....................................
BESTEL NU:

Opera Melancholica
28 jan – 19 maart 2020 
 
Meer info
Kaarten en speeldata
 
 

....................................
 

 

‘Opera Melancholica’ – Kaartverkoop gestart

Welkom in het anatomisch theater van de psyche!

Volgend seizoen toeren we door Nederland en België met Opera Melancholica. De kaartverkoop is in alle theaters gestart. In deze nieuwe voorstelling dompelt OPERA2DAY je onder in de melancholie, samen met het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. We nemen je mee naar het ‘anatomisch theater van de psyche’, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt. Centraal staat de casus van Roderick Usher, een melancholicus ‘pur sang’. Hij is de hoofdpersoon in The Fall of the House of Usher – deze fascinerende en ontroerende opera van Philip Glass krijgt in onze voorstelling zijn Nederlandse première.

Bedwelmende visioenen
We lichten de schedel van Roderick, en zien hoe hij wordt omgeven door imaginaire figuren: zijn ingebeelde tweelingzus Madeline en jeugdvriend William. Roderick probeert zich te bevrijden van zijn waanzin, maar dat gaat gepaard met huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen. Die beleven we op een intense manier live mee, dankzij de gedreven muziek van Glass, sprekende toneelbeelden, gepassioneerde zang en choreografie van Scapino Ballet Rotterdam. 

OPERA2DAY veroverde afgelopen seizoen het land met Vivaldi – Dangerous Liaisons. In Opera Melancholica werken we opnieuw samen met het New European Ensemble. Onze vorige coproductie Hamlet kreeg van de Theaterkrant vijf sterren en is door de VSCD genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’ en door Place de l’Opéra als ‘Opera van het Jaar’. Scapino Ballet Rotterdam is een nieuwe samenwerkingspartner: een van de meest vooraanstaande dansgezelschappen van Nederland.

Thematische lijnen uit eerdere voorstellingen van OPERA2DAY komen in Opera Melancholica samen. Hamlet was een psychologische thriller. In Dolhuys Kermis brachten we in 2013 op locatie een psychiatrische inrichting tot leven, volgens NRC een van de vijf beste voorstellingen van dat jaar. Al eerder overschreden we de grens van het onbewuste, toen nog onbewust frivool, in Dr. Miracle’s last illusion, volgens de Volkskrant ‘artistieke fusion van hoog niveau’.

Opera Melancholica gaat op woensdag 29 januari 2020 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Meer info en speellijst

130 voorstellingen in de verkoop: een record!

Vanaf nu tot het eind van volgend seizoen geven we niet minder dan 130 voorstellingen. Het is voor ons een record, waar we trots op zijn! We gaan door Nederland en België toeren met onze eigen grote productie Opera Melancholica. En we werken mee aan verschillende coproducties. Hieronder vind je het overzicht. Je leest over deze producties natuurlijk meer op onze site.  

‘Amadeus’: Nieuwe muziektheaterversie van toneelklassieker over Mozart

Juni – november 2019
De Theateralliantie, Het Nationale Theater en OPERA2DAY presenteren Amadeus, een gloednieuwe muziektheaterversie van Peter Shaffers beroemde toneelstuk. Wanneer de jonge, onconventionele Mozart in Wenen verschijnt aan het hof van de Keizer, raakt de vaste hofcomponist Salieri gegrepen door jaloezie: de inspiratie waar hij vergeefs naar zoekt, moet God aan Mozart royaal hebben geschonken. Amadeus wordt geregisseerd door Theu Boermans met Sander Plukaard als Mozart en Mark Rietman als Salieri. Naast de 9 castleden verschijnen op het toneel 40 koorleden – in elke stad een ander koor – en een door OPERA2DAY gecast liveorkest. Hernán Schvartzman, muzikaal leider van OPERA2DAY, is verantwoordelijk voor de muziek. Daniël Hamburger arrangeerde Mozarts composities en Lucie Chartin schittert als sopraan. Dit trio werkte eerder samen aan OPERA2DAY's Hamlet en Dr. Miracle’s last illusion.

Amadeus
gaat op zaterdag 15 juni 2019 in première in Het Nationale Theater/Koninklijke Schouwburg in Den Haag.  

Meer info en speellijst

Met Coco Collectief in Festival Classique

OPERA2DAY en het Coco Collectief presenteren Coco Comfortfood tijdens Festival Classique, in het Kurhaus op 14 en 15 juni. Muziek en eten ‘voor de ziel’ smelten samen in deze voorstelling over dagelijkse noden, wensen en lusten. Het Coco Collectief – vijf zangeressen, één pianist – en de brigade van restaurant Waves at the Kurhaus verwennen je. Heerlijke, ‘troostrijke’ gerechten worden afgewisseld met muziek van onder anderen Schubert, Brahms, Piazzolla en Bizet. Coco Comfortfood was eerder te zien in onze succesvolle serie A Bite at the Opera, in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Voor het derde jaar op rij werkt OPERA2DAY mee aan Festival Classique. Na de kantine van de visafslag (Schubert in Scheveningen) en het Scheveningse strand (Carmina Burana) strijken we nu neer in het Kurhaus met Coco Comfortfood: een muzikale voorstelling en driegangen-diner in één!

Bestel hier kaarten!

‘A bite at the opera’: liefde voor opera gaat ook door de maag

December 2019 – mei 2020
OPERA2DAY, Stadsschouwburg Utrecht en brasserie De Zindering presenteren voor het tweede jaar A Bite at the Opera: vier avonden met muziek en heerlijk eten. Tussen de gangen door brengt OPERA2DAY een keur aan muziek. Verschillende ensembles treden in de serie op. We laten ons zowel muzikaal als culinair inspireren door vier operaklassiekers: L’Elisir d’Amore, Die Zauberflöte, The Fairy Queen en Carmen. We spelen met het thema van de opera, zoeken naar andere stukken die erbij passen, verrassen je met scènes op verschillende plekken in de schouwburg. Natuurlijk laten we hier en daar ook een bekende aria horen. Verwacht alleen geen klassieke opera-avond, maar … A Bite at the Opera.

Meer informatie en speellijst

Monteverdi’s ‘L’Orfeo’: onze eerste coproductie met de Nederlandse Reisopera

Januari – februari 2020
OPERA2DAY brengt L’Orfeo van Claudio Monteverdi op de planken met de Nederlandse Reisopera en Studio Drift. Hernán Schvartzman, onze muzikaal leider, dirigeert de voorstelling. In de orkestbak musiceert het gerenommeerde ensemble La Sfera Armoniosa van de luitist en oude-muziekspecialist Mike Fentross. De musici spelen op originele instrumenten. Monique Wagemakers regisseert deze opera over Orpheus die afdaalt in de onderwereld om zijn geliefde Euridice terug te halen uit de dood. Voor OPERA2DAY is het een bekend motief; vijf jaar geleden stond het verhaal ook centraal in La troupe d’Orphée (Opera van het jaar 2014 - Place de l'Opéra). Lonneke Gordijn (Studio Drift) geeft de opera vorm. Nanine Lanning tekent voor de choreografie.

L'Orfeo
gaat op zaterdag 25 januari 2020 in première in het Wilminktheater in Enschede. 

Meer info en speellijst

‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’ naar Zwitserland

April – Mei 2020
De eerste Europese coproductie van OPERA2DAY is een feit. We gaan naar Zwitserland. Onze coproducent Theater Orchester Biel Solothurn speelt met eigen orkest en cast 13 keer onze opera Vivaldi – Dangerous Liaisons. Deze productie toerde in het begin van 2019 langs uitverkochte theaters in Nederland en België. De recensies waren juichend. Drie zangers die meewerkten aan de eerste reeks voorstellingen, reizen naar Biel: Candida Guida, Yosemeh Adjei en Maayan Licht. Ze krijgen gezelschap van onze artistiek leider Serge van Veggel voor de regie, Herbert Janse voor de decors en Mirjam Pater voor de kostuums.

Meer info en speellijst


VOLG ONS:


www.opera2day.nl
Facebook
Twitter

Wilt u inhoudelijk reageren, klik dan hier