AGENDA 
Zaterdag 14 mei
09:30 uur: Internationaal Jeugdtoernooi
 
Zaterdag 21 mei
11:00 uur: Voorronde NK sevens Cubs
 
Zaterdag 29 mei
12:00 uur: Dukes - Sutton and Epsom RFC

Zaterdag 4 juni
Guppertoernooi

Maandag 13 juni
Algemene Leden Vergadering
  
Zaterdag 18 juni
Seizoen afsluiting
  
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dukes - Wolverhampton RUFC 95 - 20
 
INTERNATIONAAL JEUGDTOERNOOI
Op zaterdag 14 mei wordt een groot internationaal jeugdtoernooi gespeeld bij The Dukes. Onze Turven, Benjamins, Mini's, Cub's en Junioren kunnen rugbyen tegen maar liefst 53 teams van 17 andere verenigingen.
 
Hieronder het programma van deze dag. Meer informatie en het laatste nieuws lees je hier op onze website.
  
Programma.
08:30 uur: Opening clubhuis voor ontvangst en briefing vrijwilligers, EHBO en inschrijving door teammanagersVoor de vrijwilligers: hier staat de lijst met jullie namen, starttijden en lokaties.
09:30 uur: Start wedstrijden. Het wedstrijdschema kun je hier raadplegen.
15:30 uur: Start finales.
16:15 uur: Prijsuitreiking.
 
Let op!
Vanwege de grote drukte en de verschillende uitgiftepunten van eten & drinken werken we tijdens het toernooi met het vertrouwde muntsysteem. Deze kunnen cash afgerekend worden bij het munt uitgiftepunt of via pin/clubcard aan de kassa worden gekocht.
 
VOORRONDE NK 7'S CUBS 
Op zaterdag 21 mei spelen onze Cubs thuis aan de Limietlaan vanaf 11:00 uur de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap sevens rugby. Tegenstanders zijn de Cubs van de Utrechtse Rugby Club (URC), The Rams uit Apeldoorn en Tovaal uit Goes.
 
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 7'S COLTS 
Op zondag 22 mei spelen onze Colts op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam om het Nederlands Kampioenschap sevens.
 
JEUGDTRIP 2016
Afgelopen weekend heeft we onze jaarlijkse jeugdtrip naar Edinburgh plaatsgevonden. Na een voorbereiding van 6 maanden, konden we op vrijdagmiddag de bus in richting Ijmuiden. De nachtboot naar Newcastle was een verademing omdat we minder moe aankwamen op locatie dan in voorgaande jaren. Rond het middaguur werden we wekom geheten op Ross High RFCDe dames en de jongste jeugd konden direct aan de slag en lieten mooi rugby zien. Afsluiters van de dag waren de Junioren en de Colts.
In zwaar bevochten wedstrijden, zagen we zelden een mooiere pot en dat allen onder een waterig zonnetje. De dag daarna konden de kids genieten van een Luchtvaart museum om vervolgens Edinburgh onveilig te maken. Zonder in details te treden, ook de Japanners hebben een mooie middag gehad … J … na een voedzame maaltijd konden we weer terug richting boot richting huis. Wat er in de tussentijd is gebeurd is een mooie herinnering voor de deelnemers … want het credo is en blijft: “what happens on trip, stays on trip”.
   
Een bijzonder bedankje is op zijn plaats voor Simone Swart en Joyce Buitenkamp. Zij hebben zich een slag in de rondte gewerkt om de trip mogelijk te maken. Chapeau!
What happens on trip, stays on trip.
 
DUKES DAMES OP 7'S AVONTUUR
Op 1 mei organiseerden de Dukes Dames een ladies 7's dag in Den Bosch om zich voor te bereiden op het Nederlands Kampioenschap dat een week later plaats zou vinden.
   
De ladies 7's dag was een groot succes! Teams van Obelix, AAC en All Blues waren aanwezig om te laten zien wat ze al konden en daarnaast nog wat extra ervaring op te doen. Het bleek een zonnige en leerzame dag voor alle deelnemers waarbij Obelix het sterkste team van de dag was.
 
Op 8 mei reisden de Dukes Dames af naar Wageningen om aan het Nederlands Kampioenschap Sevens Dames deel te nemen. In de poule tegen SRC Thor, RC Delft en de Bredase RC bleek dat de The Dukes Dames nog een beetje moesten wennen. Met de derde plaats in de poule wel geplaatst voor de Bowl halve finale tegen WAD 2.0. De basisopstelling bleek een groot succes; er werd grote druk gezet op de tegenstander wat resulteerde in een eindstand van 31-5 voor The Dukes. Hierdoor mochten de Dames door naar de finale voor de Bowl. Bijna met dezelfde opstelling maar zeker ook met een grote gedrevenheid stonden de Dames op het veld. All Blues kreeg het zwaar waardoor de Dukes konden doorbreken: eindstand 40-0. Hierdoor mochten onze Dames de Bowl in ontvangst nemen.

Eindresultaten.
Cup: AAC.
Plate: RC The Bassets.
Bowl: Dukes Dames.
 
MEDEDELING VAN HET BESTUUR
Contributie en lidmaatschap.
Nu het einde van het seizoen 2015/2016 nadert wil het bestuur je wijzen op een aantal zaken met betrekking tot de contributie en het lidmaatschap. Klik hier voor meer info of check de website.
 
GEBOREN
Saar. Dochter van Otto de Kat en Willemijn Feenstra is geboren op 12 april 2016. Hartelijk gefeliciteerd!
 
FITTEST VOOR 55-PLUSSERS
Op zaterdag 28 mei is er een fittest voor ouderen in het clubhuis van The Dukes aan de Limietlaan. Lees er hier meer over en meld je aan.
 
COMBINATIESPORTEN VOOR 50-PLUSSERS
Bent u 50-pluser en hebt u zin om lekker buiten te bewegen? Bij tennisvereniging De Pettelaer, voetbalvereniging SV BLC en rugbyclub The Dukes kunt u drie combinatiesporten volgen. Twee keer in de week 1,5 uur sporten in het centrum van de stad. Kijk hier voor meer informatie en de contactgegevens. 
   
 
MET KORTING NAAR AMSTERDAM 7'S
Vanaf vrijdag 27 mei wordt weer drie dagen lang het Amsterdam Sevens toernooi gespeeld. Als rugby liefhebber en NRB-lid krijg je vijf Euro korting op een passe-partout. Voer daarvoor je NRB lidnummer en de kortingscode NBK3234c54c bij het bestellen van je kaarten op deze website.
 
Week 19/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl