Westerlo - april 2017
Jaargang 7 - nummer 4
 
 
  Inhoud 
 
 
Lidgeld
 
 
                                                 
 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                             
 
 
Lize Spit op de praatstoel
 
De literaire sensatie van 2016, Lize Spit, is onze gast op dinsdag 11 april.
 
De jonge schrijfster, afkomstig uit Viersel, schreef met Het smelt één van de bestsellers van vorig jaar. Behalve overdonderde verkoopcijfers kan ze inmiddels ook een aantal mooie prijzen op haar conto schrijven. Het boek won de Bronzen Uil (jury- en publieksprijs) en de Hebban Debuutprijs, werd uitgeroepen tot NRC Boek van het Jaar, haalde de Nederlandse Boekhandelsprijs binnen, en staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs en de longlist van de Fintro Literatuurprijs. 
 
"Met Het smelt heeft de Vlaamse schrijver en dichter Lize Spit een weergaloze debuutroman geschreven. [...] Dit debuut zit stilistisch en compositorisch zo goed in elkaar dat je er een regen aan superlatieven op kunt los laten." Het Parool

"Het smelt is een turf van 480 bladzijden, maar je glijdt erdoorheen als een warm mes door boter. Spit schrijft in een vlotte, erg fraaie taal, en bouwt het verhaal uitstekend op. Dit debuut overtreft de stoutste verwachtingen." De Morgen

"Een knaldebuut. In één klap is ze dé literaire sensatie." De Telegraaf
 
 
dinsdag 11 april om 20.15 uur
toegang: 5 euro
reserveren gewenst
 
 
 
 
 
 
 
 
Wereldboekendag
 
Naar aanloop van Wereldboekendag (23 april) verwennen we onze lezers jaarlijks met een 'boeken blind date'.
 
Als je van 10 tot 23 april een boek, cd of een ander werk uitleent, krijg je daarbovenop een blind date mee, die wij speciaal voor jullie hebben geselecteerd.
 
Laat je verrassen en duik in het onbekende!
 
 
 
 
Zuiderse Zoenen: Rugzakverhalen
 
 
 
Vrijdag 7 april om 20 uur vindt er in de bib een avondvullende vertelling van Rugzakverhalen plaats.
 
Je krijgt er getuigenissen van Westerlonaren die het voorbije jaar in Azië, Afrika en Zuid-Amerika ontwikkelingswerk hebben verricht. Want, wist je dat de gemeente elk jaar een vijftiental Westerlonaren hierbij ondersteunt?
 
Laat je verrassen door deze zuiderse verhalen.
 
organisatie: Wereldraad Westerlo
toegang gratis
info: wereld@westerlo.be - 014 53 92 09
 
 
 
 
 
Wereldfilm: Samuel in the Clouds 

 
Samuel, een 50-jarige Aymara man, stapt elke dag vanuit El Alto naar het voormalige skiressort op de top van de Chacaltaya (5400 meter hoog) en verwelkomt daar internationale toeristen in een skihut. Van daaruit hebben ze een adembenemend zicht op La Paz. Gedurende dertig jaar bediende Samuel de skilift. De laatste jaren smolt de gletsjer helemaal weg. De man blijft echter hopen op nieuwe sneeuw voor de hoogste skipiste ter wereld. Honderd meter lager ligt het hoogste klimaatlaboratorium ter wereld, waar wetenschappers de veranderingen in het klimaat bestuderen.
 
Deze documentaire brengt een indringend portret van een berg, een man, hun gezamenlijke verleden en het verdwijnen van hun toekomst. Met het verhaal van Samuel die hoog boven de wolken droomt van nieuwe sneeuw, vestigt regisseur en klimaatactivist Pieter Van Eecke de aandacht op het klimaat en draagt hij op een creatieve manier bij aan het maatschappelijke debat.
 
organisatie Wereldraad Westerlo                   
donderdag 5 april om 20 uur
toegang gratis

 
 
 
Wereldfilm: Tanna
 
 
Zuid-Pacific. De jonge Wawa wordt verliefd op Dain. Zij zijn beiden lid van één van de laatste traditionele stammen van het eiland. Wanneer er een strijd losbarst met een andere stam, wordt Wawa, als deel van de vredesonderhandeling, uitgehuwelijkt aan één van hen. Hoewel het uithuwelijken deel van de traditie is en de volkeren een huwelijk uit liefde niet kennen, weigeren Wawa en Dain zich bij hun lot neer te leggen...
 
Met een haast ongekende puurheid, midden in de ongerepte natuur, gaan twee jongeren uit liefde voor elkaar de strijd aan met traditie. Tot dusver niks nieuws zal je denken, was het niet dat Tanna niet alleen gebaseerd is op ware feiten, overtuigend sterk gespeeld wordt door de bewoners van het dorpje Yakel én we nog nooit een film te zien kregen uit die regio. Op de achtergrond domineert een dreigende vulkaan niet alleen het landschap maar ook het geloof en het leven van de mensen. Laat je overdonderen!
 
organisatie Wereldraad Westerlo
donderdag 27 april om 20 uur
toegang gratis
 
 
 
Digiklap

 
DIGIKLAP helpt je verder! 
 
Vanaf maart organiseren we maandelijks een Digiklap in de bib, dit telkens op de voorlaatste zaterdag van de maand.
 
Tijdens dit moment kan iedereen terecht met vragen over smartphones, tablets en pc's bij de vrijwilligers van het Repair Café.
 
Men zegge het voort!
 
zaterdag 22 april van 10 -12 uur in de bib
 
i.s.m. Lokaal Dienstencentrum Terharte
 
 
 
 
Bibkids - Blind Date met een Boek

 

Tussen 10 en 23 april mogen kinderen ook op Blind Date met een Boek!
 
Net zoals bij een échte blind date hebben boeken natuurlijk een openingszin. Daarmee proberen ze indruk te maken en leer je ze al een héél klein beetje kennen. Verder probeert elk boek zichzelf zo goed mogelijk te omschrijven, met behulp van een aantal trefwoorden.
 
Spreekt een van de boeken je aan? Dan mag je het uitlenen en thuis uitpakken!
 
Maar let op! Net als bij een echte blind date, kan het boek op het eerste gezicht tegenvallen. Dan leg je het boek echter niet meteen weer weg en geef je het toch een kans. En wie weet... Misschien ontstaat er wel 'echte liefde' en heb je iets heel moois ontdekt!
 
 
 
 
Bibkids - Voorleeskwartiertjes

 
Tijdens onze Voorleeskwartiertjes halen we alle kleuren van de regenboog boven.
We duiken onder in andere culturen en 'anders zijn' is gewoonweg de boodschap!
 
Alle luisterende oortjes tussen 2,5 en 7 jaar zijn welkom op woensdag 26 april om 14 uur.
 
gratis toegang
inschrijven niet nodig
 
 
 
 

 
Kelly's Tijdschriftentips
 
 
 
 
Yoga Magazine gaat over spiritualiteit, gezondheid en lifestyle.
Een tijdschrift voor mensen die harmonie zoeken tussen lichaam en geest. Een kwartaalblad vol yoga voor meer ontspanning en energie.
Van levensfilosofie tot wellness. Van gezondheid tot reizen. Van yoga tot shopping.
 
Yoga Magazine besteedt veel aandacht aan verschillende yogahoudingen voor elk niveau. Maar je kan ook meer lezen over de mooiste reizen, inspirerende boeken, gezonde voeding en de beste producten.
 
Kortom een tijdschrift voor al wie geïnteresseerd, een beginner of ervaren yogi is!
 
Dit nieuw tijdschrift is helemaal gewijd aan boeken.
Het wil iedere Vlaamse boekenliefhebber uit elk genre aanspreken.
Fictie, non-fictie, strips, thrillers, kookboeken, kunstboeken,... ze komen allemaal aan bod.
De focus ligt op het actuele aanbod van de Vlaamse uitgeverijen en op boeken van Vlaamse auteurs.
 
Er worden momenteel veel boeken uitgegeven waarvan men nooit iets hoort. Boeken Magazine tracht dit op te vangen door interviews met uitgevers en auteurs die net een boek uit hebben of via voorpublicaties.
 
Het blad verschijnt tweemaandelijks.
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
 
 
nieuwsgierig? hier een proevertje
Montana, een ijzersterk, meesterlijk debuut voor de lezers van Jonathan Franzen, David Vann en Cormac McCarthy.

Nadat hij Benjamin Pearl, een ondervoede, verwilderde jongen die in de wildernis van Montana woont, probeerde te helpen komt maatschappelijk werker Pete Snow oog in oog te staan met Jeremiah, de ernstig getroebleerde vader van de jongen. Met moed en omzichtigheid weet Pete langzaam het vertrouwen te winnen van deze kluizenaar. Terwijl Petes eigen gezin uit elkaar valt, trekken de activiteiten van Jeremiah de aandacht van de FBI. Pete raakt verzeild in een klopjacht waaruit niemand zonder kleerscheuren tevoorschijn zal komen.
 
"Bijna vijfhonderd pagina’s lang onthoudt Henderson de lezer geen enkel detail van het harde leven in Montana. Wie wordt er vrolijk van zoveel ellende? Toch lees je door. Wat het verhaal zo aangrijpend maakt, is hoe het contrast tussen Pete en de mensen die hij probeert te helpen, gaandeweg vervaagt. De taak van de lezer is niet te veroordelen, maar mede-leven te tonen." ****NRC Handelsblad

"Een boek dat klinkt als een lied van Tom Waits." The Guardian

"Geen enkele debuutroman is zo overtuigend en beeldend geschreven als Montana." The New York Times

 
 
Andere blikvangers:
 
 
Wie kan beweren dat hij nooit gelogen heeft?

Fidel Hulshoff verliest zijn hart, en ook bijna zijn ziel, aan een uitzonderlijk mooi, excentriek meisje. Ongemerkt raakt hij verstrikt in het leugenachtige web waarin zij gevangenzit.
 
Wanneer ze tijdens een schoolreis naar Rome voor de ogen van haar klasgenoten een eind aan haar leven maakt, blijft hij achter met een gevoel van schuld en de kwellende vraag: wat was er met haar aan de hand?

Jaren later lukt het Fidel haar familie op te sporen. Als bioloog doet hij aan de zuidwestkust van Europa, diep in de bergen, onderzoek naar het leefgebied van kameleons. Teruggeworpen op zichzelf in de zinderende augustushitte ontdekt hij dat er in de menselijke jungle niet zoiets bestaat als 'een verlossend antwoord'.
 
 
 
een interview met de auteur
 
 
de auteur over zijn boek
 
Noah en Lieve zijn het powerkoppel van de Nederlandse filmwereld. Hij als talentvolle, prijswinnende regisseur, zij als spetterende actrice. Lieve is de liefde van Noahs leven.
 
Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.

Zoals Giphart zijn lezers in zijn veelgeprezen roman Harem meenam in de wereld van de fotografie, zo neemt hij hen nu aan de hand in de even bruisende als schimmige filmwereld. Gipharts camera zwenkt van de ene kolkende scène naar de andere.

Lieve, een spannend verhaal over verliefdheid, verlangen en trouw.
 
 
 
Het achtste leven is een monumentaal, Tolstojesk familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Acht levens van één Georgische familie, beginnend in een kleine stad tussen Georgië en Azerbaidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig een gevaar.
 
Niza is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Zij woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, maar ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de 'rode' twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.
 
 

 
 
een interview met de auteur
 
 
 
de eerste pagina's
Voor Peachez, een romance heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd wordt op een fotomodel dat hij surfend op het internet leert kennen en voor wie hij een alles overstijgende liefde gaat koesteren die zijn leven overhoophaalt. Uiteindelijk blijkt zijn liefde te zijn gegrond op een fantasie. Maar geldt dat niet in wezen voor alle liefdesrelaties?

Peachez, een romance behandelt het moderne fenomeen van catfishing en zo ook het eeuwige thema van de zoektocht naar geluk in de liefde, maar het is ook een filosofische roman die leest als een thriller.
 
De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman.
 
Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.
 
In 2004 bezocht Tommy Wieringa een rechtszaak waarin hij het feitenrelaas optekende dat de basis vormt voor De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. Het boek beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen.
 
Na 'Dit zijn de namen' vertelt Wieringa opnieuw een migratiegeschiedenis, een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood.
 
Wieringa aan het woord
 
 
 
 
 een fragment
 
"Soms luister ik naar muziek uit onze kindertijd, en ik zou willen dat de muziek haar weer in mijn herinnering kan terugroepen, maar de muziek roept niets op, want we waren niet samen, we hebben niet dezelfde jeugd gehad. - het broertje."
 
Een achtjarig meisje wordt vermist. Bij het horen van het amber alert weet haar vroegere lerares meteen dat ze dood is. Ze herinnert zich Diana nog goed, het meisje dat stelselmatig door haar ouders werd mishandeld. Steeds werden de verdenkingen gesust door de uiterst geloofwaardige ouders met logisch klinkende verhalen, en door de ingestudeerde verklaringen van het kind zelf.
 
Iedereen die het meisje heeft gekend doet verslag. Zelf heeft ze slechts een stem in het politierapport. Het onhandige kind.
 
 
Het is goed leven in de welvaartsstaten die vorige eeuw ontstonden. We kenden een sterke economische groei en ontwikkelden de nodige sociale intelligentie om de vruchten ervan te verdelen. Dat goede leven loopt echter tegen de eindigheid van onze aarde aan. De klimaatverandering, de uitputting van grondstoffen, hongersnood, ongelijkheid, de falende economie, een afwezige overheid, oorlogen, de vluchtelingencrisis,... op allerlei vlakken worden de grenzen van wat aarde, samenleving en democratie kunnen verdragen, in ijltempo doorboord.
 
En zo belanden we in een wereld waarin het moeilijk en onaangenaam leven is. Zitten we gevangen in het perfecte dilemma waarbij het kiezen is tussen sociaal rechtvaardig zijn en de planeet opblazen, of ecologisch duurzaam zijn met miljarden mensen in armoede?
 
In Transitie poneert Dirk Barrez dat er een uitweg is, op voorwaarde dat we snel omschakelen naar een betrouwbare, stabiele economie die welvaart voortbrengt met tot tien maal minder broeikasgassen en materiaalgebruik tegen 2050. Die transitie wordt op tal van vlakken een fantastische tocht en een fascinerende uitdaging. Transitie is een boek voor iedereen die geeft om de toekomst en de opbouw van duurzame leefsystemen.
 
 
 
     
 
een fragment
 
Nog meer duurzaamheid.
 
Terra Reversa van Peter Tom Jones en Vicky De Meyere is toe aan zijn tweede druk. Het baanbrekende boek uit 2009 werd indertijd bejubeld als een doorbraak voor het denken over milieu- en klimaatbeleid.
 
Beide auteurs reiken in het werk pistes aan naar een duurzame transitie. Hoe evolueren we naar een samenleving en een economie die spaarzaam en verstandig omgaat met zijn energiebronnen? Belangrijk is ook dat zij daarbij oog hebben voor de sociale rechtvaardigheid van die transitie.
 
Het boek bespreekt aan de hand van tien wetenschappelijk onderbouwde 'redenen tot ecologisch optimisme' onder meer wat er in al die tijd is veranderd, en hoe de transitie naar een klimaatvriendelijke, circulaire én veerkrachtige economie momenteel verloopt.
Of we nu willen of niet, we beoordelen elkaar voortdurend. Op uiterlijk, afkomst, sekse, opleiding, inkomen. Binnen een paar seconden vormen we ons een beeld van de ander. Voor een kleine groep mensen pakt dat bijna altijd goed uit. Wie zijn die mensen? Wanneer hoor je bij de ingroup en waar word jij buitengesloten? Als je het mechanisme van in- en uitsluiting begrijpt, kun je het aanpakken.

Jannet Vaessen, oprichter van WOMEN Inc., laat zien dat het wel degelijk zin heeft om op te komen voor je positie: als je het maar strategisch doet. Hoe krijg je sceptici in beweging? Hoe blijf je uit de slachtofferrol?
Vaessen verbindt eigen ervaringen en observaties vloeiend met wetenschappelijke inzichten. Zo creëert ze een nieuwe context voor het oververhitte meningencircus rond maatschappelijke ongelijkheid.

IEDEREEN Inc. is een optimistische eyeopener, geschreven door een vrouw die weet hoe ze iets voor elkaar kan krijgen.
 
 
 de website van de auteur
 
 
Homo Deus in De Wereld Draait Door
 
 
Op onnavolgbare wijze beschreef Yuval Noah Harari in zijn bestseller 'Sapiens' 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst.
 
Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt de auteur de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw – van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven. Hij stelt fundamentele vragen: Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden? Wat voor sociale gevolgen zal deze tweedeling hebben?
 
Volgens Harari is het essentieel om meer te begrijpen van de technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van onze toekomst. Dit is de volgende stap in onze evolutie. Dit is Homo Deus.
 
Ook in het tweede seizoen van Reizen Waes trok Tom met zijn ploeg naar de meest onherbergzame, problematische of vreemde bestemmingen in de wereld.
 
Hij vertelt honderduit over absurde gewoonten en situaties, over armoede, conflicten en corruptie, over natuurpracht en menselijk schoonheid, over riskante én hilarische trips.
 
In dit boek beleef je Bangladesh, Sierra Leone, Haïti, Tuvalu, Venezuela, Georgië, China en de noordelijke staten van de VS alsof je er zelf bij was!
 
 
 de webstek van het gelijknamige tv-programma
 
"ze kunnen niet volgen...."
 
 
Jan Ceulemans, afkomstig van Lier, maar momenteel een echte Westelaar, beleefde zijn gloriedagen bij Club Brugge en de Rode Duivels.
 
Driemaal de Gouden Schoen, een EK-finale in 1980, een WK halve finale in 1986.
Momenteel is sterke Jan trouwens nog altijd Belgisch recordinternational (96 caps).
 
We spreken momenteel van de Gouden Generatie maar de generatie van de Caje, met o.a. Erwin Van den Bergh, Jean-Marie Pfaff, Eric Gerets,... haalde resultaten waar Hazard en co alleen maar jaloers op kunnen zijn.
 
Naar aanleiding van zijn zestigste verjaardag verscheen het boek Jan Ceulemans: recht in de ogen.
 
 
 
De Brit Ken Loach timmert al lang aan de weg.
Hij debuteerde in 1967 maar zijn grote doorbraak kwam er in de jaren 90 met sociaal geëngageerde films als Ladybird, Ladybird, Land and Freedom en het gewoon schitterende Raining Stones
 
Op zijn 80ste won hij vorig jaar zijn tweede  Gouden Palm met I, Daniel Blake. (eerste was in 2006 voor The wind that shakes the barley).
 
De prent vertelt het verhaal van Daniel Blake, een timmerman uit Newcastle die door zijn dokter arbeidsongeschikt wordt verklaard na een zware hartaanval.
Het ziekenfonds denkt daar echter anders over.
 
Meteen de start van zijn kafkaiaanse tocht doorheen de Britse ambtenarij.
 
Ontluisterend én ontroerend....
 
 
 
 
 
een voorsmaakje
 
Jean-Pierre en Luc Dardenne zijn ongetwijfeld de meest succesvolle regisseurs van België.
 
Sinds La Promesse (1996) zijn alle films van de broers in wereldpremière gegaan op het filmfestival van Cannes.
Tweemaal kaapten ze de Gouden palm weg, (Rosetta (1999) en L'enfant (2005)) eenmaal werden ze bekroond met een Grand Prix voor Le gamin au vélo (2011).
 
La Fille inconnue is hun laatste prent en vertelt het verhaal van een jonge dokteres, Jenny. 
Wanneer er na een lange werkdag nog aangeklopt wordt, een uur na sluitingstijd, doet ze niet meer open.
De volgende dag blijkt dat de jonge dame die aanklopte dood is aangetroffen. Identiteit onbekend...
 
 
 
 de trailer
 
 
Het meisje in de trein van Paula Hawkins was een van de bestsellers van 2015 en is nu ook verfilmd.
 
Emily Blunt is het meisje in de trein dat op weg naar haar werk elke dag binnengluurt in de huizen waar ze voorbijrijdt.
Tot ze op een dag iets schokkends ziet gebeuren en meegesleurd wordt in een moordzaak.
 
The Girl on the train: twee uur op het puntje van je stoel...
 
 

 
 
 
een interview met de broertjes
 
 
Magnificent (She Says)
 
La La Land was een van de grote winnaars op de laatste oscaruitreiking.
De soundtrack viel uiteraard ook in de prijzen (beste song én soundtrack).
 
Hoofdrolspelers Emma Stone en Ryan Gosling nemen het merendeel van de songs voor hun rekening.
 
Tekst en muziek zijn van de hand van Justin Hurwitz, een jeugdvriend van regisseur Damien Chazelle.(Whiplash)
 
 
 
 
 De trailer
 
Elbow scoort in Belgenland.
De groep uit Manchester was van in het prille begin een lieveling van het Vlaamse publiek en dat is zeker niet veranderd..
 
Frontman Guy Garvey, de man met het hoogste knuffelgehalte in de popmuziek, ging vorig jaar heel even solo maar is nu teruggekeerd naar de vertrouwde stal.
 
Drummer Richard Jupp heeft de band begin dit jaar verlaten en zo is Elbow momenteel een kwartet, maar daarom niet getreurd.
 
Little Fictions, hun zevende langspeler, is weer vintage Elbow, heel herkenbaar maar heel sterk.
 
 
 
 
 Enkele fragmenten

Nóg filmmuziek, maar van een heel ander kaliber.
 
De soundtrack van Trainspotting (1996) was legendarisch, de film nog meer.(Choose life!....)
De prent betekende de grote doorbraak voor Ewan McGregor en voor regisseur Danny Boyle.(Slumdog Millionaire).
 
Nu dertig jaar later is er een "vervolg": T2.
Dezelfde regisseur, dezelfde acteurs, ook gebaseerd op een boek van Irvine Welsh én ook een fantastische soundtrack : T2 : Trainspotting.
 
 
Klara's Keuze
 
 
Elke maand schotelt iemand je enkele aanraders voor.
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten....
 
Hier de keuze van Klara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I see you - The XX
 
"Onbreekbaar in al haar fragiliteit!' klinkt het in De Morgen.
Het is dan ook een echte aanrader! Mooie meezingers, dansbare nummers om je helemaal te laten gaan én liedjes waar je stil van wordt.
 
Probeer het zelf maar eens!
 
 

 
Chaleur humaine - Christine and the Queens
 
De debuutplaat van de Franse zangeres Heloïse Létissier behoort inmiddels tot één van mijn favorieten. De deels Engels- en Franstalige muziek doet lentekriebels opkomen en laat je nog meer genieten van de eerste zonnestralen.
 
Ideaal dus om een druilerige lentedag wat warmte te geven!
 
Human - Rag'n' Bone Man
 
Nadat ik het nummer 'Human' meerdere keren op de radio hoorde, was ik erg benieuwd naar deze debuutplaat.  En ik moet zeggen, het stelt me echt niet teleur!
 
Kersvers in de bib, en héél snel in jouw CD speler als je even benieuwd bent als ik. ;-)
 
 
 
Overspel - DVD
 
Wanneer Willem Steenhouwer de fototentoonstelling van Iris bezoekt, worden deze twee op slag verliefd. Ze beginnen een affaire zonder iets van elkaar te weten. Willem is advocaat van een dubieuze vastgoedmakelaar. Pepijn, de man van Iris, doet namens het OM van Justitie een juridisch onderzoek naar deze makelaar. Zo komt Iris klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde.
Een 12-delige psychologische serie over een onmogelijke liefde.
 
Het geheim van de keel van de nachtegaal - Peter Verhelst en Carll Cneut
 
Waarschijnlijk ken je het sprookje 'De Chinese nachtegaal' wel. Peter Verhelst en Carll Cneut maken er een verrassend nieuw verhaal van. Het boek heeft terecht verscheidene prijzen in de wacht gesleept.
 
Een kinderboek moet niet altijd voor kinderen zijn. Dit is er eentje dat je jezelf cadeau moet doen!
 
Verbroken belofte - Julia Crouch
 
Een Engels gezin trekt naar New York omdat Marcus, de vader, daar een hoofdrol zal spelen bij een lokaal theatergezelschap. Hier hoopt zijn vrouw Lara een nieuwe start te maken. Op een feestje ontmoet Lara een vriend van Marcus met wie ze ooit een kortstondige relatie had. Dit heeft grote gevolgen.
 
Een verhaal dat wat traag op gang komt, maar je op het einde van spanning aan het lezen houdt tot het uit is!
 
 
Het moet geen kerst zijn om lekkere dingen klaar te maken. In dit kookboek staan verrassend lekkere gerechten: bloemkool met broccolisaus en amandeltopping, geroosterde bietjes of pastinaak uit de oven,... Vanaf nu maken ze deel uit van mijn favoriete recepten!
 
 
Wie inspiratie zoekt in de bib om de Dagen zonder Vlees niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, vindt volop tips in de bib. Dit zijn mijn twee bondgenoten!
 
De vakantie staat voor de deur! Al iets gepland? Met het vliegtuig naar een all in vakantie? Ervaringen delen via sociale media?
 
Mijnheer en Mevrouw Faldérault pakken het in 1969 en 1973 anders aan, ze trekken er met hun vier kinderen op uit met hun kleine R4. Onbezorgd luieren en genieten? Dit voornemen kan plots omslaan door allerlei gebeurtenissen in het gezin.
 
Ontspannende strips die op geen enkel moment vervelen! Mooi dus om je eigen vakantie in te zetten!
 
 
 
 
Te gast: Het Kruisgebeuren & Bruidsmystiek


 
Het geheim van de lijkwade van Turijn. Wie was Maria Magdalena?
Hoe kunnen we toegang krijgen tot de hogere werkelijkheid?

Lode Van den Heuvel belicht in deze lezing de ware toedracht van het kruisgebeuren en het mystiek huwelijk. 
 
zaterdag 22 april van 10-12.30 uur
toegang 2€ (5€ met brochure)

inschrijven: 014 54 47 20 of silloc@skynet.be
 
 
 

 
 
 
Sluitingsdagen
 
Tijdens de paasvakantie
is de bib gesloten op
zaterdag 15 en
maandag 17 april.
 
De overige dagen staan onze deuren wagenwijd open
voor jullie!
 
 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
... we net onze laatste KJV-bijeenkomsten van dit leesjaar er op hebben zitten?
 
Voor groep 3 (leerjaar 3-4) en 4 (leerjaar 5-6) organiseren we al verscheidene jaren een leesgroep. De kinderen komen op geregelde tijdstippen naar de bib om samen aan de hand van een spel, quiz of knutselactiviteit de gelezen boeken te verwerken. Iedere keer weer een groot succes!
 
Onze stemmen zijn imiddels doorgegeven op www.kjv.be en we wachten dan ook vol spanning op de grote winnaars!
 
 
Nu nog reikhalzend uitkijken naar onze KJV's got Talent!
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: