caresoft naar het EPD (Electronisch Patienten Dossier) middels HL7 protocollen.
Lees meer...

Klik hier voor alle nieuwsberichten van Be-Sync
Copyright ©Be-Sync B.V. 2010