WEDSTRIJDAGENDA 
Zaterdag 5  maart
15:00 uur: RC 't Gooi - Dukes 1

Zondag 6  maart
11:00 uur: USR 1 - Colts
11:00 uur: Duckes Legends - Octopus 2 (veld Limietlaan 's-Hertogenbosch)
12:30 uur: Dukes 3 - DRC Wild Rovers 1
13:00 uur: NSRV Obelix - Dames
14:30 uur: Dukes 2 - RC 't Gooi 2 
 
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
    
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
WEDSTRIJDUITSLAGEN
Dames : WAD 2.0 - Dames 25 - 45 
Dukes 1 : LRC DIOK - Dukes 1 18 - 51
Dukes 2 : Dukes 2 - RC Hilversum 2 73 - 17
Dukes 3 : Oisterwijk Oysters - Dukes 3 17 - 15
Duckes Legends : Wasps - Duckes Legends 7 - 19
Colts : Dukes - Hertford RFC 14 - 24

impressie van de wedstrijd van de Colts tegen Hertford RFC
 
WEDSTRIJDVERSLAG
Afgelopen zondag zijn onze Dames er in geslaagd zich te handhaven in de eerste klasse. Het verslag van de wedstrijd staat op hun facebookpagina.
 
 
VOORBESCHOUWINGEN
We doen het niet vaak maar nu lijkt het toch tijd voor een voorbeschouwing. Komend weekeinde staan er namelijk leuke (thuis-)wedstrijden op het programma.
  
Ten eerste het tweede team. Altijd een beetje ondankbare positie binnen de vereniging. Je speelt "maar" in het tweede en omdat er een intensieve wisselwerking met het eerste team is krijgt dit team nauwelijks kans patronen in te trainen. Ondertussen staat ons tweede team keurig vijfde op het op-een-na-hoogste niveau -  eerste klasse - van het Nederlandse rugby en maken zij een goede kans op een derde plek. In dat geval zijn zij het hoogst geeindigde tweede team. De strijd om het kampioenschap en promotie naar de Ereklasse gaat namelijk tussen ASCRUM 1 en RC Delft 1. Een prestatie op zich. Daarvoor moeten ze wel alle wedstrijden winnen te beginnen met de wedstrijd aanstaande zondag om 14.30 uur thuis aan de Limietlaan tegen 't Gooi 2. Ga ervoor boys!
 
Als tweede ons eerste. We willen het eens andersom doen. Die mogen zaterdag in Naarden de belangrijke uitwedstrijd tegen tegen nummer drie van de ereklasse RC 't Gooi 1 spelen. "Een overwinning daar betekent dat we 't Gooi zo goed als elimineren" aldus coach Andy Egonu in het Brabants Dagblad. Dan is het eerste zeker van een finaleplek aan het einde van het seizoen. Maar dan moet er wel eerst gewonnen worden. En dat bleek in de thuiswedstrijd - eindstand 39-30 - nog niet zo makkelijk.
 
Op een eervolle derde plek in deze voorbeschouwing het derde. Zij mogen zondag de strijd aangaan met de Wild Rovers uit Doetinchem. Als deze thuiswedstrijd - start 12.30 uur - gewonnen wordt is er nog kans op een derde plek in de ranglijst.
 
Last but not least spelen zondag als eerste om 11.00 uur de Duckes Legends weer eens in 's-Hertogenbosch. En gelijk de derby tegen Octopus. Er schijnen zich mooie wedstrijden af te spelen in Boxtel (hebben we van horen zeggen). Zondag eens kijken of deze verhalen op waarheid berusten.
 
JEUGDNIEUWS
Zaterdag was het erg druk op het veld op zaterdagochtend. Niet alleen met jeugdspelers, maar ook hun ouders stonden deze keer op het veld.
De Turven en Benjamins hadden namelijk de jaarlijkse ouder-kind training. 
Erg leuk om zo veel ouders mee te zien doen met de training en de reacties achteraf waren vol lof voor de trainers. 

Hopelijk viel de spierpijn voor de meeste ouders mee, en wordt er aan het einde van het seizoen nog een keer een ouder-kind-training gedaan, zodat ouders die nu niet mee konden doen, dan ook een tackle kunnen maken en een  balletje kunnen gooien.
 
 
 
SENIORENTOUR
Er staat weer een heerlijke traditionele Dukes tour in het verschiet. Omdat de organisatie vorig jaar van enkele tourhelden het verzoek kreeg een educatief tintje toe te voegen heeft de tour commissie de daad bij het woord gevoegd...The Dukes goes back to school! U staat dus op het punt een zeer verstandige keuze te maken. Van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei kunt u met een select doch voortreffelijk gezelschap afreizen naar een van de beste uni-towns in the world. Daar wordt genoten van alle bijkomende voordelen van het student zijn: rugby, bier, gezelschap, beerpong en voor sommige wat extra biologielessen. Dat weekend wordt ook een seizoens-afsluitende-wedstrijd gespeeld, natuurlijk een BBQ en een feest. Zowel de bestemming als het thuisteam blijft een verassing voor de deelnemers. 
Dit alles voor de inpakken-en-meeneem prijs van € 225,00.
  
Meld je vlug aan via de inschrijflijst in het clubhuis of via DukesSeniorenTour@gmail.com (de inschrijving sluit 15 maart) en maak voor 25 maart 2016 € 225,00 over op IBAN rekeningnummer NL36ABNA0487278151 onder vermelding van "seniorentour 2016" + je naam.
 
Spelregels: inschrijven = meegaan = betalen voor 25 maart. Betaling voor 25 maart is nodig in verband met aanbetalingen. Kijk voor meer informatie op de website
 
Week 9/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl