Click here to view this email in your browser
 
Hej,
 
Vi har skyltat om med lite ny inspiration. Det är verkligen toppen att numera ha två skyltfönster att fylla med stickade modeller och högar av garn :)
 
 
Från vänster:
Avigmaskans sjal i vår egen handfärgade entrådiga ull
Rätstickad kofta med bladmönster i Cascade 220
Barntröja med fläta stickad på tvären i Cascade Casablanca
Top Bellis och barntröja Mikado från Hanne Falkenberg
Spetssjal Zetor och västen Håndevending från Geilsk.
 
Nu är hösten här och vi har återgått till normal öppettid på lördagar, dvs kl 11-16. Varmt välkomna att titta in på helgpromenaden. Vardagar är det kl 11-18 som gäller.  När du ändå är i närheten kanske du vill ta en paus och fika eller bruncha? Då rekommenderar vi Blooms Bageri, längre ner på St Paulsgatan, eller trevliga Café En Halv Trappa Ner på Wollmar Yxkullsgatan eller varför inte Mariatorgets Pralinbutik?
 
 
AKTUELLA KURSER:
  
Patentstickning
Tisdag 23 september kl 18.30-21.00

Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till halskragar och varma tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Inga speciella förkunskaper krävs förutom att kunna lägga upp och sticka vanliga räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här
 
 
 
Lägg upp och maska av – på olika sätt!
Torsdag 25 september kl 18.30-21.00
 
Hur väljer du att lägga upp eller maska av maskor när du stickar? Vill du att uppläggningskanten ska vara helt osynlig, eller bli en vacker dekoration? Ska avmaskningsvarvet vara stadigt eller superelastiskt? Har det hänt att du mätt upp för lite garn till uppläggningen och fått repa upp och göra om allt igen? På den här kursen kommer vi att göra provlappar där du får testa några olika sätt att lägga upp och maska av, och du får även tips om när de olika varianterna passar bäst att använda. Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
 
 
REA - Palino merinoull
Den mjuka merinoullen Palino utgår nu ur vårt sortiment. Vi rear ut allt vi har kvar, nu kostar ett nystan 45 kr istället för 59 kr. Palino är 100% superwash merinoull från Sydamerika, ett nystan är 50 gr och 125 m och passar till stickor 3.5-4 mm. Lämpligt till mössor, tröjor, koftor, halsdukar och barnplagg. Skynda fynda, erbjudandet gäller så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner.
 
 
Härliga höst - halsdukarnas tid!
Garnerna från Malabrigo som jag skrev om sist är lika populära som alltid. De ger sig av ur hyllorna fortare än kvickt, själv fångade jag två härvor av den nya färgen Cereza i Mecha. Jag bara älskar färgen! Djupaste rött och så underbart mjukt.
Här ska det bli en riktigt härlig tubsjal, eller cowl, i fiskbensmönster, även kallat herringbone stitch. Beskrivning finns hos The Purl Bee. Tekniken beskrivs även i Garnstudios videobibliotek Malabrigo Mecha är superwash merino 100 gr = 130 m och kostar 159 kr. En härva räcker till en mössa och två till en halsduk :)
 
  
Nyfärgat!
Apropå färg så har vi fyllt vår korg med vårt egna handmålade garn. Här finns nu tunna sjalgarner i ull, silke och alpaca, sockgarner, merino superwash och tjockare felted merino.  
 
 
Socktoberfest - i den lilla garnbutiken!
Tänk att det redan är september och den klara höstluften är här. Rätt vad det är blir det oktober och då ställer vi till med Socktoberfest tillsammans med flera små garnbutiker runt om i landet. Det blir finfina erbjudanden och spännande aktiviteter - missa inte det!
Anmäl dig till eventet på Facebook och läs mer i bloggen:
http://garnbutiken.wordpress.com/
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
www.instagram.com/litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!