Innehåll
 
- Keep the fire burning
- Trädplantering
- Efterlysning
- Slut på knäproblem
- Fattigmans champagne
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
  

 
Räkna till 10 kan vara bra    

 
Alla dessa köksmaskiner
 
 
Citat 
 
Se månadens citat som ett skämt.

“Kvinnor beklagar sig ofta högljutt att de bara får 85% av männens lön. Men herregud de har ju sin egen lön också.”

Hans Höjer
 

Keep the fire burning

Jag har tränat i princip hela mitt liv och är i bra form för att vara 45 år. Anledningen att jag aldrig tagit långledigt från träningen är förmodligen mitt sätt att träna. Jag går ofta ur komfortzonen men sällan in i det svarta hålet. Det innebär att mina träningar är lagom hårda, vilket gör att jag ser fram mot att träna nästa gång och inte bara fram mot att nästa träning ska vara över. Ett bra citat som jag hört att ultramaraton Rune Larsson har sagt är.
 
Träna så hårt, så att du vill träna även i morgon.
 
Följ det rådet och din träningsglöd kommer aldrig att falna. Visst kan det behövas att lägga på lite extra bränsle emellanåt genom variation, inkludera träningskompisar, anmäla sig till någon tävling, göra något fystest etc, men känslan av glädje och att du mår bra när du tränar kommer vara grundbränslet i din träning. 
 
Över 280 träd planterade i Afrika
 

 
När du köper en av mina böcker så går en krona till en pott där jag i slutet av året köper träd för hela summan, allt för att bidra till en bättre miljö. Varje träd i VI-skogen kostar 20:- och i år blev det över 280 träd som planterades. Så stort tack till alla som köpt böcker och bidragit till denna skog.
 
Efterlysning
 
Jag tränar min dotter i innebandy. Det är ett underbart glatt gäng, tyvärr är de lite för få och vi söker med ljus och lykta efter nya spelare så att vi inte behöver lägga ner laget. Om du bor i Västra Frölunda med omnejd och har en dotter som är född mellan 96-98, som kan ha nytta av både mer aktivitet och kamratskap hör av dig till mig. Tjejerna i laget har kommit igång sent så de ligger några år efter de andra i spelskicklighet, men förbättrar sig hela tiden. Det innebär att det är inget problem för någon som aldrig testat på innebandy att komma och vara med. Kom ihåg man behöver inte vara bra för att börja, men man måste börja för att bli bra.
 
 
Slut på knäproblem
  
Om du har problem med dina knän kan denna enkla övning hjälpa dig (den har hjälpt mig i alla fall efter en skada som jag fick då jag gick en kitesurfingkurs). Ibland blir det väldigt tight i lederna och när det händer kommer du att ta ut rörelsen i någon annan led (ex höft eller ryggrad), det innebär att cirkulationen blir sämre i knäna och med sämre cirkulation så kommer det också färre byggnadsmaterial till dina knän. För att få isär de tighta kotorna rullar du ihop en handduk hårt så att den blir ca 8 cm i diameter. Tryck in handduken i dina knäveck samtidigt som du sätter dig på huk. När du sitter på huk så gungar du upp och ner med rumpan så kommer den hävstång som handduken skapar att lossa på dina leder något. Om du har stora problem med dina knän och inte tror att du kan sätta dig på huk, kan du lägga dig på mage och placera handduken i knävecket. Sedan får du be att någon trycker/pumpar på ditt underben. 
 
  
Fattigmans champagne
 
 
Denna champagne kan du dricka varje dag utan att få problem med din lever eller övriga leverne då den inte innehåller någon alkohol. Kombinera lite äpplecidervinäger med kolsyrat vatten och voila så har du en mouserande dryck. Knappt en matsked per glas tycker jag är lagom, men börja gärna att testa med lite mindre.
 
Jag tackar för detta år och önskar dig ett gott slut och att du skapar ett bra 2012
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se